Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Καμμένος: Τουλάχιστον ξεπούλημα αν τα Σκόπια πάρουν τον όρο Μακεδονία

Δημήτρης Καμμένος: Δεν παραδίδω την αντιπροεδρία της Βουλής

Κατηγορηματικός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν συμφωνία για το Σκοπιανό που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία εμφανίστηκε ξανά ο Δημήτρης Καμμένος διευκρινίζοντας ότι «ούτε στο Γκόρνα Ματσεντόνια δεν θα συμφωνήσουμε».

«Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν Μακεδόνες βουλευτές να ψηφίσουν τόσο εύκολα» εκτίμησε ο κ. Καμμένος που είπε ότι θα είναι «τουλάχιστον ξεπούλημα» αν η συμφωνία περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Όσο για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις σχέσεις των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ με τη φράση «δεν θα είναι μια συνηθισμένη ημέρα αν περάσει η συμφωνία για το Σκοπιανό. Θα σημάνει κάποιες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό».

Ερωτηθείς για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης μετά τη σύλληψή τους την 1η Μαρτίου στον Έβρο ο Δημήτρης Καμμένος έκανε λόγο για «αιχμαλωσία» αν και πήρε αποστάσεις από την έκφραση «Εξπρές του Μεσονυχτίου» για την Τουρκία που χρησιμοποίησε ο Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «δεν έχω ακούσει μαρτυρία κάποιου που να λέει ότι πέρασε εξπρές του Μεσονυχτίου στην Τουρκία».

Κληθείς να τοποθετηθεί για την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών τη χαρακτήρισε «κατάπτυστη» και αναρωτήθηκε «είναι σκοταδιστές και ακραίοι θεολογούντες οι δικαστές;».

«Είναι ίδιον κάποιων ακροαριστερών όταν δεν τους αρέσει κάποιο κάνουν χαρακτηρισμούς. Εάν στους ακροαριστερούς δεν αρέσει το Σύνταγμα να το καταλύσουμε και να πάμε σε ΚΟΒΑ» σχολίασε ο κ. Καμμένος επιμένοντας ότι «το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να διδάσκεται όπως οι υπόλοιπες θρησκείες στην Ελλάδα». «Ε, δεν θα ξυρίσουμε και το μουστάκι που έλεγε και κάποιος σε μια ταινία» είπε χαριτολογώντας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει αλλησοπαραγμός» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλλά «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα που έχουμε κατακτήσει να εκφραζόμαστε».

«Πάντα είμαστε αμυνόμενοι σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνουν με τους 53 και λένε ότι δεν αντέχουν τη συνεργασία ή με τον Ξυδάκη που λέει ότι πρέπει να ξαναδούμε τη σχέση μας. Όσοι το θέλουν αυτό μπορούν να αποχωρήσουν. Δεν κάνουν καλό αυτές οι δηλώσεις και πάντα θα τις απαντάμε» πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «ακροαριστερές απόψεις» που «είναι το ίδιο επικίνδυνες με τις κάποιες άλλες που είναι φασίζουσες». «Δεν πρέπει να περάσει στην ελληνική κοινωνία η ακροαριστερή ατζέντα που απηχεί μόνο το 3-4% της κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Η ακατανόητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό

George Michaelides

Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν αντίδοτο της εσωστρέφειας με «κραυγές» για Μάτι και Σκοπιανό

George Michaelides

Στο Σκοπιανό κρύβουν την αποτυχία τους

George Michaelides

Σφυρίζει αδιάφορα ο Κατρούγκαλος στην προκλητικότητα των Σκοπιανών

Τσίπρας στους FT: Ούτε η Μέρκελ δεν με πίστεψε ότι θα έλυνα το Σκοπιανό

Ο Thanassis… χάθηκε: Το νέο σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων [βίντεο]

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: «Μακεδονία» σκέτο από τους Σκοπιανούς, τρεις Μακεδονίες από τους Ελληνες

Ο Δημήτρης Καμμένος διέγραψε τον Μπαλτάκο από τη «Δύναμη Ελληνισμού»

Οι δύο διορθώσεις του BBC στο ρεπορτάζ περί «μακεδονικής μειονότητας»