Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis στην Βουλή

Πρεμιέρα προκαταρκτικής για Novartis - «Ομπρέλα» ΣΥΡΙΖΑ στους προστατευόμενους μάρτυρες

Στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει την τοποθέτησή του επί της ακυρότητας σύστασης της (της προανακριτικής), σε συνέχεια των δύο επιστολών που έστειλε στις 5 και 9 Μαρτίου.

Οι πληροφορίες θέλουν να πρόκειται για έναν φάκελο στον οποίο εμπεριέχονται έγγραφα, αλλά και ψηφιοποιημένα στοιχεία σε CD και DVD. Πιθανόν όπως ακούγεται να πρόκειται για ευρήματα από τους υπολογιστές της Novartis, ενισχυτικά των προηγούμενων, η διαβίβαση των οποίων είχε προαναγγελθεί δημοσιογραφικά.

Οι επιστολές και το υπόλοιπο υλικό που δεν έχει ακόμα διανεμηθεί στα μέλη της επιτροπής περιλαμβάνουν αλληλογραφία του πρώην Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά το 2013 και 2014 προς τους αρμόδιους υπουργούς (κ.κ. Α. Γεωργιάδη, Α. Λυκουρέντζο, Γ. Στουρνάρα) και κοινοποίηση προς τον διευθυντή του γραφείου του κ. Κ. Μπούρα  σχετικά με διαμαρτυρία της Novartis για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς την ίδια. Ακόμα χειρόγραφο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού προς τον Κ. Φρουζή με αριθμούς τηλεφώνων και σημειωμένο το όνομα του πρώην ΥΠΟΙΚ, Χρ. Σταϊκούρα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν η διαβίβαση των νέων αυτών στοιχείων, θα αλλάξει τον προγραμματισμό εργασιών της Επιτροπής, ιδίως στην περίπτωση που αυτά φαίνεται να οδηγούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Μέχρι στιγμής πάντως το περιεχόμενο του φακέλου δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό από την Επιτροπή, στην οποία έχει προσκληθεί κατόπιν αιτήματός του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να αναλύσει αυτοπροσώπως τις ενστάσεις ακυρότητας συγκρότησης της Επιτροπής που έχει εγείρει και όχι μόνο.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Tinad

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων – «Τραμπούκοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς», λέει ο Χρυσοχοΐδης

Tinad

Πάνω από δέκα προσαγωγές, 9 συλλήψεις και τραυματισμοί στα επεισόδια έξω από τη Βουλή

Μιχάλης Μάρδας

Μολότοφ και χημικά αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή

Μιχάλης Μάρδας

Ατάκα – «φωτιά» Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το ενδεχόμενο εξεταστικής: «Θα έχετε χρόνο να δώσετε εξηγήσεις»

Tinad

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: Ο Αμερικανός στοχαστής και η… κόντρα Μητσοτάκη – Τσακαλώτου

Tinad

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα-Γεννηματά στη Βουλή για το τι είναι ντροπή!

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης στη Βουλή: Φασισμός η τυφλή βία – Οργή για τους βανδαλισμούς στο μνημείο της Marfin

Μιχάλης Μάρδας

Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε στη μετάφραση για να κρύψει τη σκευωρία

Ανδρέας Ντίνης