Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρακώστα: Δεν είναι κακό το επίδομα – Από τα 7.000 ευρώ που παίρνω, τα 2.000 καταλήγουν στην τσέπη

Καρακώστα: Δεν είναι κακό το επίδομα - Από τα 7.000 ευρώ που παίρνω, τα 2.000 καταλήγουν στην τσέπη

Για «πολύ ντόρο χωρίς λόγο» έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα αναφορικά με τη διάταξη για επίδομα ενοικίου στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που οδήγησε στην παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου, όπως και του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Θεωρώ ότι η διάταξη δεν ήταν κακή. Σημασία έχει από εκεί και πέρα αν εμείς, ως άτομα πια, σε κρίσιμες περιόδους δεν το έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουμε. Με αυτή την έννοια μπήκε το κριτήριο για την κ. Αντωνοπούλου και δεν νομίζω ότι πρέπει να απλωθεί διότι αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση και θα είναι άλλος υπουργός που πραγματικά θα το έχει ανάγκη. Δεν βρίσκω ότι είναι κακό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καρακώστα, σχετικά με την επίμαχη διάταξη που αφορά στην επιδότηση διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

«Αν πραγματικά κάποιος δεν μπορεί οικονομικά, αλλά μπορεί πνευματικά να προσφέρει στο κράτος του δεν πρέπει να τον αποκλείουμε από την πολιτική ζωή του τόπου», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις αποδοχές των βουλευτών, εξηγώντας πως από τα 7.000 ευρώ του μισθού που παίρνει, πολύ λιγότερα είναι αυτά που καταλήγουν στην τσέπη της.

«Εγώ είμαι βουλευτής. Η ονομαστική αξία του μισθού μου είναι 7.000 ευρώ. Στην τράπεζα μπαίνουν 4.400, δίνουμε χρήματα στο κόμμα και φτάνουμε στις 3.000 ευρώ, η υπόλοιπη φορολογία είναι άλλο ένα χιλιάρικο, πας στα 2.000 ευρώ», σημείωσε η κ. Καρακώστα, προσθέτοντας ότι «Αν σκεφτείτε και τις υποχρεώσεις των βουλευτών, διότι αντιλαμβάνεστε ότι όταν μια τοπική μου οργάνωση δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο εγώ θα συνεισφέρω και το απαιτούν κιόλας, όταν θα πάω σε μια εκδήλωση θα πάρω και λαχνούς, θα πληρώσω και το εισιτήριό μου, γενικά υπάρχει μια κοινωνική δράση λόγω της δραστηριότητάς μας».

«Άρα γίνεται πολύς ντόρος ειλικρινά χωρίς λόγο», τόνισε κλείνοντας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προτεινόμενα για εσάς

«Τρέχα γύρευε» – Απάντηση Πέτσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Evanthia Karra

Κορωνοϊός – Τσίπρας: Όταν μετράμε νεκρούς να είναι απαράδεκτο να υπολογίζουμε κόστος και πολιτικά οφέλη

Evanthia Karra

Ο Τσιόδρας ως …ταξικός εχθρός!

Κώστας Σκαναβής

Πυρομαχικά και για την επόμενη μέρα

Κώστας Σκαναβής

Χυδαία ανάρτηση από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: Εξισώνει τα θύματα του κορονοϊού με τους νεκρούς στο Μάτι

Κώστας Σκαναβής

Εις υγείαν

Κώστας Σκαναβής

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει λήψη μέτρων στήριξης για 25.000 εργαζομένους στον επισιτισμό και τον τουρισμό

Κώστας Σκαναβής

Η κυβέρνηση προνοεί για την οικονομία όπως ακριβώς πράττει με τη δημόσια υγεία

Κώστας Σκαναβής

Το περίσσευμα της ψυχής

Κώστας Σκαναβής