Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέκρυψαν καταγγελία κατά Κουρουμπλή για την Novartis – Η αθλιότητα έχει και όρια απαντά ο ίδιος

Κουρουμπλής: Πολυεθνικές του φαρμάκου ήθελαν να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Για προκλητική μεθόδευση απόκρυψης και προστασίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή σε σχέση με την υπόθεση Novartis κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου -η οποία χειριζόταν τον φάκελο της Novartis πριουτού η ίδια εξαναγκαστεί σε παραίτηση- είχε διαβιβάσει τον Μάρτιο του 2017 στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη ένα έγγραφο με καταγγελία για «απάτη» και «τη μεγαλύτερη ληστεία» κατά την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2016 και ειδικά για μια υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 980, το οποίο είχε διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέα από την κυρία Ράικου ήταν μια επιστολή που καλούσε την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς να ερευνήσει και όσα συνέβαιναν το 2016.

Ο αποστολέας, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέφερε ότι στην τελευταία τιμολόγηση του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%».

Πάντως με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήταν υπουργός Υγείας έως το φθινόπωρο του 2015, ενώ το 2016 είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία» δήλωσε  ο κ. Κουρουμπλής.

«Η αθλιότητα έχει και όρια»

«Η αθλιότητα έχει και όρια. Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι ότι οι αποφάσεις που υπέγραψα στην περίοδο των 6 μηνών που ήμουνα στο υπουργείο είναι αυτές που παγώνουν την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στα φάρμακα, πράγμα που δεν είχε γίνει τα τελευταία τρία χρόνια. Eπί 20 χρόνια οι πολυεθνικές παρακρατούσαν χονδροεμπορικό κέρδος όταν πουλούσαν απευθείας στα φαρμακεία, και εγώ το κατέστησε πόρο του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε το απόγευμα με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής υποδοχής του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «CoscoShipping Taurus» στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στη υπόθεση των φαρμάκων.

«Aπό εκεί και πέρα ασχολούνται, αφού δεν βρίσκουν τίποτα άλλο, με μια ανώνυμη καταγγελία και επ;i της ουσίας για όποιον αναφέρεται και σε όποια περίοδο αναφέρεται, είναι γελοία – και να τι συζητά κάποιος που ξέρει γιατί συζητά, αν ξέρει να συζητά για το συγκεκριμένο θέμα» συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής και κατέληξε:

«Παρά ταύτα εξακολουθούν οι αθλιογράφοι, η στρατευμένη δημοσιογραφία, να επιτίθεται σε έναν άνθρωπο που τολμώ να πω ότι διαθέτει κρυστάλλινο πρόσωπο σε όλη τη διαχείριση αυτή».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Παιχνίδια με τους θεσμούς

Kon

Κυρανάκης για Novartis: Σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ κατά 10 πολιτικών αντιπάλων του με γελοίες καταθέσεις μαρτύρων

Evanthia Karra

Novartis: Δίωξη ασκήθηκε κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη

Μιχάλης Μάρδας

Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε στη μετάφραση για να κρύψει τη σκευωρία

Ανδρέας Ντίνης

Μεταφραστές και ψιθυριστές

Kon

Oταν ταΐζεις το θηρίο…

Kon

Το διπλό σκάνδαλο της Novartis: Σκευωρία και απώλεια εκατομμυρίων για το Δημόσιο

Μιχάλης Μάρδας

Καταγγελία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Μετέφεραν ύποπτο κρούσμα με υπηρεσιακό όχημα στο 401

Tinad

Σαμαράς για Novartis: Θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα

Evanthia Karra