Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Ο Καµµένος ζητά 161.500 € από το «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.»

Καμμένος στη Βουλή: Γιατί να ρίξουμε την κυβέρνηση; Για να κάνουμε το χατίρι του Σόρος και της τρόικας εσωτερικού;

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 161.500 ευρώ ζητά υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. από εταιρία της οποίας µέτοχος είναι το Ελληνικό Δηµόσιο!

Ο λόγος για τον υπουργό Εθνικής Αµυνας, Πάνο Καµµένο, ο οποίος µαζί µε την αδελφή του, Αλεξία, διεκδικούν από την εταιρία «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» το συγκεκριµένο ποσό για φθορές που υπέστη κτίριο που της ενοικίαζαν. Η αγωγή κατατέθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2017 από τη σύζυγο του υπουργού, Ελενα Τζούλη, και επρόκειτο να εκδικαστεί στις 24 Νοεµβρίου του 2017. Τελικά, ζητήθηκε αναβολή, η οποία δόθηκε για τις 4 Μαΐου
του 2018.

Η υπόθεση αφορά σε ακίνητο που ενοικίαζε για περισσότερα από 15 χρόνια ο πατέρας του υπουργού, Ηλίας Καµµένος, στην εταιρία «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» και µετά το θάνατό του πέρασε στα δύο του παιδιά.

Η αρχική σύµβαση µισθώσεως του ακινήτου υπογράφηκε την 1η Μαρτίου του 1999 µεταξύ της ανώνυµης εταιρίας «Ωτοπολ Α.Ε. – Γενικές Επιχειρήσεις Τουρισµού και Αυτοκινήτων» ως εκµισθώτριας και της εταιρίας «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» ως µισθώτριας. Το νεοκλασικό, που ενοικιάστηκε για τη χρονική περίοδο από το 1999 έως το 2002, έχει έκταση 737 τ.µ. και βρίσκεται στη συµβολή των οδών Μακρυγιάννη και Χατζηχρήστου 23.

«Το κτίριο παρεδόθη σε άριστη κατάσταση και πλήρως ανακαινισµένο. Κατά ρητό όρο του µισθωτηρίου, η αντίδικος ανέλαβε την υποχρέωση να αποδώσει, µετά την καθ’ οιονδήποτε τρόπο λήξη της µίσθωσης, το µίσθιο στην κατάσταση στην οποία το είχε παραλάβει. Η µίσθωση µετά τη λήξη της παρατάθηκε και κατέστη αορίστου χρόνου, ενώ από το 2010, µε ιδιωτικό συµφωνητικό, στη θέση της εκµισθώτριας εταιρίας υπεισήλθε ως εκµισθωτής ο πατέρας µας, Ηλίας Καµµένος», αναφέρεται στην αγωγή. Ωστόσο, την 1η Ιανουαρίου του 2016 η εταιρία «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» αποχώρησε από το κτίριο, εγκαταλείποντάς το σε άθλια κατάσταση, όπως περιγράφεται στο δικόγραφο. Στο µεταξύ, ο πατέρας του υπουργού Εθνικής Αµυνας είχε αποβιώσει τον Φεβρουάριο του 2016 αφήνοντας το ακίνητο κληρονοµιά στα παιδιά του, µε ποσοστό 66% στον Πάνο Καµµένο και 34% στην αδελφή του, Αλεξία.

Tεχνική έκθεση

Η πλευρά του υπουργού προχώρησε σε τεχνική έκθεση, η οποία αποτυπώνει τις ζηµιές και τις φθορές του κτιρίου. «Οσον αφορά στα γύψινα διακοσµητικά στα υπέρθυρα αλλά και σε άλλα διακοσµητικά, ορισµένα σηµεία έχουν αποσαθρωθεί και οι ρηγµατώσεις είναι εµφανείς. Το εξωτερικό επίχρισµα του κτιρίου είναι διαβρωµένο και σε πολλά σηµεία έχει παντελώς καταστραφεί.

Ο χρωµατισµός του κτιρίου είναι εντελώς κατεστραµµένος, τα ξύλινα κουφώµατα έχουν διαβρωθεί και ο χρωµατισµός τους έχει καταστραφεί. Οι εξωτερικές ορθοµαρµαρώσεις έχουν χρωµατισθεί µε σπρέι (γκράφιτι) και σε πολλά σηµεία έχουν αποκολληθεί κοµµάτια τους. Τα µαρµάρινα δάπεδα έχουν φθαρεί σε ορισµένα σηµεία και κοµµάτια έχουν αποκολληθεί, το ίδιο και τα σοβατεπί. Τα ξύλινα δάπεδα έχουν υποστεί µεγάλες φθορές σε όλους τους ορόφους», εξηγεί ο τεχνικός σύµβουλος στην έκθεσή του.

Μάλιστα, η κατάσταση του ακινήτου περιγράφεται τόσο τραγική, όπου επισηµαίνεται ότι η φθορά σε ορισµένα εξωτερικά διακοσµητικά γύψινα είναι τέτοια που εγκυµονεί άµεσους σοβαρούς κινδύνους από την πτώση τους σε διερχοµένους. «Λόγω του ότι το κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο, από άποψη δοµικής και δηµόσιας ασφάλειας, υποχρεωθήκαµε ήδη από τη 12-12-2016 να τοποθετήσουµε ικριώµατα περιµετρικώς του κτιρίου, να κατασκευάσουµε κατάλληλη σκάφη στην οροφή του και να το επενδύσουµε µε κατάλληλο προστατευτικό πέτασµα, προς αποφυγήν ατυχηµάτων, ένεκα πτώσεων δοµικών στοιχείων του», υποστηρίζει η πλευρά του κ. Καµµένου.
Από την τεχνική µελέτη το κόστος των εργασιών που πρέπει να γίνουν για να επανέλθει το κτίριο στην πρότερη κατάσταση ανέρχεται στο ποσό των 140.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα µελετών-αδειών και επίβλεψης του έργου ανέρχονται στο ποσό των 17.000 ευρώ. Αυτά τα ποσά, αθροιζόµενα µε τις 4.500 ευρώ που υποστηρίζει ο υπουργός ότι έχει δαπανήσει για εργασίες µέχρι σήµερα, δηµιουργούν το συνολικό ποσό των 161.500 ευρώ που διεκδικεί από την «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Από το εξώδικο στην αγωγή

ΣΤΙΣ 10 Απριλίου 2017 οι δύο πλευρές συναντήθηκαν, µε εκείνη του κ. Καµµένου να ζητά είτε την αποκατάσταση των ζηµιών και των φθορών του ακινήτου είτε την καταβολή του ποσού προκειµένου να προχωρήσει ο ίδιος στην επισκευή, επισηµαίνοντας ότι «η µη επισκευή του κτιρίου εµποδίζει την εκµίσθωση και την εκµετάλλευσή του, γεγονός που προκαλεί πρόσθετη ζηµία».

Παρά τις ρητές υποσχέσεις της εταιρίας, όπως περιγράφεται στην αγωγή, «για µεγάλο χρονικό διάστηµα αδιαφόρησε και µόλις τον Ιούνιο του 2017 η γενική διευθύντρια απέστειλε µέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου εκτίµηση τεχνικού της συµβούλου περί του κόστους αποκατάστασης φθορών “που οφείλονται στη συνήθη χρήση του µισθίου” (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει), το οποίο υπολογίζεται στο ποσό των 19.000 ευρώ». Η πολύµηνη καθυστέρηση αλλά και η µη αναµενόµενη απάντηση χαρακτηρίζονται ως «εµπαιγµός» από τον υπουργό Αµυνας, που λίγες ηµέρες αργότερα έστειλε εξώδικο και πριν από λίγους µήνες κατέθεσε τη σχετική αγωγή.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

 

Προτεινόμενα για εσάς

ΝΔ για καταγγελίες Καμμένου: «Ο κ. Τσίπρας θα διαψεύσει τον πρώην συγκυβερνήτη του;»

Καμμένος: Παραδώσαμε Τούρκους στην Άγκυρα – Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με Τουρκία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πάνος Καμμένος από Ικαρία: Τουρκάκια, οι Αετοί μας σας ξεφτιλίσανε πάλι [βίντεο]

Αποζημίωση 50.000 ευρώ θα καταβάλει ο Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου για τα CDS

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

20.000 ευρώ καλείται να δώσει ο Πάνος Καμμένος στον Γιάννη Κουρτάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στην αντεπίθεση ο Καμμένος: «Καρφώνει» τον Δημήτρη Καμμένο για το «κύκλωμα» που έπιασε η ΕΥΠ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Καμμένος: Αύριο θα μάθει όλη η Ελλάδα την αλήθεια με αποδείξεις

Το γαρ πολύ της… απώλειας

Kon

Πολιτικός σεισμός για την αποκάλυψη του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom