Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλμάς: H Novartis με στοχοποίησε – Πλήρωνε ΜΜΕ για να με πολεμούν

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ο Μάριος Σαλμάς

Γεμάτες αοριστίες χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ο Μάριος Σαλμάς στην ομιλία του στη Βουλή για την Novartis.

«Όπως διαβάζω ήμουν υπ’αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα σε ΜΜΕ για να με πολεμήσουν. Αντί λοιπόν να αντικρούσω φήμες, θα πω συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Είμαι αυτός που με τα πορίσματα που διέταξα και στα οποία αποτυπώνονται οι πρακτικές της Novartis, έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η έρευνα, σε επίπεδο φαρμάκου, στην πατρίδα μας», είπε στη Βουλή ο κ. Σαλμάς και τόνισε: «Κατά τη θητεία μου μέτρα ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία επεκτάθηκε.

Ο κ. Σαλμάς ισχυρίστηκε πως μετά από μια μεταρρύθμιση «έγινα στόχος. Ο τζίρος της Novartis υποχώρησε σε μία νύχτα, κάτι που σήμανε συναγερμό στα κεντρικά γραφεία στην Ελβετία, Με τρεις λέξεις που πρόσθεσα στη διάταξη δεν υπήρξαν αυθαίρετες αυξήσεις. Μεσοσταθμικά οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν κατά 40% στη θητεία μου».

«Αν έκαναν οι διοικητές των ταμείων αυτά που έκανε ο Σαλμάς, δεν θα είχαμε φθάσει εδώ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε.

«Από το 2013 μέχρι σήμερα με τις πολιτικές μου το ελληνικό Δημόσιο ωφελήθηκε. Στη θητεία μου έθεσα ως στόχο την πάταξη της διαφθοράς. Είναι άδικο αντί της επιβράβευσης να είμαστε σήμερα εδώ σε αυτή τη συζήτηση. Όλα έγιναν με διαφάνεια, καθαρότητα και προσωπικό κόστος. Το Πόθεν Έσχες μου έχει ελεγχθεί και η επιτροπή το έθεσε στο αρχείο. Όλα είναι πεντακάθαρα».

«Θα αφήσω την ομιλία μου παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές γιατί ενώ είσαι αυτός που τα άλλαξες όλα μπορείς να γίνεις και εν δυνάμει κατηγορούμενος από μία κατάθεση ενός ανώνυμου μάρτυρα. Δεν έχω καμία αντίρρηση να με παραπέμψετε»,κατέληξε ο κ. Σαλμάς.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός και νοσοκομεία: Τι ισχύει πλέον για ασθενείς, συνοδούς και ιατρικούς επισκέπτες

Tinad

Βουλή: Στον Άρειο Πάγο το υλικό της πρότασης παραπομπής Παπαγγελόπουλου

Tinad

Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για τον έλεγχο της ποινικής δίωξης κατά Παπαγγελόπουλου

Tinad

Βουλή: Στα… χαρακώματα Σταϊκούρας-Τσακαλώτος για την πρώτη κατοικία

Μιχάλης Μάρδας

Τσίπρας στη Βουλή: Να μην γίνεται προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στην οικονομία

Tinad

Μάσκα και στη Βουλή: Υποχρεωτική η χρήση της από όλους!

Tinad

Τροπολογία-επανάσταση: Και οι δύο γονείς θα έχουν λόγο σε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του παιδιού τους ασχέτως επιμέλειας!

Μιχάλης Μάρδας

Καλλιάνος στη Βουλή: Έρχονται δύσκολες μέρες με ισχυρό καύσωνα και μποφόρ

Μιχάλης Μάρδας

Χαμός στη Βουλή με Κεραμέως-Φίλη – Η επιλεκτική ανάγνωση πρακτικών και η απειλή στον πρόεδρο της επιτροπής

Μιχάλης Μάρδας