Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμμένος καταθέτει πρόταση για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και… οι Τούρκοι χτυπούν ελληνικό σκάφος

Στην επιτροπή Εξοπλιστικών τη Μ. Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος

Την ώρα που στα Ίμια επικρατεί σκηνικό έντασης μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε όταν τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να αναλάβει δράση για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών!

Μπορεί να έχουν περάσει δώδεκα και πλέον ώρες από τη στιγμή όπου συνέβη το περιστατικό, όμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν έχει κάνει ακόμα καμία δήλωση.

Για την ιστορία, ο κ. Καμμένος κάθε χρόνο από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του Υπουργού πηγαίνει στα Ίμια την επέτειο της κρίσης και καταθέτει στεφάνι εις μνήμη των τριών νεκρών.

Όμως δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια δημόσια τοποθέτηση για την τουρκική ακταιωρό που εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού. Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η επίσημη δραστηριότητα του ήταν να προτείνει πρόταση νόμου με την οποία τα μέλη της κυβέρνησης, υπουργοί και υφυπουργοί, να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική Δικαιοσύνη. Ουσιαστικά ζητά να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, «το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ΄ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «καθώς η παράγραφος 1 του άρθρου 1 του Νόμου 3126/2003 (ΦΕΚ 66/Α/19.3.2003) περί της ποινικής ευθύνης των Υπουργών ορίζει ότι “πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκδικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου αυτού από το κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη και αν ο Υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή”, προτείνεται τα μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί αυτής να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική Δικαιοσύνη».

«Πάγια θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής. Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση του Κινήματος, η οποία έχει κατατεθεί και κατά την διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Πάνος Καμμένος: Το έριξε έξω ο πρώην υπουργός – Τραγούδησε και χόρεψε το «Με προδώσαν οι φίλοι μου»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τέξας: Νοσοκόμος δολοφόνησε 4 άνδρες με ενέσεις αέρα

Μαρίνα Μπενέκου

Το μεγάλο «ευχαριστώ» της Μπρίτνεϊ Σπίαρς στον κόσμο που την στήριξε

Μαρίνα Μπενέκου

ΝΔ για καταγγελίες Καμμένου: «Ο κ. Τσίπρας θα διαψεύσει τον πρώην συγκυβερνήτη του;»

Καμμένος: Παραδώσαμε Τούρκους στην Άγκυρα – Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με Τουρκία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βόλος: «Έγινα κλέφτης γιατί ήθελα να αγοράσω πάνες για το μωρό μου» – Η ομολογία του δράστη που… ξάφνιασε το δικαστήριο

Λάμπρος Κατσαρός

Ολλανδία: Δικαστήριο επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά το «όχι» του πατέρα του

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Άρχεται η συνεδρίασης σε 4 μεγάλες υποθέσεις – Οι δίκες που αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Απόφαση-σταθμός: Συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έκρινε δικαστήριο του Κιλκίς

Ελεύθερος Τύπος Newsroom