Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα έγγραφα για τη σχέση Καμμένου-Παπαδόπουλου: Ο Λοβέρδος κατέθεσε ερώτηση

Νέα σειρά εγγράφων, ένα εκ των οποίων φέρει και χειρόγραφη σημείωση ότι «η διαδικασία πώλησης» των όπλων στη Σαουδική Αραβία έγινε «καθ’ υψηλήν επιταγήν», κατέθεσε μαζί με ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για «σκοτεινό ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου» και ζητά καθαρές απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο για το αν ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων κ. Βασίλη Παπαδόπουλου; Και σε τι συνίστατο αυτές οι «καθ’ υψηλήν επιταγήν» δεσμεύσεις που χειρόγραφα αναφέρονται σε υπηρεσιακό έγγραφο του ΥΠΕΘΑ; Ηταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου;

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, στο κείμενο της ερώτησής του αναφέρει ότι παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του κ. Πάνου Καμμένου ότι δεν γνωρίζει το μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, από ένα σχετικό έγγραφο -που προσκομίζει ως συνημμένο- προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 20 Ιουνίου 2016 (συνημμένο Α) με γραπτή πρόταση διαμεσολάβησης σε πώληση πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016». Κάτι που προκύπτει από δύο έγγραφα κατά σειρά του ΥΠΕΘΑ (συνημμένα Β1 και Β2).

Το έγγραφο πάντως που πραγματικά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα για το ρόλο του εμπόρου όπλων Βασίλη Παπαδόπουλου και του τρόπο που προωθήθηκε η συμμετοχή του στην υλοποίηση της συμφωνίας είναι η ιδιόχειρη επισημείωση (συνημμένο Γ) σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ όπου σημειώνεται ότι η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’ υψηλήν επιταγήν»! Κάτι που -όπως σημειώνει ο κ. Λοβέρδος- δείχνει πολιτική βούληση…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

ΚΙΝΑΛ: Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές – Ποιος προηγείται, ποια η έκπληξη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πάνος Καμμένος: Το έριξε έξω ο πρώην υπουργός – Τραγούδησε και χόρεψε το «Με προδώσαν οι φίλοι μου»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Μπρα ντε φερ για τη… στρόφιγγα της χρηματοδότησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αν ακούγαμε τον Τσιόδρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διπλωματική θωράκιση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρωγμές στη Βουλή- Tασούλας: Καμία ανησυχία για την στατικότητα του κτιρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Συναγερμός για το κτίριο της Βουλής: Ρήγματα και κενά που απειλούν με καταρρεύσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom