Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κυβέρνηση κρατά αιχμάλωτους τους συμβασιούχους

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τη ότι δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία.
Τονίζει πως «ακόμα και τώρα, παρά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η κυβέρνηση ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα».

Ειδικότερα, την κατηγορεί ότι προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα.

Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και μετακυλύει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον.

Σε αυτό αντιδιαστέλλει τη δική της πρόταση, που, όπως επισημαίνει, είναι ολοκληρωμένη, «δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν, θεσμικά αξιόπιστη γιατί είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τους νόμους για τις νέες συμβάσεις που απαιτούνται, καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει τον δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς. Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος».

Προτεινόμενα για εσάς

Το μήνυμα των πολιτών

Kon

Όταν ακόμα και το άγαλμα φορούσε μάσκα, ο ηλίθιος γελούσε

Kon

Δημοσκόπηση: Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 17 μονάδες η διαφορά

Tinad

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γκελεστάθης

Μιχάλης Μάρδας

«Παρατηρητήριο» ΝΔ: Τα fake news για τη Σύνοδο Κορυφής και τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου

Tinad

Η κατάρρευση της χούντας και η αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Kon

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΝΔ για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Ανέστη Λώρα

Tinad

Παπαγγελόπουλος για πόρισμα Ν.Δ.: Παράνομη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός αθώου

Tinad

Αιχμηρή ανακοίνωση ΝΔ για Παππά: 367 λέξεις για να μην απαντήσει τι δουλειά είχε στην Κύπρο

Tinad