Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Δεν κάνω πίσω με στηρίζει ο Τσίπρας

Αμετακίνητος στις θέσεις του παραμένει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για το θέμα των Θρησκευτικών τονίζοντας πως έχει την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Βήμα, τόνισε ότι έχει την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού και επιτέθηκε φραστικά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατηγορώντας τον ότι υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα για τα Θρησκευτικά «κάτω από την πίεση των ακραίων ιεραρχών» και της αντιπαράθεσής του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στην συνέχεια τόνισε ότι στην συνάντηση που θα γίνει με τον αρχιεπίσκοπο δεν πρόκειται να αλλάξει στάση: «Στη συνάντηση αυτή δεν πρόκειται να κάνω πίσω, εδώ είμαστε κυβέρνηση, δεν πρόκειται να γελοιοποιηθούμε», υποστηρίζει ο κ. Φίλης και συμπληρώσει ότι το ζήτημα των Θρησκευτικών είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι της Εκκλησίας.

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής σε συνομιλία τους που είχαν με «Το Βήμα» έλεγαν ότι «οι ύβρεις, οι συκοφαντίες και οι κατηγορίες είναι το εύκολο καταφύγιο όσων κάνουν κινήσεις κομματικής τακτικής και στρατηγικής σε ευαίσθητα εθνικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά θέματα, επιχειρώντας να χαϊδέψουν τα αυτιά του ακροατηρίου τους. Εξέφραζαν μάλιστα την απορία τους για την ανάμειξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και σημείωναν: ”πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος όταν επιδιώκει τον διχασμό”»;

Ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει τέλος ότι στο πρόσφατο δείπνο που είχε ο Αρχιεπίσκοπος (μαζί με ιεράρχες) στο Μέγαρο Μαξίμου συμφωνήθηκαν τα πάντα χωρίς ο Αρχιεπίσκοπος να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το μάθημα των Θρησκευτικών, σημειώνοντας ότι επικεφαλής του διαλόγου ήταν ο Σπ. Γιαγκαζόγλου, διευθυντής του επίσημου περιοδικού «Εκκλησία», της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος τον απομάκρυνε.

Κύκλοι ωστόσο της Αρχιεπισκοπής σημείωναν: Τίποτα δεν συζητήθηκε για το μάθημα των Θρησκευτικών στο εν λόγω δείπνο. Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το θέμα της από κοινού με την πολιτεία αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού λαού. Ουδέν άλλο».

Προτεινόμενα για εσάς

«Βόμβα» ΣτΕ: Εκρινε άκυρες τις αλλαγές Φίλη στα Θρησκευτικά

Evanthia Karra

Ο Φίλης καλεί σε «αντάρτικο» το ρωμαλέο εργατικό κίνημα για τις απεργίες

George Michaelides

Φίλης: Αδύνατο να πουλάμε όπλα σε χώρες που σκοτώνουν αμάχους

Ανδρέας Ντίνης

Ξυδάκης: Καλύτερα που δεν πουλήσαμε όπλα στην Σαουδική Αραβία

George Michaelides

Η Κομισιόν αποκαθηλώνει τον Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Παιδεία

George Michaelides

Φίλης: Εθνικός στόχος το κλείσιμο της αξιολόγησης παρά τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Καταπέλτης η έκθεση της Κομισιόν για τις αλλαγές Φίλη στην Παιδεία

Ανδρέας Ντίνης

ΠΑΣΟΚ για Φίλη: Κατέστρεψε ότι είχε χτιστεί στην παιδεία

Μιχάλης Μάρδας

 Βερναρδάκης: Ο Φίλης δεν έφυγε από το υπουργείο Παιδείας γιατί το ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος ή κάποιος άλλος

Ανδρέας Ντίνης