Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Η πρόταση για τα site δεν είναι τύπου «Μαρίας Αντουανέτας»

Την πόρτα των… νόμιμων καναλιών δείχνει ο Υπουργός Εργασίας στους εργαζόμενους οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους στα κανάλια τα οποία δεν έλαβαν άδεια λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση του πρόσφατου διαγωνισμού.

Εξερχόμενος, από ημερίδα του γαλλικού Ινστιτούτου, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος υπερασπίστηκε το μέτρο το οποίο πρότεινε χθες, δηλαδή την παροχή επιταγής εισόδου εργασίας (voucher ) αντί για επίδομα ανεργίας στους εργαζομένους των μη αδειοδοτουμένων ΜΜΕ, λέγοντας πως πρέπει “να χρησιμοποιηθεί το επίδομα ανεργίας ως επιταγή επανένταξης” και συγκεκριμένα “αυτά τα χρήματα που θα παίρνει όποιος θα βρισκόταν χωρίς δουλειά να τα πάρει με μία επιταγή και τη δεύτερη μέρα που θα είναι στο ταμείο ανεργίας, ώστε μόνο μία μέρα να μείνει άνεργος να διαλέξει τον εργοδότη του, ένα από τα κανάλια που θα λειτουργούν νόμιμα”. Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως “ο εργοδότης θα έχει την υποχρέωση να συμπληρώσει ότι λείπει μέχρι το ποσό αυτό που αρκεί για πλήρη απασχόληση με την τελευταία ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας”.

Επίσης, ο Υπ. Εργασίας υπερασπίστηκε και το άλλο μέτρο που πρότεινε χθες την επιχορήγηση ανοίγματος site από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης. Ο ίδιος τόνισε πως αυτή η πρόταση δεν είναι ” τύπου Μαρίας Αντουανέτας, αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται. Εμείς πρώτα-πρώτα πήραμε μέτρα νομοθετικά, τα οποία στη Βουλή όσοι μας κατηγορούν σήμερα για άλλο πράγμα τότε, μας κατηγορούσαν για σοβιετικά μέτρα, για ελάχιστο αριθμό προσωπικού στα κανάλια”.

Ο Υπ. Εργασίας είπε επίσης πως “θεωρούμε, επειδή υπάρχει και η εναλλακτική δυνατότητα των ιδιοκτητών των μέσων, αυτών που δεν πήραν άδεια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με άλλο τρόπο (web ή συνδρομητικό), ότι ο αριθμός αυτών που θα χάσουν τη θέση δουλειάς τους στα κανάλια αυτά, θα είναι μικρός”.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως “θέλουμε να εγγυηθούμε για 24 μήνες ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά στα κανάλια και ταυτόχρονα κανείς από αυτούς που είναι τώρα στα δύο αυτά κανάλια εθνικής εμβέλειας που δεν πήραν άδεια να μην χάσει τη δουλειά του”.

πηγη:capital.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

«Το Κορίτσι με το Μπαλόνι»: Τιμή-ρεκόρ για το μισοκατεστραμμένο έργο του Banksy

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

ΑΝΤ1: Ετοιμος για «Εκατομμυριούχος» ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα γκάλοπ και η απόγνωση

Kon

Η «γαλοπούλα» που βάζει και αυτογκόλ

Kon

Μέμνησο βοσκοτοπίων…

Kon