Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην τελική ευθεία για το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς

Στην τελική ευθεία για το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς με τίτλο: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Ελιάς “krinos” και θα πραγματοποιηθεί 3 και 4 Ιουνίου 2021. Φιλοδοξία της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής είναι να αποτελέσει βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή σημαντικοί επιχειρηματίες αλλά και ακαδημαϊκοί από εξαιρετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα όλου του κόσμου. Τους νέους μηχανισμούς μέσω των οποίων το ελαιόλαδο προάγει την υγεία, θα προσδιορίσει ο καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής και Βιοχημείας του πανεπιστημίου Μινεσότα των ΗΠΑ, dr.Doug Mashek, ο οποίος είναι ο κεντρικός ομιλητής της δεύτερης μέρας των εργασιών. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Ελιάς “Krinos” και επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση”, Perrotis College, Δρ.Αθανάσιος Γκέρτσης, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με τίτλο: «Λίπανση, φυτοπροστασία, παραγωγικά συστήματα».

Ο Dr.Doug Mashek
Ο Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης
Ο Δρ. Γιώργος Μπόσκου

Η προϊσταμένη του τμήματος Χημικών Αναλύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χημικός, Δρ.Αλίκη Γαλή θα παρουσιάσει τον Κανονισμό 2568/91, ο οποίος αναφέρεται στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου.

Ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας

Η ελαιογαστρονομία και ο ελαιοτουρισμός, είναι το αντικείμενο της εισήγησης του αν.καθηγητή, τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου, αντιπροέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας και στέλεχος του Perrotis College, Δρ.Γιώργου Μπόσκου, ενώ ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα AFQ πιστοποίησης στα γεωργικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων και της ελιάς.

Η καθηγήτρια Μαρία Καψοκεφάλου

Στις αλήθειες και τις προκλήσεις τις διατροφικές αξίας της επιτραπέζιας ελιάς θα αναφερθεί η καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού πανεπιστήμιου Αθηνών, Μαρία Καψοκεφάλου.

Ο καθηγητής Βασίλης Βασιλείου
Η Δρ.Αλίκη Γαλή
Dr.Michael Braverman

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Επιδημιολογίας (έδρα Susan Dwight Bliss) και διευθυντής του τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου YALE, Βασίλης Βασιλείου θα αναφερθεί στις ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες στον κλάδο της ελιάς, ενώ ο διευθυντής Βιοφυτοφαρμάκων του τμήματος Βιολογίας Φυτών του πανεπιστήμιου Rutgers, Dr.Michael Braverman, θα αναπτύξει τα δεδομένα υπολειματικότητας φυτοφαρμάκων σε ότι αφορά τις εξαγωγές.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου

Η παρακολούθηση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Τηλεόραση: TV100
  • Ραδιόφωνα: Ράδιο Θεσσαλονίκη Status FM FM100
  • Εφημερίδες – περιοδικά: Agrenda Ελαίας Καρπός Ύπαιθρος – Χώρα Ελεύθερος Τύπος Ελευθερία City mag Παρατηρητής της Θράκης Εύφορη Γη
  • Ιστοσελίδες: Voria.gr Ύπαιθρος – Χώρα Agronews Halkidikifocus.gr Thessnews Grtimes.gr Cretalive.gr eleftherostypos.gr Live Media eleftheriaonline.gr Notospress.gr Ilialive.gr GAIA365.gr Agro24.gr Εύφορη Γη Lamianow.gr Fokidanews.gr Agrinionews.gr

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr 

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Την Πέμπτη 3/6 αρχίζει το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς

2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς: Στο επίκεντρο οι ορθές γεωργικές πρακτικές και η οργανοληπτική αξιολόγηση ελιάς και ελαιολάδου

Λάμπρος Κατσαρός

2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς: Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Σημαντικές συμμετοχές στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς

Ελεύθερος Τύπος Newsroom