Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βίντεο-σοκ: Νταλίκες κυνηγούν και πατάνε αρκούδα στη Σιβηρία

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη ρωσική κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει δύο νταλίκες να κυνηγούν και να πατούν από πρόθεση και κατ’ επανάληψη μία αρκούδα, στην τούνδρα της Σιβηρίας.

Στο βίντεο που κατά τα φαινόμενα έχει τραβήξει ένας από τους επιβάτες της νταλίκας, διακρίνονται δύο μεγάλα φορτηγά, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως από πετρελαϊκές ή μεταλλευτικές εταιρείες της περιοχής, να κυνηγούν και να παρασύρουν μια αρκούδα που κινείται με δυσκολία στο χιόνι. Ένας από τους επιβάτες των φορτηγών ακούγεται να φωνάζει «πάτα την, πάτα την» και να βγάζει μια κραυγή χαράς όταν το όχημα χτυπά το ζώο.

https://www.youtube.com/watch?v=saU7CxnsBTI

Μάλιστα, αφού η νταλίκα περάσει από πάνω της πολλές φορές, αντρικές φωνές ακούγονται να σχολιάζουν πως «είναι ακόμη ζωντανή» και στη συνέχεια οι άντρες τη χτυπούν με μία σιδερόβεργα.

Το βίντεο αναρτήθηκε την Τρίτη στο διαδίκτυο και στη συνέχεια μεταδόθηκε από πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία της Γιακουτίας, της περιοχής όπου έχει τραβηχτεί το βίντεο, ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.

«Έχουμε ήδη εξακριβώσει ότι στο βίντεο εμφανίζονται ντόπιοι κάτοικοι (σ.σ. της Γιακουτίας)» ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Φολκ. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτοί οι τιποτένιοι να τιμωρηθούν με τις αυστηρότερες ποινές» έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Περιβάλλοντος Σεργκέι Ντονσκόι, ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό «σφαγή».

Οι αρκούδες που δεν καταφέρνουν να βρουν καταφύγιο για να πέσουν σε χειμερία νάρκη μπορεί να αναπτύξουν επικίνδυνη συμπεριφορά και συχνά, αν τυχόν εντοπιστούν κοντά σε πόλεις ή χωριά, πυροβολούνται υπό την ανοχή των αρχών. Πέρσι, ένα βίντεο που έδειχνε τους εργάτες μιας στρατιωτικής βάσης στην Αρκτική να ταΐζουν μία κροτίδα σε μία πολική αρκούδα, το οποίο μάλιστα έσκασε μέσα στο στόμα της αναγκάζοντάς την να βγάλει ένα βρυχηθμό πόνου, είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή