Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θα ξαναβάψουν την τη γέφυρα που συνδέει Δανία και Σουηδία- Το εγχείρημα θα διαρκέσει…13 χρόνια

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Γέφυρα Όρεσουντ, που έχει σχεδόν οκτώ χιλιόμετρα μήκος και συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία, αναμένεται να βαφτεί για πρώτη φορά από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία το 2000, ωστόσο εκτιμάται ότι για να ολοκληρωθεί το τεράστιο αυτό έργο θα χρειαστούν 13 χρόνια.

Η Γέφυρα Όρεσουντ, που έγινε διάσημη από το αστυνομικό σήριαλ της σκανδιναβικής τηλεόρασης ‘The Bridge’, χρειάζεται ένα νέο χέρι μπογιάς για να συντηρηθεί ο χαλύβδινος σκελετός της. Για το έργο αυτό θα χρειαστεί να βαφτούν περίπου 300.000 τετραγωνικά μέτρα γέφυρας.

«Το τελευταίο στρώμα από το σύστημα βαφής των πέντε στρωμάτων θα ξεθωριάσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, άρα θα χρειαστεί να περάσουμε ένα νέο, τελευταίο χέρι για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα κατώτερα στρώματα, που προστατεύουν τον χάλυβα από τη διάβρωση», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Γιόχαν Νορντ στο Reuters.

Η γέφυρα βάφτηκε τελευταία φορά κατά τμήματα στην ξηρά πριν συναρμολογηθεί στο νερό. Αυτή τη φορά, θα αναρτηθεί μια ειδική πλατφόρμα στο πλαϊνό τμήμα της γέφυρας με τους εργάτες να κρέμονται από γερανογέφυρες στο Στενό του Όρεσουντ.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά διότι δουλεύεις σε ύψος 20 με 30 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε γερανογέφυρες για να έχεις πρόσβαση στη γέφυρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Muehlhan Denmark Γιενς Μορκ.

Η γερμανική εταιρία βιομηχανικών υπηρεσιών Muehlhan έχει επιλεγεί για τα δύο πρώτα χρόνια του έργου, στη διάρκεια των οποίων θα περαστεί με μαύρη μπογιά επιφάνεια αντίστοιχη με 42 γήπεδα ποδοσφαίρου. Ο Μορκ δήλωσε ότι αναμένει να χρησιμοποιηθούν 300.000 με 400.000 λίτρα μπογιάς για όλο το έργο.

Προτεινόμενα για εσάς

Covid-19: Το Βατερλώ του σουηδικού κράτους πρόνοιας

Kon

Σουηδία: Η ανο(Η)σία της αγέλης… κοστίζει – Έχει τους περισσότερους κατά κεφαλήν θανάτους σε όλη την Ευρώπη

Tinad

Κορωνοϊός: Έσπασε ρεκόρ 27 ετών σε θανάτους στη Σουηδία

Evanthia Karra

Κορωνοϊός-Σουηδία σημειώσατε 1: 3.460 νεκροί και ύφεση μέχρι 10%

Μιχάλης Μάρδας

Σουηδική αποκοτιά

Kon

Κορωνοϊός: Η Δανία ήρε ορισμένους περιορισμούς στην μετανάστευση

Kon

Κορωνοϊός: Γιατί η Σουηδία επέλεξε να μην βάλει «φρένο» στην εξάπλωση – Τι απαντά ο «εγκέφαλος» της στρατηγικής

Tinad

Σουηδικό τουριστικό περιοδικό προβάλει την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

Kon

Συγκλονίζει Έλληνας που ζει στην Σουηδία: Με αντιμετώπισαν σαν λεπρό – Η Ελλάδα διδάσκει πολιτισμό

Μιχάλης Μάρδας