Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μεγάλα λάθη: Αυτά είναι τα 7 σημεία που δεν πρέπει ποτέ να κρύψετε τα χρήματά σας!

Νομίζετε ότι έχετε βρει το πιο ασφαλές μέρος για να κρύψετε χρήματα ή αντικείμενα μεγάλης αξίας μέσα στο σπίτι; Κάνετε λάθος! Δείτε ποια είναι τα μέρη που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία!

Στην αυλή

Το να θάψεις τα χρήματα ή και τα μεγάλης αξίας κοσμήματα στην αυλή του σπιτιού σου, αν διαθέτει αυλή, δεν αποτελεί και τον ασφαλέστερο τρόπο για να διαφυλάξεις σε περίπτωση κλοπής.

Αυτό γιατί ο γείτονάς σου μπορεί να σε δει να τα κρύβεις ή μπορεί ο σκύλος σου να σου κάνει χαλάστρα και να τα ξεθάψει την ώρα που θα παίζει ή απλά μπορεί η βροχή να καταστρέψει τα χρήματα ή να τα φέρει στην επιφάνεια.

Κάτω από το στρώμα

Μπορεί να είναι η πιο κλασσική κρυψώνα για τα χρήματα και τα κοσμήματα, δεν είναι όμως και η πιο ασφαλής λύση, αυτό γιατί όλοι μπορούν να υποψιαστούν ότι κάτι θα βρουν κάτω από το στρώμα.

Έτσι, το στρώμα είναι το πρώτο μέρος που θα ψάξουν οι κλέφτες.

Μέσα σε σακούλες

Δεν είναι και πολύ σοφό να βάλεις τα χρήματά σου μέσα σε σακούλες από ψώνια, αυτό γιατί μπορεί κάποια στιγμής να τις χρησιμοποιήσεις και να τις πετάξεις, ξεχνώντας ότι είχες τοποθετήσει τις οικονομίες σου εκεί. Παράλληλα, θα μπορούσε οι κλέφτες να χρησιμοποιήσουν τις σακούλες για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία, δεν θα ήθελες να τους κάνεις ακόμη μια έκπληξη.

Σε παλιές τσάντες και πορτοφόλια

Οι παλιές τσάντες και τα πορτοφόλια δεν αποτελούν τον καλύτερο μέρος για να κρύψεις τα χρήματά σου, ακόμη και αν δεν τα χρησιμοποιείς πια, αυτό γιατί μπορεί να ξεχάσεις ότι έχεις βάλει τις οικονομίες σου εκεί και να τις πετάξεις.

Στο καλάθι με τα άπλυτα

Μπορεί να νομίζεις ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να ψάξει μέσα σ’ ένα καλάθι με άπλυτα ρούχα. Στην πραγματικότητα, όμως, οι κλέφτες είναι υποψιασμένοι και δεν τους νοιάζει αν στα άπλυτα υπάρχουν βρώμικα ρούχα αρκεί να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Πίσω από μια φωτογραφία ή πίνακα

Εντάξει, το έχουμε δει σε πολλές ταινίες, όπου πίσω από τις φωτογραφίες ή τα πορτραίτα κρύβονται χρηματοκιβώτια και έγγραφα αξίας. Επειδή, λοιπόν, οι κλέφτες βλέπουν τις ίδιες ταινίες μ’ εμάς καλό είναι να το αποφεύγουμε.

Σε χρηματοκιβώτια

Μπορεί να μοιάζει το ασφαλέστερο μέρος για να κρύψεις τα αντικείμενα αξίας, τι γίνεται όμως όταν οι ληστές αποφασίσουν να το πάρουν μαζί με το περιεχόμενο. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις κάτι τέτοιο είναι να το χτίσεις.

Σε συρτάρια και ντουλάπες

Είναι το πιο βολικό σημείο του σπιτιού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και το πιο ασφαλές. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κλέφτες κάνουν άνω κάτω τα συρτάρια και τις ντουλάπες αναζητώντας εκτός από μετρητά, κάμερες, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Προτεινόμενα για εσάς

ΟΗΕ: Η σύνοδος για τον Αμαζόνιο αποδέσμευσε άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια για τη σωτηρία των τροπικών δασών

Evanthia Karra

Σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: Φέρτε τα λεφτά σας στην Ελλάδα για λιγότερους φόρους

Δημήτρης Κατσάκος

Έρευνα: 1 στους 2 Έλληνες θα επέστρεφε χαμένο πορτοφόλι με πολλά χρήματα

Δημήτρης Κατσάκος

Το 3% των κατοίκων της Ρωσίας κατέχει το 90% των χρημάτων της χώρας

Ανδρέας Ντίνης

Στο στόχαστρο της εφορίας θυρίδες, δάνεια και κάρτες

Δημήτρης Κατσάκος

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα Πέμπτη το κοινωνικό μέρισμα

Δημήτρης Κατσάκος

Γέμισε λεφτά ο δρόμος μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ στην Ηλιούπολη

Δημήτρης Κατσάκος

Τα μνημόνια μας στοίχισαν 322 ευρώ τον μήνα

Δημήτρης Κατσάκος

Ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα της βοήθειας στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Δημήτρης Κατσάκος