Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Σαλβίνι ο ταξιδευτής: Έχει ήδη κάνει τον γύρο της Γης δύο φορές!

Newsroom eleftherostypos.gr

Αφότου ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα, ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι έχει καλύψει επi τω έργω μία απόσταση που ισοδυναμεί με δύο φορές τον γύρο του κόσμου.

Τη διαδρομή που καλύπτει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης παρακολουθεί μία ειδική εφαρμογή, με την ονομασία Matteo In Tour (Ο Ματέο σε περιοδεία), που έχει δημιουργήσει ο Σιμόνε Λίπολις (συνιδρυτής με τον Κάρλο Τζαπόνι του Visualize News), με στόχο να μετρηθεί το εύρος των δραστηριοτήτων του Σαλβίνι και να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι κατηγορίες ότι ο υπουργός δεν βρίσκεται ποτέ στο Βιμινάλε (έδρα του υπουργείου Εσωτερικών).

Μέχρι σήμερα, τα πάνω από 103.000 χλμ που έχει διατρέξει ο Σαλβίνι ισοδυναμούν με δύο φορές τον γύρο του κόσμου, 13 φορές τον περίπλου της Ιταλίας -περιλαμβανομένων και των ακτών των νησιών της- και τέσσερις φορές την απόσταση που είχε τρέξει ο κινηματογραφικός Φόρεστ Γκαμπ.

Όπως τονίζει ο Λίπολις στον ενημερωτικό ιστότοπο Lettera 43, ασχέτως εάν ευσταθούν ή όχι οι επικρίσεις εναντίον του, αυτές οι αποστάσεις αποδεικνύουν πως ο Σαλβίνι διαθέτει «ιδαίτερη σωματική και πνευματική αντοχή και αποφασιστικότητα».

Ο ίδιος προσθέτει πως μόνο «στις 13 Μαΐου, βάσει των μετρήσεων, ο Σαλβίνι είχε καλύψει 350 χλμ σε οκτώ διαφορετικούς σταθμούς». Στις 19 Οκτωβρίου 2018 είχε επισκεφθεί, επίσης, οκτώ τοποθεσίες, καλύπτοντας πάνω από 200 χλμ. Όταν, δε, είχε επισκεφθεί τη Ρωσία (16 Ιουλίου 2018) είχε παρευρεθεί σε τρεις επίσημες εκδηλώσεις σε δύο χώρες: Δύο στη Μόσχα, στις 9:00 και 10:00, ενώ πρόλαβε να παρακολουθήσει και μία στο Σίλβι, στην ιταλική επαρχία Τεράμο (Αμπρούτσι), στις 21:00.

Η πιο παράξενη εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με τον Λίπολις, ήταν η πρόσφατη επίσκεψή του στο καταφύγιο γατιών στο Βεράνο, στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ρώμης, απ’ όπου έκανε ζωντανή μετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος εξηγεί πως η ομάδα του αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τα στοιχεία που παρέχει ο Σαλβίνι, είτε από το τμήμα «Εκδηλώσεις» στην επίσημη ιστοσελίδα του είτε από τις αναρτήσεις του στο Twitter -μέσω της εφαρμογής που δηλώνει τοποθεσία- για να εντοπιστούν οι σταθμοί του ισχυρού άνδρα της κυβέρνητικής συμμαχίας και να υπολογισθούν αριθμητικά οι μετακινήσεις του.

Οι δημιουργοί του Matteo In Tour επισημαίνουν πως από την εργασία τους διαπίστωσαν πόσο αποτελεσματική είναι η ομάδα διαχείρισης των κοινωνικών μέσων του Σαλβίνι. Μέσω της πολύ ενημερωμένης ιστοσελίδας του υπουργού κατέστη δυνατόν να εντοπίσουν όλες τις μετακινήσεις του. Άλλωστε, είναι ο ίδιος ο Σαλβίνι που δημοσιεύει όλες τις μετακινήσεις του.

Όσον αφορά τις επικρίσεις ότι δεν βρίσκεται ποτέ στο υπουργείο του, ο Λίπολις αναφέρει πως δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτος στις κρίσεις του: «Τούτη τη στιγμή υπάρχουν πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να διαχειριστεί κανείς τις υποθέσεις του εξ’ αποστάσεως, άλλωστε καθημερινά τα χρησιμοποιούμε κι εμείς. Αλλά, βάσει τις εμπειρίας μας, μπορούμε να πούμε πως αυτό που τα καθιστά ανεπαρκή δεν είναι η ίδια η απόσταση, όσο η μετακίνηση. Μάλλον ο Σαλβίνι περιβάλλεται από ικανούς δημόσιους λειτουργούς, τους οποίους εμπιστεύεται τυφλά και είναι ικανοί να διεκπεραιώνουν για λογαριασμό του το μεγαλύτερο τμήμα της δουλειάς του. Ένα είδος “βαθέως κράτους”, που αντί να αντιτίθεται στον ηγέτη, όπως συμβαίνει με τον (Αμερικανό Πρόεδρο) Ντόναλντ Τραμπ, τον στηρίζει και του είναι πιστό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Ιταλία: Η Μελόνι ξηλώνει τον Σαλβίνι και… ράβει πρωθυπουργικό ταγέρ

Φεράνι-Φέντετς: Το ζεύγος influencers που απειλεί τον Σαλβίνι

Λάμπρος Κατσαρός

Ματέο Σαλβίνι: Παραπέμπεται σε δίκη για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 147 μετανάστες και πρόσφυγες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σε δίκη παραπέμπεται ο Σαλβίνι για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε μετανάστες – «Αν ανησυχώ; Καθόλου»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Σαλβίνι ακονίζει μαχαίρια

Kon

Σάλος με Σαλβίνι: Οι γυναίκες που κάνουν επανειλημμένα αμβλώσεις «χαρακτηρίζονται από απολίτιστο τρόπο ζωής»

Δημήτρης Κατσάκος

Υπέρ της παραπομπής Σαλβίνι σε δίκη ψήφισε η ιταλική Γερουσία

Δημήτρης Κατσάκος

Απίστευτο βίντεο: Ο Σαλβίνι ειρωνεύεται τον πάπα για το επεισόδιό του με πιστή

Δημήτρης Κατσάκος

Χαμός στην Ιταλία για την κοπέλα που φωτογραφήθηκε με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο δίπλα στο Σαλβίνι που κοιμάται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom