Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μουσείο προσφέρει βιωματική εμπειρία με επίκεντρο τη σοκολάτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα νέο Μουσείο αφιερωμένο στη βελγική σοκολάτα ανοίγει τις πύλες του στην Αμβέρσα, σε ένα χώρο που υπερβαίνει τα 4.000μ2 μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό, στο εμβληματικό κτίριο όπου στεγάζει το Radisson Blu Hotel.

Το όνομά του Μουσείου «Chocolate Nation- The Belgian Chocolate Experience» (Έθνος Σοκολάτας – Η Εμπειρία της Βελγικής Σοκολάτας) προϊδεάζει τους επισκέπτες για τα όσα θα δουν στον εντυπωσιακό χώρο.

«Δεν είναι παλιομοδίτικο μουσείο, αλλά μια εμπειρία με επίκεντρο τη σοκολάτα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις» ανέφερε ο Γερόεν Γέσπερς, ένας από τους υποστηρικτές του και συνιδιοκτήτης της Joehoe, εταιρείας που ειδικεύεται σε πρότζεκτ ψυχαγωγίας.

«Ο σκοπός», εξήγησε ο Γέσπερς, «είναι να δημιουργηθεί ένα brand γύρω από τη βελγική σοκολάτα και να της δοθεί η εξέχουσα θέση που της αξίζει ως κομμάτι της βελγικής κληρονομιάς στην Αμβέρσα», σύμφωνα με το sogoodmagazine.

Το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας στη χώρα εγκαινιάστηκε το 1831 στην πόλη αυτή και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην περιοχή της Φλάνδρας.

Η σοκολάτα πωλείται πρακτικά σε κάθε γωνιά, και το λιμάνι της είναι ένα από τα κύρια λιμάνια εισόδου για τους κόκκους κακάο στον κόσμο.

Με το Μουσείο «Chocolate Nation- The Belgian Chocolate Experience», η τουριστική πρόταση της πόλης όχι μόνο διευρύνεται, αλλά γίνεται και πιο ελκυστική για μια νέα ομάδα τουριστών, ανέφερε ο δήμαρχος, Μπαρτ Ντε Βέβερ.

Στο μουσείο δεν θα εκτίθενται μόνον οι γνωστές εμπορικές μάρκες, αλλά και οι τοπικοί παραγωγοί.

Προτεινόμενα για εσάς

Σοκολάτα: Οσα πρέπει να ξέρετε πριν σας πιάσει η χειμωνιάτικη μανία

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο τιραμισού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκά μπισκότα με καρύδα και σοκολάτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα

Η συνταγή της ημέρας: Τιραμισού με σταγόνες σοκολάτας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με τρεις σοκολάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορο παγωτό σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Σπάμε – και φέτος – σοκολατένια αυγά, χωρίς φόβο για αύξηση του σακχάρου

Leonidas Kallidonis