Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τρόμος με χαλασμένα μακαρόνια: Φοιτητής τα έφαγε και πέθανε!

Ρίξτε μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια - Το… κόλπο των γιαγιάδων!

Newsroom eleftherostypos.gr

Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης έγινε η περίπτωση ενός 20χρονου φοιτητή στο Βέλγιο, που πέθανε όταν έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών.

Το περιστατικό συνέβη στις Βρυξέλλες με έναν 20χρονο φοιτητή που ζέστανε τα μακαρόνια που είχε στον πάγκο της κουζίνας, στο φούρνο μικροκυμάτων, τα έφαγε και πήγε να αθληθεί.
Ωστόσο γύρισε αμέσως στο σπίτι του καθώς ένιωθε ότι έπαθε δηλητηρίαση, είχε ναυτία, πονοκέφαλο και πόνο στο στομάχι. Ο άτυχος νέος έκανε είχε εμετό και διάρροια.

Το πτώμα του βρήκαν οι γονείς του όταν τον αναζήτησαν μετά από 11 ώρες. Η νεκροψία έδειξε ότι για τον θάνατό του ευθύνεται ένα βακτήριο που ονομάζεται «Bacillus cereus» («βάκιλος δημητριακών»).

Είναι ένα σπορογόνο βακτήριο ευρύτατα διαδεδομένο στο περιβάλλον, που παράγει τοξίνες και προκαλεί εμετό και διάρροια. Οπως έδειξαν οι αναλύσεις, οι τοξίνες που προκλήθηκαν ήταν τόσο ισχυρές που οδήγησαν στην κατάρρευση του συκωτιού και τελικά στο θάνατο.

«Πολλοί άνθρωποι τρώνε μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί 2-3 μέρες πριν. Αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές και αν το φαγητό μας μυρίζει κάπως περίεργα, τότε καλύτερα είναι να το αφήσουμε», προειδοποιούν, σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για το θάνατο του φοιτητή δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Pasta alla Norma από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά σαν της μαμάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι ριγανάτο με σπαγγέτι και κεφαλοτύρι

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές, φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια ζυμαρικά: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τα σπάτε

Evanthia Karra

Κάντο όπως οι Ιταλοί – Αδυνατίστε με μακαρονάδες και τυριά

H συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα