ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα δύο βήματα για επιστρεπτέα προκαταβολή… εξπρές – Το χρονοδιάγραμμα για την επιδότηση δανειοληπτών

Τάσος Δασόπουλος

Με fast track διαδικασίες θα τρέξει η επιστρεπτέα προκαταβολή IV. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, θα υπάρξουν αλλαγές στον νέο κύκλο, καθώς η διαδικασία που προβλεπόταν έως τώρα -να δηλώνεται ενδιαφέρον σε πρώτη φάση και στη συνέχεια η αποδοχή του ποσού που προέκυπτε από τον αλγόριθμο του ΥΠΟΙΚ- συγχωνεύονται σε μία.

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην εφαρμογή, που αναμένεται να ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας, και με μια εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι θα πιστώνονται άμεσα τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Γέφυρα», για την επιδότηση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων συνδεδεμένων με την πρώτη κατοικία, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των αιτήσεων και πλέον τίθεται σε εφαρμογή. Ως εκ τούτου, οι πρώτες εκταμιεύσεις για τη συμμετοχή του Δημοσίου σε δόσεις δανείων θα αρχίσουν γίνονται μέσα στο μήνα.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι υπάρχει η πρόνοια για διευκόλυνση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Οπως είπε, τα ειδοποιητήρια στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα και θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας πριν το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε κάθε παρέμβαση.

Στο μεταξύ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ακόμη ότι αναμένονται πολλοί μήνες αβεβαιότητας και δυσκολιών και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει σύνεση ως προς τις δαπάνες. Και τούτο «επειδή έχουμε κάνει τεράστιες δαπάνες και έχουμε ακόμη να κάνουμε πολύ σοβαρές δαπάνες και απώλειες εσόδων».

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Πιστώθηκαν 700 εκατ. ευρώ σε 143.169 δικαιούχους

Tinad

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλείται να πληρώσει 28.000 σε τέλη κυκλοφορίας

Ανδρέας Ντίνης

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Από σήμερα οι πληρωμές – Πάνω από 70.000 οι αιτήσεις

Ανδρέας Ντίνης

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Τα βήματα για την υποβολή αίτησης – Αρχίζουν από την άλλη εβδομάδα οι πληρωμές

Ανδρέας Ντίνης

Σταϊκούρας: Θα συνεχιστεί και το 2021 η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Tinad

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Βήμα- βήμα η υποβολή της αίτησης, στις αρχές της επόμενης  εβδομάδας ξεκινούν οι πληρωμές

Δημήτρης Ντόγκας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Ανοιξε η πλατφόρμα για να υποβάλετε αίτηση

Ανδρέας Ντίνης

Σταϊκούρας: Τέλος εβδομάδας η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Ανδρέας Ντίνης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τέταρτος κύκλος με ευνοϊκότερους όρους – Ποιοι τη δικαιούνται και τι πρέπει να κάνουν [αναλυτικά ποσά]

Μιχάλης Μάρδας