ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elevate Greece: Πάνω από 580 οι αιτήσεις από startups – Ανοίγει ο «κουμπαράς του ΕΣΠΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ

Υπερβαίνουν τις 580 οι νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο ομώνυμο Εθνικό Μητρώο, γνωστό και ως Elevate Greece, κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του. Προσεχώς, αναμένονται τα… αποκαλυπτήρια, από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝ), δράσης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των εγγεγραμμένων startups.

Υπενθυμίζεται πως μέσω της συγκεκριμένης, ηλεκτρονικής πλατφόρμας πιστοποιείται για τις ενδιαφερόμενες startups ότι χαρακτηρίζονται, επισήμως, από την Πολιτεία ως νεοφυείς, εφόσον πληρούν δύο βασικά χαρακτηριστικά, αυτά της καινοτομίας (innovation) και της δυνατότητας κλιμάκωσης του εγχειρήματος (scalability).

Στο μεταξύ, έχουν δημοσιευθεί οι πρώτες αγγελίες για εξεύρεση εξειδικευμένου, ανθρώπινου δυναμικού από νεοφυείς επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στο Μητρώο.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΑΝ γίνεται λόγος, μάλιστα, για «σημαντική έλευση νέων μελών, που συμμετέχουν ως επίσημοι υποστηρικτές στο Elevate Greece».

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας δήλωσε σχετικά: «Σήμερα συμπληρώσαμε τον πρώτο μήνα λειτουργίας του Elevate Greece και τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι πολύ θετικά.

Η αξιολόγηση των δυνητικών νεοφυών επιχειρήσεων και οι εγγραφές προχωράνε σε χρόνο ρεκόρ. Ηδη, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και άρχισαν εταιρείες να αναζητούν και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μέσω του Elevate Greece.

Αισιόδοξο είναι επίσης το γεγονός ότι αυξάνονται και οι επίσημοι υποστηρικτές, οι οποίοι συμβάλλουν, καθοριστικά, παρέχοντας οικονομικά βραβεία, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε διεθνή δίκτυα καινοτομίας. Η επισκεψιμότητα της σελίδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι σημαντική, καθώς δεκάδες χιλιάδες χρήστες έχουν αναζητήσει πληροφορίες.

Πολύ σύντομα, με τον υπουργό, κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό, κ. Ιωάννη Τσακίρη, θα παρουσιάσουμε μία νέα δράση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τους λεγόμενους «official partners», τις νέες θέσεις εργασίας και γενικότερα για την Πλατφόρμα Elevate Greece στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://elevategreece.gov.gr/el/ypostiriktes/

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Μαρία Παπατζίκου: Οι περγαμηνές της νέας προέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης

Δημήτρης Ντόγκας

Οι επτά τομές στις δημόσιες συμβάσεις – Αυξάνεται το όριο για τις απευθείας αναθέσεις

Δημήτρης Ντόγκας

Γεωργιάδης για Βοτανικό: Τα χρήματα για το γήπεδο έχουν εξασφαλιστεί – Δεν υπάρχει κίνδυνος προσφυγών

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Δύσκολα θα ανοίξει η εστίαση- Μας κυβερνά ο ιός

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός-Lockdown: Βήμα – βήμα το άνοιγμα της οικονομίας και η μέθοδος «click away» – Τι προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Tinad

ΕΣΠΑ-Εργαλειοθήκη: Νέα ευκαιρία χρηματοδότησης για μικρομεσαίους – Ποιες δαπάνες επιδοτούνται

Δημήτρης Ντόγκας

Γεωργιάδης: Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αύξησε τις τιμές μόλις ανακοινώθηκε το lockdown

Evanthia Karra

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε μια εβδομάδα θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα για το πότε θα ανοίξει η αγορά

Δημήτρης Ντόγκας

Γεωργιάδης: Καταστροφή αν δεν ανοίξει η αγορά – Τι είπε για το Πολυτεχνείο

Μιχάλης Μάρδας