ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elevate Greece: Πάνω από 580 οι αιτήσεις από startups – Ανοίγει ο «κουμπαράς του ΕΣΠΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ

Υπερβαίνουν τις 580 οι νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο ομώνυμο Εθνικό Μητρώο, γνωστό και ως Elevate Greece, κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του. Προσεχώς, αναμένονται τα… αποκαλυπτήρια, από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝ), δράσης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των εγγεγραμμένων startups.

Υπενθυμίζεται πως μέσω της συγκεκριμένης, ηλεκτρονικής πλατφόρμας πιστοποιείται για τις ενδιαφερόμενες startups ότι χαρακτηρίζονται, επισήμως, από την Πολιτεία ως νεοφυείς, εφόσον πληρούν δύο βασικά χαρακτηριστικά, αυτά της καινοτομίας (innovation) και της δυνατότητας κλιμάκωσης του εγχειρήματος (scalability).

Στο μεταξύ, έχουν δημοσιευθεί οι πρώτες αγγελίες για εξεύρεση εξειδικευμένου, ανθρώπινου δυναμικού από νεοφυείς επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στο Μητρώο.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΑΝ γίνεται λόγος, μάλιστα, για «σημαντική έλευση νέων μελών, που συμμετέχουν ως επίσημοι υποστηρικτές στο Elevate Greece».

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας δήλωσε σχετικά: «Σήμερα συμπληρώσαμε τον πρώτο μήνα λειτουργίας του Elevate Greece και τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι πολύ θετικά.

Η αξιολόγηση των δυνητικών νεοφυών επιχειρήσεων και οι εγγραφές προχωράνε σε χρόνο ρεκόρ. Ηδη, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και άρχισαν εταιρείες να αναζητούν και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μέσω του Elevate Greece.

Αισιόδοξο είναι επίσης το γεγονός ότι αυξάνονται και οι επίσημοι υποστηρικτές, οι οποίοι συμβάλλουν, καθοριστικά, παρέχοντας οικονομικά βραβεία, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε διεθνή δίκτυα καινοτομίας. Η επισκεψιμότητα της σελίδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι σημαντική, καθώς δεκάδες χιλιάδες χρήστες έχουν αναζητήσει πληροφορίες.

Πολύ σύντομα, με τον υπουργό, κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό, κ. Ιωάννη Τσακίρη, θα παρουσιάσουμε μία νέα δράση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τους λεγόμενους «official partners», τις νέες θέσεις εργασίας και γενικότερα για την Πλατφόρμα Elevate Greece στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://elevategreece.gov.gr/el/ypostiriktes/

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Χρίστος Δήμας στον ΕΤ: ΕΣΠΑ 1 δισ. ευρώ για έρευνα και καινοτομία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΕΣΠΑ: Ενισχύσεις 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ σε δικηγόρους

Λάμπρος Κατσαρός

Πρόγραμμα επιδότησης για συνεργασία μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία

Ξεκινάει η στήριξη της ανάπτυξης Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας – Οι δύο άξονες

Προγράμματα ΕΣΠΑ: Ρευστότητα για τις επιχειρήσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Προγράμματα ΕΣΠΑ: Ρευστότητα για τις επιχειρήσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εστίαση – Γεωργιάδης: Μετά το Πάσχα και πριν τις 14 Μαΐου θα γίνει το άνοιγμα – Οι ημερομηνίες για εμπορικά κέντρα και μετακινήσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ το άνοιγμα φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλουμε τη Δευτέρα να ανοίξουν τα μαγαζιά και στις «κόκκινες» περιοχές

Evanthia Karra