Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γκάζι» 25,2% στη βιομηχανία – Ποιοι συνέβαλλαν στην αύξηση του τζίρου

Ιωάννα Φεντούρη

Αύξηση 25,2% παρουσίασε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον περασμένο Ιούλιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, έναντι μείωσης 16,1% στην αντίστοιχη σύγκριση του 2020 με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες.

Οσον αφορά τη σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, η αύξηση ανήλθε σε 1,9%. Παράλληλα, ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2020 – Ιουλίου 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2019 – Ιουλίου 2020, κατέγραψε αύξηση 6,5%, έναντι μείωσης 9,4% που διαπιστώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. Ειδικότερα, η αύξηση κατά 25,2% -που προαναφέρθηκε- στον γενικό δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία, τον Ιούλιο του 2021, προήλθε:

* Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας: Κατ’ αρχάς, καταγράφηκε αύξηση κατά 25,9% στο δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης. Σε αυτήν συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε μείωση κατά 21,4% στο δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων. Αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

* Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: Σημειώθηκαν αυξήσεις κατά 36,7% στο δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς και κατά 18,8% στο δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς.

Σε σχέση με Ιούνιο

Αναφορικά με την αύξηση στον γενικό δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία κατά 1,9% τον Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2021, προέκυψε:

* Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας: Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 2,1% στο δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης και μείωση κατά 15,8% στο δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων – λατομείων.

* Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: Εδώ καταγράφηκαν αυξήσεις κατά 4,2% στο δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς και κατά 0,6% στο δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

Μακρόν: Επενδύσεις ύψους 30 δις ευρώ για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας

Μαρίνα Μπενέκου

Ελλοχεύει κρίση στη Βρετανία, προειδοποιούν οι βιομηχανίες χάλυβα

Μαρίνα Μπενέκου

Polexit: «Αποκλείεται να συμβεί», λέει ο Τιερί Μπρετόν

Μαρίνα Μπενέκου

Γκάζωσε η βιομηχανία στο β’ τρίμηνο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μπιλ Γκέιτς: Πιο εύκολο να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό, παρά την κλιματική αλλαγή

Μαρίνα Μπενέκου

Η πετρελαιοβιομηχανία επενδύει σ’ ένα νέο ρομπότ- «φίδι», που θα ζει κάτω απ’τη θάλασσα επισκευάζοντας σωλήνες

Μαρίνα Μπενέκου

Έρευνα δείχνει ότι το πλύσιμο των ρούχων μας ευθύνεται για τη ρύπανση της Αρκτικής με πλαστικά

Μαρίνα Μπενέκου

Ινδία: Εταιρεία αξιοποιεί τον μολυσμένο αέρα της χώρας για να κατασκευάσει πλακάκια

Μαρίνα Μπενέκου

ΙΟΒΕ: Τα ισχυρά αντισώματα της βιομηχανίας στον κορωνοϊό

Δημήτρης Ντόγκας