ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο το αφορολόγητο – Θα κάνουμε και θετικά

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου λέγοντας ότι «επιδιώκει πολιτική λύση».

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο πιο σκληρή γίνεται για να κάνεις υποχώρηση όσο μικρότερη γίνεται» ήταν τα λόγια του υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, προεξοφλώντας εμμέσως ότι στη συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση θα έρθουν νέα μέτρα…

«Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Νίκο Χατζηνικολάου και υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση συζητά και για τις μεταρρυθμίσεις και για τα πλεονάσματα και τα μέτρα για το χρέος.

«Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο» απάντησε ο υπουργός των Οικονομικών απαντώντας στο ερώτημα πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο.

«Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο. Θέλουμε και θετικά πράγματα. Θα κάνουμε και θετικά πράγματα» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος παραδεχόμενος ότι η μείωση του αφορολόγητου θα είναι αρνητική εξέλιξη για την πλατιά μάζα του ελληνικού πληθυσμού.

«Οι δικοί μας άνθρωποι να είναι πιο χαλαροί, να περιμένουν τη συνολική λύση» είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε παραδεχόμενος: «Έχουμε αδικήσει ανθρώπους με αυτό που κάναμε…».

Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση του υπουργού των Οικονομικών στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές. Ο κ. Τσακαλώτος χρησιμοποίησε μια διατύπωση τόσο… ευρύχωρη που επιτρέπει τις ερμηνείες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά νέα μέτρα, νέους φόρους και περαιτέρω μειώσεις δαπανών προσδοκώντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν όταν έρθει η ανάπτυξη.

«Όταν θα έρθει αυτή η ανάπτυξη να αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας ότι θα κερδίζει παραπάνω απ’ ότι οι άλλοι στην ανάκαμψη. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή. Ο κόσμος της εργασίας. Οι άνεργοι…» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προτεινόμενα για εσάς

767 εκατ. ευρώ το κέρδος για την Ελλάδα από το «Ναι» σε όλα της Κομισιόν

Δημήτρης Ντόγκας

Τέλος και επισήμως από υπουργός Οικονομικών ο γαμπρός του Ερντογάν – Έκανε δεκτή την παραίτησή του

Tinad

Συνεχίζεται το μυστήριο στην Τουρκία: Θα μιλήσει ο Ερντογάν για την παραίτηση του γαμπρού του;

Tinad

Ο Τσακαλώτος πρωθυπούργευε…

Kon

Κι όμως η μομφή πέτυχε! Ο Ευκλείδης χρίστηκε αρχηγός…

Kon

Τσακαλώτος ομολόγησε για τους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Μάρδας

Βορίδης: Συζητάμε μια πρόταση μομφής κατά του Τσακαλώτου όχι του Σταϊκούρα

Μιχάλης Μάρδας

Tο Pretty Woman στη Βουλή: Αγρια κόντρα Τσακαλώτου-Σταϊκούρα με επικές παρομοιώσεις [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Σταϊκούρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την ανάπτυξη που παρέλαβε σε ύφεση

Tinad