ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο το αφορολόγητο – Θα κάνουμε και θετικά

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου λέγοντας ότι «επιδιώκει πολιτική λύση».

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο πιο σκληρή γίνεται για να κάνεις υποχώρηση όσο μικρότερη γίνεται» ήταν τα λόγια του υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, προεξοφλώντας εμμέσως ότι στη συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση θα έρθουν νέα μέτρα…

«Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Νίκο Χατζηνικολάου και υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση συζητά και για τις μεταρρυθμίσεις και για τα πλεονάσματα και τα μέτρα για το χρέος.

«Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο» απάντησε ο υπουργός των Οικονομικών απαντώντας στο ερώτημα πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο.

«Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο. Θέλουμε και θετικά πράγματα. Θα κάνουμε και θετικά πράγματα» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος παραδεχόμενος ότι η μείωση του αφορολόγητου θα είναι αρνητική εξέλιξη για την πλατιά μάζα του ελληνικού πληθυσμού.

«Οι δικοί μας άνθρωποι να είναι πιο χαλαροί, να περιμένουν τη συνολική λύση» είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε παραδεχόμενος: «Έχουμε αδικήσει ανθρώπους με αυτό που κάναμε…».

Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση του υπουργού των Οικονομικών στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές. Ο κ. Τσακαλώτος χρησιμοποίησε μια διατύπωση τόσο… ευρύχωρη που επιτρέπει τις ερμηνείες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά νέα μέτρα, νέους φόρους και περαιτέρω μειώσεις δαπανών προσδοκώντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν όταν έρθει η ανάπτυξη.

«Όταν θα έρθει αυτή η ανάπτυξη να αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας ότι θα κερδίζει παραπάνω απ’ ότι οι άλλοι στην ανάκαμψη. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή. Ο κόσμος της εργασίας. Οι άνεργοι…» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προτεινόμενα για εσάς

Μέτρα στήριξης: Στο τραπέζι νέα «Γέφυρα», «πάγωμα» των τεκμηρίων και ψαλίδι στην προκαταβολή φόρου

Δημήτρης Ντόγκας

ΣΥΡΙΖΑ: Συμπτώματα στρουθοκαμηλισμού σε μία περίοδο που δεν ευνοεί το λαϊκισμό

Δημήτρης Ντόγκας

Πως θα αξιολογηθούν σχολεία και εκπαιδευτικοί – Φεβρουάριο ξεκινάει η επιμόρφωση των αξιολογητών

Δημήτρης Ντόγκας

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Πολάκη με Τσακαλώτο για το ποιος «πή@@@ε» τη μεσαία τάξη

Μιχάλης Μάρδας

ΣΥΡΙΖΑ: Ρίχνουν στον σύντροφο Τσακαλώτο το «πή@@μα της μεσαίας τάξης»

Μιχάλης Μάρδας

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικό παρασκήνιο και ίντριγκες πίσω από το «κάρφωμα» του Πολάκη

Δημήτρης Ντόγκας

Τα γ@@@@ε όλα ο Π. Πολάκης

Kon

Ομηρος «τάσεων» πάλι ο Α. Τσίπρας

Kon

Αυτοχειριασμός των «Χριστιανοταλιμπάν»

Kon