ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«e-λιανικό»: Ξεκινάει ο β’ κύκλος επιδότησης με 5.000 ευρώ – Στον α’ κύκλο δόθηκαν 53,6 εκατ. ευρώ

«e-λιανικό»: Ξεκινάει ο β’ κύκλος επιδότησης

Ιωάννα Φεντούρη

Την προκήρυξη, εντός Απριλίου, του β’ κύκλου της δράσης «e-λιανικό» προγραμματίζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μέσω αυτής επιχορηγούνται με ποσό έως 5.000 ευρώ υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ομώνυμου κλάδου για την ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Στον α’ κύκλο του προγράμματος «e-λιανικό», που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη (6/4), υποβλήθηκαν 11.503 αιτήσεις από επιχειρήσεις λιανεμπορίου, συνολικού προϋπολογισμού 53,6 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως οι 11.200 αιτήσεις αφορούν στην ανάπτυξη e-shop από πολύ μικρές επιχειρήσεις με φυσικό κατάστημα, ενώ οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι από τους τομείς των ειδών ιματισμού, υποδημάτων, γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων, κοσμημάτων κ.ά.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε σχετικά: «Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, βοηθάμε το λιανεμπόριο να αποκτήσει πρόσβαση και στο κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων, με μια απλουστευμένη δράση του ΕΣΠΑ. Είναι δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον η αυξητική τάση των ηλεκτρονικών αγορών θα συνεχιστεί και επιβάλλεται να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών μας, ώστε να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητά τους στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης της αγοράς, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αξιοποιώντας πλήρως τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπο

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Τουρισμός: New deal για υγειονομικά πρωτόκολλα και ρευστότητα

Δημήτρης Ντόγκας

ΕΣΠΑ: Τα 9 κριτήρια για επιδότηση τόκων – Πάνω από 7.000 οι αιτήσεις

Δημήτρης Ντόγκας

e-shop: Οι 9+1 οδηγίες για αγορές με ασφάλεια – Οι πιο συχνές κομπίνες

Δημήτρης Ντόγκας

Γιώργος Καραγιάννης: Ευκαιρία επέκτασης του σχεδιασμού μας το Ταμείο Ανάκαμψης

Δημήτρης Ντόγκας

Έρχεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση – Τι ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

Tinad

«e-λιανικό»: Δεύτερη ευκαιρία για επιδότηση 5.000 ευρώ – Αναδρομικά από τον περσινό Μάρτιο οι επιλέξιμες δαπάνες

Δημήτρης Ντόγκας

80 + 8 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ: 4.518 οι αιτήσεις στο «e-λιανικό», ανοίγει νέο πρόγραμμα για αποζημιώσεις – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Δημήτρης Ντόγκας

ΕΣΠΑ: Τα μυστικά για επιδότηση της… καινοτομίας – Οι δικαιούχοι και οι δαπάνες που καλύπτει το ταμείο των 35  εκατ. ευρώ

Δημήτρης Ντόγκας

Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις: Στο ΕΣΠΑ 317 νέα  business plans – 22 εκατ. ευρώ η δημόσια δαπάνη

Δημήτρης Ντόγκας