ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΑΔ: Διεθνής διαγωνισμός για να αξιοποιηθούν ολυμπιακά ακίνητα

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ ([email protected])

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του παζλ της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Και τούτο διότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.E., ιδιοκτήτρια εταιρία του ακινήτου του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, τμήμα του οποίου αποτελεί η Ζώνη ΙΙΙ (δηλαδή ο χώρος του TAE KWON DO έως τις εγκαταστάσεις του Beach Volley), προτίθεται να προβεί στην αξιοποίησή του ειρήσθω εν παρόδω μέσω της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για τη μακροχρόνια παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία ξεκινά ως πρόσκληση ενδιαφέροντος, θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας έως την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021.

Ειδικότερα, η Ζώνη ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου αποτελείται από έκταση 262.107 τ.μ. που περιλαμβάνει α) το Κλειστό Γυμναστήριο ΤΑΕ KWON DO, β) την Εσπλανάδα, γ) το Γυάλινο Κτίριο, δ) την Πλατεία Νερού και ε) υπαίθριους χώρους στάθμευσης.

Τα ακίνητα

1. Το Κλειστό Γυμναστήριο ΤΑΕ KWON DO, γνωστό και ως Κλειστό Φαλήρου, με κύριους εσωτερικούς χώρους 11.600 τ.μ. και δυναμικότητα 8.000 θέσεις, εκ των οποίων οι 3.800 μόνιμες, είναι ακίνητο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ελλειψοειδή στέγη και τις ξύλινες επιφάνειες που το καλύπτουν περιμετρικά. Αποτελεί κτίριο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», αλλά και καθιερωμένο πολιτιστικό χώρο που έχει φιλοξενήσει θεάματα υψηλής αισθητικής και τεχνικών απαιτήσεων.

Το υπόλοιπό ακίνητο περιλαμβάνει την Πλατεία Νερού, την Εσπλανάδα, και το Γυάλινο Κτίριο.

2. Η Πλατεία Νερού, καθιερωμένος πλέον συναυλιακός χώρος, αποτελεί ανοιχτό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Η έκταση, που βρίσκεται ανάμεσα στο TAE ΚWON DO και το γήπεδο του Beach Volley, προσφέρει απεριόριστη θέα, που εκτείνεται από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) έως τη Γλυφάδα και έχει φιλοξενήσει έως σήμερα σημαντικούς καλλιτέχνες από το διεθνές μουσικό στερέωμα.

Κατά μήκος της Πλατείας Νερού υπάρχουν 4 αναψυκτήρια ελαφριάς κατασκευής.

3. Η Εσπλανάδα, ως γέφυρα, αποτελεί το σημείο όπου ενώνεται το αστικό τοπίο με την παραλία και οριοθετεί την έξοδο προς τη θάλασσα. Στους κλειστούς χώρους της Εσπλανάδας έχουν φιλοξενηθεί διάφορες πολιτιστικές δράσεις.

4. Το Γυάλινο Κτίριο είναι ένα γραμμικό, διώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 2,528.50 τ.μ., με κάθετες γυάλινες επιφάνειες στις δύο επιμήκεις πλευρές. Χαρακτηριστικό του κτιρίου αποτελεί η ταράτσα με θέα όλο τον Φαληρικό Ορμο.

Επίσης, στην έκταση του ακινήτου περιλαμβάνονται και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης άνω των 1.000 οχημάτων.

Ζώνη Πολιτισμού και Συνεδρίων

H Ζώνη ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου ορίζεται ως Ζώνη Πολιτισμού και Συνεδρίων, στην οποία επιτρέπονται ενδεικτικά οι ακόλουθες χρήσεις γης και δραστηριότητες:

Συνεδριακοί χώροι με συνοδευτικές και υποστηρικτικές λειτουργίες και εκθεσιακούς χώρους, θεματικά πάρκα, χώροι αναψυχής, ημιυπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων, υπαίθριος κινηματογράφος, υπαίθριες μεγάλες εκδηλώσεις/ γεγονότα/δρώμενα (mega events), χώροι διαδραστικών κατασκευών, εικαστικές κατασκευές, εμπορικά καταστήματα, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, χώροι εστίασης κοινού/αναψυκτήρια, υπαίθριοι, ισόγειοι και υπόγειοι χώροι στάθμευσης, υποστηρικτικές εγκαταστάσεις.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Διεθνής διαγωνισμός: Αντίστροφη μέτρηση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Δημήτρης Ντόγκας

«Beefbar»: Νέα γευστική άφιξη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Με απόφαση του ΣτΕ επιστρέφουν 10.119 ακίνητα στους δήμους

Μιχάλης Μάρδας