Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήστος Μισαηλίδης στον «Ε.Τ.»: «O κόσμος της εργασίας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος»

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Ενα νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας, που θα συνδυάζει λίγες μέρες δουλειάς από το σπίτι και λίγες στο γραφείο, φαίνεται να παγιώνεται στην ελληνική αγορά ως αποτέλεσμα της πανδημίας αλλά και της τεχνολογικής εξέλιξης.

Οπως αναφέρει στη συνέντευξή του στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο διευθύνων σύμβουλος της International Workplace Group, Χρήστος Μισαηλίδης, παράλληλα θα επεκταθεί η χρήση ευέλικτων εργασιακών χώρων, καθώς απαιτούν μηδενικές επενδύσεις από τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα συμβάλλουν στη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Στόχος της International Workplace Group είναι η επέκταση του δικτύου της φτάνοντας τα 60 επιχειρηματικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα σε βάθος πενταετίας από 9 που διαθέτει σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουν επέλθει αλλαγές στο εργασιακό μοντέλο; Ποιες τάσεις βλέπετε να κυριαρχούν στη νέα πραγματικότητα; Πιστεύετε ότι το νέο μοντέλο εργασίας θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και μετά το τέλος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης;

O κόσμος της εργασίας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Η πανδημία απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν παραγωγικά χωρίς να είναι στο γραφείο κάθε μέρα. Οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα θα αναγκαστούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο σύνολο ευέλικτων μορφών εργασίας τόσο λόγω των συνθηκών που ζούμε την περίοδο αυτή όσο και λόγω του ότι ο τρόπος εργασίας είχε ήδη αρχίσει να διαφοροποιείται καιρό τώρα και λόγω της τεχνολογίας. Θα καταλήξουμε σε ένα υβριδικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει εργασία από το σπίτι και ένα μίγμα παραδοσιακών γραφειακών χώρων με εκτενέστερη χρήση των ευέλικτων χώρων εργασίας. Επίσης, στην πλειονότητά τους οι εταιρίες, μεγάλες ή μικρές, αναζητούν να δουλεύουν πλέον από έναν χώρο εργασίας που βρίσκεται σε κεντρικά σημεία με βολική τοποθεσία κοντά στο σπίτι τους.

Η ελληνική αγορά είναι έτοιμη να ενσωματώσει το νέο μοντέλο εργασίας, τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων;

Το νέο μοντέλο εργασίας εφαρμόζεται παγκοσμίως με γοργούς ρυθμούς. H Ελλάδα ακολουθεί τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, σε πολλές περιπτώσεις με κάποια καθυστέρηση, μέχρι πρότινος και λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης. Σε σχέση με άλλες αντίστοιχες αγορές του εξωτερικού, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Η πανδημία όμως άλλαξε τα πράγματα και αναμένουμε γρηγορότερη υιοθέτηση των παγκόσμιων τάσεων στους εργασιακούς χώρους και ως αποτέλεσμα τη ραγδαία ανάπτυξη στον τομέα των ευέλικτων χώρων εργασίας.

Δεδομένου ότι η IWG δραστηριοποιείται στους ευέλικτους χώρους εργασίας, υπάρχει ενδιαφέρον στη χώρα μας για τέτοιου είδους γραφεία; Ποια είναι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους; Ενα τέτοιο μοντέλο μπορεί να μειώσει το κόστος σε σχέση με τα παραδοσιακά γραφεία;

Το γεγονός ότι σε όλα τα κτίριά μας υπάρχουν ελάχιστοι χώροι προς διάθεση δείχνει και το σημαντικό ενδιαφέρον που υπάρχει και στην Ελλάδα για τους ευέλικτους χώρους εργασίας.

Στην IWG ελαχιστοποιούμε το ρίσκο για τους πελάτες μας, μέσω της ευελιξίας που τους παρέχουμε στη χρήση των χώρων, τόσο όσον αφορά στη διάρκεια όσο και το μέγεθος των γραφείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι λύσεις που προσφέρουμε έχουν μηδενική αρχική επένδυση, αλλά και σταθερό μηνιαίο κόστος, που περιλαμβάνει, εκτός από τη χρήση του χώρου, οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτόν, όπως επίπλωση, καθαρισμό, ηλεκτρικό ρεύμα, πρόσβαση σε Ιντερνετ υψηλών προδιαγραφών και υπηρεσίες υποδοχής. Δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επικεντρωθούν στο core business τους εξοικονομώντας χρόνο αλλά και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη των γραφειακών τους χώρων.

Οσον αφορά στους εργαζομένους, δουλεύουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλής ποιότητας και εφόσον οι εταιρίες τους εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες που τους δίνει το εκτεταμένο δίκτυό μας στην Αττική, μπορούν να εργάζονται κοντινότερα στον τόπο κατοικίας τους, κάτι που αποδεδειγμένα τους προσφέρει καλύτερο worklife balance.

Η εταιρία σας αυτήν τη στιγμή διαθέτει εννέα ειδικά διαμορφωμένα κτίρια γραφείων Regus και Spaces τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών και τι δυνατότητες παρέχουν;

Κοινός στόχος και των δύο brands είναι η δημιουργία δυναμικών χώρων εργασίας με ένα μοναδικό και επιχειρηματικό πνεύμα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές μικρές διαφορές μεταξύ τους. Ετσι, τα κτίρια της Regus έχουν περισσότερα ιδιωτικά γραφεία από κοινόχρηστους χώρους, ενώ αντίθετα τα κτίρια των Spaces έχουν μεγάλα bussiness lounges και co-working χώρους (ανοιχτού τύπου θέσεις εργασίας), που επιτρέπουν συναντήσεις και γνωριμίες με νέους επιχειρηματίες. Κατά τ’ άλλα, οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι οι ίδιες και στις δύο κατηγορίες χώρων.

Σχεδιάζετε να επεκταθείτε και σε άλλους χώρους ή και περιοχές της χώρας;

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη ζήτηση, διευρύνουμε το παγκόσμιο δίκτυό μας με ταχύτατους ρυθμούς.

Επειτα από μία επιτυχημένη πορεία στα μεγάλα αστικά κέντρα, στόχος μας είναι η ταχεία εξάπλωση σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας με σημαντική επιχειρηματική κοινότητα, καθώς παρατηρούμε αυξημένη ζήτηση από υφιστάμενους πελάτες μας για αυτές τις περιοχές.

Ο στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου τουλάχιστον 60 επιχειρηματικών κέντρων μέσα στην επόμενη πενταετία. Προκειμένου να επισπεύσουμε τη δημιουργία του πανελλαδικού μας δικτύου, προσθέτουμε και στην Ελλάδα το μοντέλο Franchising στη στρατηγική ανάπτυξής μας. Ετσι, σε κάθε μεγάλη πόλη, αναζητούμε φιλόδοξους επιχειρηματίες, ώστε να διευρύνουμε γρήγορα μαζί το πανελλαδικό μας δίκτυο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τα Καναδικά σχολεία Maple Bear εισέρχονται στην ελληνική αγορά

Άντι Τζάσι: Ποιος είναι ο άνδρας που διαδέχεται τον Τζεφ Μπέζος στην διοίκηση της Amazon

Μαρίνα Μπενέκου

Ο διευθυντής του Twitter απαντά στους επικριτές του αποκλεισμού του Ντόναλντ Τραμπ από τη σελίδα

Μαρίνα Μπενέκου