ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χτίσιμο» αφορολόγητου και με χάρτινες αποδείξεις – Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

«Χτίσιμο» αφορολογήτου και με χάρτινες αποδείξεις - Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Τάσος Δασόπουλος

Σύστημα με το οποίο θα μετατρέπονται σε «ηλεκτρονικές» οι χάρτινες αποδείξεις που λαμβάνονται από τους φορολογουμένους για συναλλαγές σε μετρητά επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το μέτρο του ελάχιστου του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι το ΥΠΟΙΚ σκέφτεται ότι με νέα ηλεκτρονικά μέσα θα μπορεί ο φορολογούμενος ο οποίος ζητά και παίρνει απόδειξη για συναλλαγές σε μετρητά να την υποβάλει σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ ώστε να μετράει ως ηλεκτρονική και να προσμετράται στο ελάχιστο όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της άρσης ισχύος των τεκμηρίων διαβίωσης για ένα έτος, είπε ότι αυτό θα εξεταστεί σε συνδυασμό με το πώς θα ληφθούν υπ’ όψιν τα εισοδήματα που δόθηκαν ως κρατικές ενισχύσεις (επιστρεπτέα προκαταβολή, επιδόματα ειδικού σκοπού), τα οποία είναι αφορολόγητα.

Επιστρεπτέα

Ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε και χθες ότι το μη επιστρεπτέο κομμάτι των επιστρεπτέων προκαταβολών θα είναι αφορολόγητο. Σε ό,τι αφορά τους πρώτους τρεις κύκλους της, είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να γίνει μη επιστρεπτέα ένα κομμάτι της ενίσχυσης που δόθηκε, αλλά τόνισε ότι αυτό θα εξεταστεί αργότερα μέσα στο χρόνο.

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με δικές τους δηλώσεις προανήγγειλε διήμερη παράταση στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος για τον 6ο κύκλο. Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις μέχρι και την Τετάρτη 24 του μήνα, αλλά ανάλογη αναβολή θα πάρουν και οι πληρωμές της ενίσχυσης σε δικαιούχους για τις 6 έως και τις 7 Μαρτίου αντί 4-5 Μαρτίου.

Τέλος, ποσοτικοποίησε και τα μέτρα που έρχονται για την κάλυψη παγίων δαπανών, λέγοντας ότι υπολογίζονται να διατεθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ, ενώ και για το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ», που θα αφορά την επιδότηση για ενήμερα και μη δάνεια επιχειρήσεων, είπε ότι θα δοθούν χρήματα περίπου ίδια με το «Γέφυρα Ι», δηλαδή 350-400 εκατ. ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Προτεινόμενα για εσάς

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών

Tinad

Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Με νέες προδιαγραφές η έκδοσή τους – Τι αλλάζει για Δημόσιο και επιχειρήσεις

Tinad

Σε 3 κύματα η στοχευμένη στήριξη επιχειρήσεων – Ενέσεις ρευστότητας 3,5 δισ. με φορολογικές παρεμβάσεις

Δημήτρης Ντόγκας

Υπουργείο Οικονομικών για έκθεση Κομισιόν: Η καταστροφολογία ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο κενό, η χώρα ανακάμπτει

Δημήτρης Ντόγκας

Υπουργείο Οικονομικών: Ρίχνει άλλα 3 δισ. ευρώ στην αγορά μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2021

Δημήτρης Ντόγκας

Υπουργείο Οικονομικών: Το νέο στρατηγικό πλάνο για τα μέτρα στήριξης- Ανακατανομή πόρων και αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα

Δημήτρης Ντόγκας

Νομοθετική ρύθμιση: Για ποια πρώην δασικά ακίνητα θα αναγνωρίζεται ιδιοκτησία σε ιδιώτη έναντι του Δημοσίου

Δημήτρης Ντόγκας

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Στην τρίτη φάση πληρωμών με 24,7 εκατ. ευρώ

Tinad

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχονται δύο νέες προκηρύξεις για 905 μόνιμους – Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν – Ποια πτυχία γίνονται δεκτά

Δημήτρης Ντόγκας