ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Επιμελητήριο: Ζητά τη δυνατότητα πρόσβασης των λογιστών-φοροτεχνικών στις δημόσιες υπηρεσίες

Ιωάννα Φεντούρη

Τη δυνατότητα πρόσβασης των λογιστών-φοροτεχνικών στις δημόσιες υπηρεσίες, όταν απαιτείται, ζητάει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, τον υφυπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, επικαλείται εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (2343/8-2-2021), βάσει της οποίας: «Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται στις δημόσιες υπηρεσίες κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, σε κάθε περίπτωση όμως οι Υπηρεσίες κατά τον καθορισμό των ραντεβού θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων.

Σε περιπτώσεις δε, που δικηγόροι προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς προηγούμενο ραντεβού, θα εξυπηρετούνται μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας».

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Ωστόσο, στην εγκύκλιο, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΕΕ, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους λογιστές-φοροτεχνικούς, τους επιστήμονες, «οι οποίοι κατόρθωσαν να υλοποιήσουν μέσω της δικής τους υπερπροσπάθειας όλα τα μέτρα που αποφάσισε η Πολιτεία, βοηθώντας έτσι τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους όλης της χώρας», κατά τα λεγόμενά του.

Δεδομένης της πανδημίας και της συνεχούς θεσμοθέτησης νέων μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, τονίζει πως «είναι επιτακτική ανάγκη η επικοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις η μετάβασή τους στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (ΔΟΥ, ΚΕΠ, ΟΑΕΔ, υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ κ.ά.)».

Οπως ξεκαθαρίζει ο κ. Κόλλιας, βασικός κανόνας για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος είναι να διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και να μην υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας.

«Είναι ένα δίκαιο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί, προκειμένου οι λογιστές-φοροτεχνικοί να διεκπεραιώσουν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά τις αυξανόμενες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των φορολογουμένων», καταλήγει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 
Ειδήσεις 

Σαρώνει το ηλεκτρονικό εμπόριο: 8 στους 10 καταναλωτές στράφηκαν στα e-shops λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων

Ερχεται επίδομα ανεργίας στο 55% του μισθού

Υπ. Ανάπτυξης: Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης των 153 επενδυτικών σχεδίων

Έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ για τους πληγέντες της «Μήδειας» – Ανεξαρτήτως παρόχου ρεύματος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Οικονομικό Επιμελητήριο: Οι οκτώ προτάσεις για τα δάνεια σε αναστολή για να μην σκάσει η «βόμβα» των 30 δισ. ευρώ

Δημήτρης Ντόγκας

Παρέμβαση του ΟΕΕ για τα προβλήματα φοροτεχνικών – Συγκροτεί Τεχνική Ομάδα Εργασίας

Tinad