ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανοίγει για 3η φορά για να περιλάβει και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανοίγει για 3η φορά για να περιλάβει και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Newsroom eleftherostypos.gr

Ανοίγει ξανά μέχρι την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα της 5ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αυτή την φορά για να έχουν την ευκαιρία να ενισχυθούν και τα περίπου 3.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ που είχαν αρχικά αποκλειστεί.

Το πρόβλημα που άφησε έξω τα πρακτορεία ήταν ότι αυτή η κατηγορία επιχειρήσεων δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ και άρα δεν μπορούσε να φανεί η πτώση του τζίρου ανά μήνα, για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Το πρόβλημα παρακάμφθηκε με απόφαση, του ΥΠΟΙΚ με την οποία επιτρέπεται να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ ετών 2019 και 2020 σήμερα μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Το MyBusinessSupport ανοίγει ξανά μέχρι και την Δευτέρα 15 του μήνα ώστε οι επιχειρήσεις πρακτορείων ΟΠΑΠ να υποβάλλουν αιτήσεις και να επιδοτηθούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου προβλέπει ότι:

1. Κατ’ εξαίρεση, επιχειρήσεις που δήλωσαν έως την 19η Ιανουαρίου 2021 στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», που λειτουργεί για τους σκοπούς της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ και οι οποίες έχουν ενεργό κύριο ΚΑΔ στις 05.11.2020 τον ΚΑΔ 92.00 «Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα εκτός από Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών”, δύνανται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση ως την 15η Φεβρουαρίου 2021, εφόσον είχαν υποβάλει ήδη αιτήσεις έως 8 Φεβρουαρίου 2021 και είχαν απορριφθεί.

2. Στην κατηγορία αυτή των δικαιούχων επιχειρήσεων εντάσσονται όλες οι κατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στον ΚΑΔ 92.00, με ΕΞΑΙΡΕΣΗ όμως των ΚΑΔ 92.00.11 «Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού”, 92.00.14 «Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on-line) σύνδεση” και 92.00.21 «Υπηρεσίες στοιχημάτων σε απευθείας (on-line) σύνδεση”.

Επίσης εντάσσονται και επιχειρήσεις των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 05.11.2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους ως άνω ΚΑΔ, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2019, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 05.11.2020.

3. Κατ’ εξαίρεση, για να εισπράξουν την Επιστρεπτέα 5 οι επιχειρήσεις αυτές, λαμβάνονται υπόψη οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ των ετών 2019 και 2020 που έχουν υποβληθεί ως την 11η Φεβρουαρίου 2021. Έτσι θα υπολογιστούν ο κύκλος εργασιών αναφοράς, οι δικαιούχων και το ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν.

Ειδήσεις 

Οφέλη και απώλειες ιδιοκτητών από το «κούρεμα» ενοικίων [αναλυτικοί πίνακες με τα καθαρά ποσά]

Τρίτο lockdown και εργασία: Ποιοι παίρνουν τα 534 ευρώ και τα υπόλοιπα 14 μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Λήγει η προθεσμία πληρωμής και κατάθεσης πινακίδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Πιστώνονται σήμερα 162,6 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους

Tinad

Γιατί απορρίφθηκε το 60% των αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Μιχάλης Μάρδας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις οριστικές αιτήσεις

Tinad

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Παράταση έως αύριο Τετάρτη και διεύρυνση των δικαιούχων

Ανδρέας Ντίνης

Παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας – «Θα διορθωθούν οι αδικίες»

Ανδρέας Ντίνης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις στην ΑΑΔΕ

Ανδρέας Ντίνης

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι

Ανδρέας Ντίνης

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Έως 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις – Όλη η απόφαση

Tinad

Σταϊκούρας: Μέτρα στήριξης 5,9 δισ. το πρώτο τρίμηνο – Τι ισχύει για  επιστρεπτέα και ΦΠΑ

Δημήτρης Ντόγκας