ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θόδωρος Σκυλακάκης: Στοχευμένα μέτρα οι… εφεδρείες για το αύριο

Τάσος Δασόπουλος [email protected]

Την ανάγκη για πιο στοχευμένα μέτρα όσο προχωράει η πανδημία και τα δημοσιονομικά περιθώρια περιορίζονται επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός έχει υποστεί πλήγμα από το παρατεταμένο lockdown που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου και συνεχίστηκε μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

«Οι δημοσιονομικοί πόροι που έχουμε είναι πια πεπερασμένοι», τόνισε ο ΑΝ. ΥΠΟΙΚ.

Αναφερόμενος στην πορεία του λιανεμπορίου, είπε ότι συνεχίζει και δουλεύει και έχει προσαρμοστεί στο click away σε σημαντικό βαθμό.

Σημείωσε ότι το Δημόσιο αντέχει να στηρίζει τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί, αλλά όσο περνάει ο χρόνος θα πρέπει να το κάνει με όλο και πιο στοχευμένα μέτρα για να μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς να περάσει κάποιο όριο στα δημόσια οικονομικά.

«Σε κάθε περίπτωση, επειδή έχουμε μπροστά μας και τα μέτρα ανάκαμψης γιατί δεν τελειώνει η υπόθεση τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο ή αρχές Μαΐου, θα πρέπει να μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε και την έξοδο και την ανάκαμψη, κι αυτός είναι αρκετά μεγάλος φάκελος που πρέπει να διαχειριστούμε με σωφροσύνη. Κάτι που δίνουμε σήμερα δεν θα μπορούμε να το δώσουμε αύριο», επεσήμανε.

Ξεκαθάρισε ότι το ΥΠΟΙΚ μπορεί να αντέξει και ένα ολικό lockdown, αλλά επανέλαβε ότι οι διαθέσιμοι πόροι θα πρέπει να τύχουν πολύ προσεκτικής διαχείρισης.

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι τα δημοσιονομικά θα επανέλθουν σε ορθή τροχιά με περιοριστικά μέτρα. Οπως είπε, μέσα στο 2021 θα δοθεί η εκκίνηση και για το Ταμείο Ανάπτυξης, το οποίο θα αλλάξει την κατάσταση βελτιώνοντας τα δημόσια οικονομικά μέσω της επιτάχυνσης της ανάπτυξης.

Από την έντυπη έκδοση

Ειδήσεις 

Τα κριτήρια για την χορήγηση των 400 ευρώ σε 100.000 επιστήμονες- Σε ποιους ΚΑΔ πρέπει να ανήκουν οι δικαιούχοι

Προ των πυλών νέα ευνοϊκή ρύθμιση για ξεχασμένα τετραγωνικά – Τι πρέπει να ξέρετε

Υπεγράφη η νέα συμφωνία για τα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική – Τι προβλέπει

Νέο πρόγραμμα εγγυημένης χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr