ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από Πέμπτη οι πληρωμές για αναστολές συμβάσεων – Οι δικαιούχοι

Newsroom eleftherostypos.gr

Δύο επιπλέον μηνιαία επιδόματα ανεργίας αρχίζουν να καταβάλλονται από μεθαύριο Παρασκευή στους ανέργους, των οποίων η επιδότηση έληξε ή θα λήξει στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ αύριο πληρώνονται αποζημιώσεις σε 201.819 εργαζόμενους για αναστολές συμβάσεων του Οκτωβρίου με μέσο ποσό 465 ευρώ.

Δικαιούχοι της δίμηνης παράτασης επιδομάτων είναι όσοι λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας (399 ευρώ το μήνα), την επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας (200 ευρώ το μήνα) και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων (399 ευρώ μηνιαίως).

Εξτρα επιδόματα

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου και το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ, οι πληρωμές των δύο εξτρά επιδομάτων θα γίνουν σε μία ή δύο δόσεις ως εξής:

* Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους από 1 ως 19 Σεπτεμβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα καταβληθεί την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου.

* Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο διάστημα 20 Σεπτεμβρίου-19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, και του δεύτερου μήνα εντός του Δεκεμβρίου.

* Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20-31 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί εντός Νοεμβρίου και του δεύτερου μήνα εντός του Δεκεμβρίου.

* Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου, η καταβολή του ποσού για τον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021.

* Για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021 και η καταβολή του δεύτερου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του 2020.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Αποζημιώσεις 534 ευρώ για αναστολή σύμβασης τον Οκτώβριο ή αναλογικά με 17,80 ευρώ τη μέρα για αναστολή σύμβασης μικρότερης διάρκειας θα πληρωθούν αύριο σε 201.819 εργαζόμενους σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Αρχίζει η πληρωμή τους σήμερα

Ανδρέας Ντίνης

Συντάξεις Δεκεμβρίου και επιδόματα: Αρχίζει η πληρωμή τους την Τρίτη

Ανδρέας Ντίνης

Σταϊκούρας: Θα συνεχιστεί και το 2021 η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Tinad

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Νέα πληρωμή σε 201.819 δικαιούχους

Tinad

Κορωνοϊός και δημόσιο: Λειτουργία σε τέσσερις άξονες – Τι ισχύει

Tinad

Οικογενειακός γιατρός: Ένας θεσμός που χάθηκε στα επιδόματα [εικόνες]

Δημήτρης Ντόγκας

Κορωνοϊός: Νέα εγκύκλιος για τη λειτουργία του Δημοσίου – Τι αλλάζει

Tinad

Αυτά είναι τα εξωτικά νησιά που προσφέρουν βίζα σε όσους θέλουν να κάνουν τηλεργασία στον ήλιο

Μαρίνα Μπενέκου

Συντάξεις Δεκεμβρίου και επιδόματα: Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες που θα τα πάρετε

Μιχάλης Μάρδας