Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Ψηφιακά και οι αναπηρικές συντάξεις από το τέλος του 2020

Βρούτσης: Ενισχύουμε τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που επιδίκασε το ΣτΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ότι η Κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και δεν θέλει οι πολίτες να προσφεύγουν στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας “αυτό που έλεγα και το προηγούμενο διάστημα και το διατηρώ και τώρα, είναι ότι στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης που επιδιώκουμε ως κυβέρνηση, δεν θέλουμε οι πολίτες να τρέχουν σε δικηγορικά ή λογιστικά γραφεία. Θέλουμε οι πολίτες να αισθάνονται ότι είναι κάτω από την ομπρέλα του κράτους, σε ένα κράτος δικαίου που σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, ανεξάρτητα αν αυτή η απόφαση αφορά λίγους ή περισσότερους”.

Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, “οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να τρέξουν σε δικηγορικά γραφεία. Ως κυβέρνηση παρακολουθούμε την εξέλιξη, μελετάμε την απόφαση, η οποία θα συνδυαστεί και με εκείνη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν. Τα λεφτά τα συγκεκριμένα δεν υπάρχουν στον κοινωνικό προϋπολογισμό και θα πρέπει με τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό να βρούμε λύση για όλον τον κόσμο αυτόν που έχει δικαιωθεί από το ΣτΕ. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε, θα υπάρξει και δήλωση του Πρωθυπουργού σε πολύ σύντομο διάστημα γιατί αφορά 2.600.000 συνταξιούχους.

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα γιατί τα χρήματα αυτά δεν είχαν προϋπολογισθεί στον κοινωνικό προϋπολογισμό. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πληρώσουμε τα αναδρομικά. Το ποσό υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ και θα γίνει ανακοίνωση από τον ίδιο το Πρωθυπουργό για τη λύση που θα δοθεί και θα είναι με διάταξη νόμου, που θα περιλαμβάνει τον τρόπο για το πώς θα αποδοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης “καταβάλλονται μαζί κύριες και επικουρικές για πρώτη φορά, ενώ από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο ξεδιπλώνεται μια σειρά πληρωμών. Έχουμε αύξηση προκαταβολών της προσωρινής σύνταξης για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, προκαταβολή των εφάπαξ, αύξηση των συντάξεων χηρείας, αύξηση της νέας κύριας σύνταξης, Νοέμβριο τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων 12 μηνών. Για όλα αυτά είναι διασφαλισμένα κανονικά τα χρήματα”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΕΦΚΑ: Τρεις συντάξεις ανά υπάλληλο την ημέρα – Σε λειτουργία ο «Πύργος Ελέγχου»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νέο πακέτο αναδρομικών για 400.000 συντάξεις του Δημοσίου [αναλυτικοί πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου – Ποιοι θα δουν αυξήσεις [πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αποκάλυψη Ε.Τ.: Ανατροπή στα αναδρομικά για συντάξεις του Δημοσίου [πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ξεμπλοκάρουν συντάξεις Μηχανικών, Υγειονομικών, Νομικών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι πίνακες του επανυπολογισμού και οι νέες συντάξεις με τις πραγματικές αυξήσεις από το 2023

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συντάξεις: Οι τελικές αυξήσεις για 795.736 συνταξιούχους με 30 έτη και άνω [αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συντάξεις Νοεμβρίου: Δείτε πότε θα πληρωθούν ανά ταμείο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συντάξεις: Καταιγίδα αποφάσεων για αναδρομικά [αναλυτικοί με τα ποσά για όλα τα Ταμεία]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom