Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινούν νέες πληρωμές- Τι θα γίνει με τους επιστήμονες

Βρούτσης: Τη Δευτέρα 15/6 η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ

Newsroom eleftherostypos.gr

Σήμερα ξεκινάει ένα ακόμη κύμα πληρωμών για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, σε κατηγορίες εργαζομένων που δεν είχαν λάβει τα 800 ευρώ για διάφορους λόγους.

Πρόκειται για τους εργαζομένους των ειδικών περιπτώσεων που ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και ανάμεσά τους είναι όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, κ.ά.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν σε όσους επιστήμονες υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Μαΐου, τα 600 ευρώ της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης που αντικατέστησε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τα voucher, που καταργήθηκε.

Την ερχόμενη Τρίτη θα καταβληθούν και στους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών που κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr, τα 800 ευρώ.

Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζομένους που δήλωσαν λάθος ΙΒΑΝ ή έκαναν κάποιο λάθος στην υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλαν και είχε ως αποτέλεσμα να μην τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα γίνουν οι πληρωμές για τους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή ή επαναλειτουργούν σταδιακά μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Ειδικότερα, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για επιπλέον 30 ημέρες αναστολής, για τις κλειστές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5 με 10 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι για αυτούς τους εργαζομένους δεν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τους ίδιους.

Για τους εργαζομένους που βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και απασχολούνται σε επιχειρήσεις που επανελειτουργούν ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10 με 12 Ιουνίου 2020. Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση ανάλογα με τις ημέρες που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης.

Προτεινόμενα για εσάς

Επίδομα 534 και 800 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις

Μιχάλης Μάρδας

Σήμερα καταβάλλεται το επίδομα των 800 ευρώ σε 2.160 ναυτικούς

Ανδρέας Ντίνης

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους αυτοαπασχολούμενους που δεν το έλαβαν

Ανδρέας Ντίνης

Επίδομα 800 ευρώ στους καλλιτέχνες – Οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες πληρωμής

Ανδρέας Ντίνης

Επίδομα 800 ευρώ σε επιπλέον 250.000 εργαζομένους

Ανδρέας Ντίνης

Οι ημερομηνίες καταβολής των 800 ευρώ – Δυνατότητα διορθώσεων και συμπληρωματικών δηλώσεων

Ανδρέας Ντίνης

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη επίδομα 800 ευρώ και σε καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού

Ανδρέας Ντίνης

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Τι είπε για πρώτη κατοικία, 800αρι και για την επόμενη μέρα

Ανδρέας Ντίνης

Επίδομα 800 ευρώ: «Μπαίνουν» σήμερα λεφτά για 600.000 επαγγελματίες

Ανδρέας Ντίνης