Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ενοικίου 40% σε όσους δικαιούνται επίδομα 800 ευρώ

Μείωση ενοικίου - Μείωση ενοικίων

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τροπολογία με τη μείωση κατά 40% του ενοικίου για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους κατατίθεται σήμερα, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος ότι το σημερινό Eurogroup μπορεί να καταλήξει σε συμβιβαστική λύση που να καλύπτει και τις ανάγκες ρευστότητας της Ευρωζώνης.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση για τα ενοίκια ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την επέκταση του μέτρου που ισχύει σήμερα μόνο για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και τους εργαζομένους τους (περίπου 440.000) και σε άλλες 350.000 επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.
Δεν ήταν όμως ξεκάθαρος στο αίτημα που προκύπτει για τη μείωση του ενοικίου που πληρώνουν πολλοί από τους 1,7 εκατ. εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν ανασταλεί στα παιδιά τους που σπουδάζουν εκτός Αθηνών.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» που παρουσιάστηκε το μεσημέρι από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τους τομεάρχες του κόμματος Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, Οικονομίας Νίκο Παππά και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι προσπάθησαν να μηδενίσουν τη μέχρι τώρα προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου. Επί της ουσίας τόνισε ότι έχουν γίνει λάθος υπολογισμοί στο πακέτο των 26 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε, καθώς, όπως είπε, ταμειακά είναι διαθέσιμα μόνο τα 20 δισ. που αποτελούν τα τραπεζικά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών. Είναι λάθος να μην υπολογίζονται οι αναβολές των ασφαλιστικών και των φορολογικών υποχρεώσεων, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι όταν το κράτος δεν εισπράττει αλλά παρόλα αυτά αυξάνει τις δαπάνες οι δαπάνες αυτές καλύπτονται από διαθέσιμα και αυτό έχει κόστος.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας που τελειώνει στο τέλος του μήνα χωρίς όμως να διευκρινίζει πότε θα προχωρήσει στο σχετικό αίτημα. Θύμισε μόνο ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει κερδίσει σε όλα τα αιτήματα που έχει θέσει στο τραπέζι από πέρσι το καλοκαίρι.

Επανέλαβε επίσης ότι μετά τις αναβολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων κανείς δεν θα ζητήσει την αποπληρωμή των συσσωρευμένων οφειλών σε μια δόση προαναγγέλλοντας στην ουσία μια νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Μείωση ενοικίου και για τον Ιούνιο – Ποιοι το δικαιούνται

Μείωση ενοικίου και τον Μάιο – Ποιοι απαλλάσσονται πλήρως

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μείωση ενοικίου: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ή έκπτωση 40% [αναλυτική λίστα]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ακίνητα-Οδηγός επιβίωσης: Oλα τα μυστικά για τα κουρεμένα κατά 40% ενοίκια – Ποια λάθη στέρησαν αποζημιώσεις, ποιοι δικαιούνται τη μείωση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μείωση ενοικίου: Στις 18/1 η καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες για τον Νοέμβριο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μείωση ενοικίου: Ποιοι την δικαιούνται, τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις – Διευκρινίσεις ΠΟΜΙΔΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μείωση ενοικίου: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που τη δικαιούνται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκίνησε η πληρωμή στους δικαιούχους για τις αναστολές Νοεμβρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επίδομα 800 ευρώ: Πιστώνεται από σήμερα Παρασκευή (11/12) για τις αναστολές Νοεμβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom