Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aύξηση τζίρου και κερδών για Μυτιληναίο

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Ισχυρή ανάπτυξη παρουσίασε το 2019 ο όμιλος Mytilineos, με αύξηση τόσο του τζίρου του όσο και των καθαρών κερδών του, ενώ κατάφερε να μειώσει περαιτέρω τον καθαρό δανεισμό του. Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατέγραψε άνοδο κατά 47,8% στα 2,256 δισ. ευρώ έναντι 1,52 δισ. ευρώ το 2018, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 144,9 εκατ. ευρώ έναντι 141,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν κατά 10,4%, αγγίζοντας τα 313,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο

καθαρός δανεισμός υποχώρησε κατά 22 εκατ. ευρώ, στα 421 εκατ. ευρώ, έναντι 443 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018, παρά την αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών στα 122 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το προτεινόμενο μέρισμα για τη χρήση 2019 ανέρχεται στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία του ομίλου την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μείωση των πωλήσεων, ούτε της παραγωγής στον τομέα του αλουμινίου και της αλουμίνας (ορισμένες παραγγελίες που προορίζονταν για τη Β. Ιταλία απορροφήθηκαν από την  ελληνική αγορά), ενώ πρόσθεσε πως ο τομέας του ηλεκτρισμού είναι είναι ο τελευταίος κλάδος που θα πληγεί. Ο ίδιος επισήμανε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας επανεξετάζεται μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, ενώ έκανε λόγο για αυξημένη αβεβαιότητα και σημείωσε ότι η διοίκηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Γεωργιάδης: Έρχεται ρευστότητα 7 δισ. στην αγορά – Αίτημα για παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας

Tinad

Απλώθηκε το… δίχτυ ασφαλείας: Η αναθεωρημένη λίστα με τους ΚΑΔ

Κώστας Σκαναβής

Έως τις 10 Απριλίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων στην ΕΡΓΑΝΗ – Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για εργαζομένους

Κώστας Σκαναβής

Αναλυτικά οι νέες κατηγορίες επιχειρήσεων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

Ανδρέας Ντίνης

Μαξίμου: Ολοκληρωμένο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας – Ανακοινώνεται τη Δευτέρα

Tinad

Επίδομα 800 ευρώ: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ – Τι προβλέπει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Tinad

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση

Tinad

Προσφορά στην κοινωνία και τους εργαζόμενους από την Κρι Κρι

Κώστας Σκαναβής

Κορωνοϊός: Αναλυτικά τα μέτρα για εργαζόμενους, ανέργους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Tinad