Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός: Τετράμηνη παράταση στην ρύθμιση οφειλών για εταιρείες

Όλες οι αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών μέσω εξωδικαστικού

Newsroom eleftherostypos.gr

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2019 δίνεται παράταση για την αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ομόρρυθμων εταίρων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄212/24-12-19), με την οποία το Υπουργείο Οικονομικών παρατείνει κατά τέσσερις μήνες, το υφιστάμενο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ομόρρυθμων εταίρων και ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή μέχρι και 30 Απρίλιου 2020».

«Με την τετράμηνη αυτή παράταση, παρέχεται η ευκαιρία αφενός σε περισσότερους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και αφετέρου σε όσους έχουν ήδη εισέλθει στην πλατφόρμα και δεν έχουν υποβάλλει την αίτησή τους, να προλάβουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ετοιμασίας αίτησης μέχρι την τελική προθεσμία, δεδομένου ότι αποτελεί την τελευταία παράταση και ευκαιρία αξιοποίησης αυτού του πλαισίου ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

«Οι οφειλέτες μπορούν να διενεργούν τη διαδικασία αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.keyd.gov.gr/np_ocw_home/).

Σημειώνεται ότι από την 1η Μαΐου 2020 θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών και πτώχευσης φυσικών και νομικών προσώπων, το οποίο θα καταργήσει και ενσωματώσει όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν σήμερα (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προστασία 1ης κατοικίας, εξωδικαστικός μηχανισμός)».

«Υπενθυμίζεται ότι με τη διάταξη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το πλαίσιο ρύθμισης έπαυε να ισχύει στις 31 Δεκεμβρίου 2019», τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Γεωργιάδης: Νέο αυτοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού χωρίς χαρτιά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Γεωργιάδης: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η επιτάχυνση του εξωδικαστικού μηχανισμού

Από σήμερα στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού τα χρέη του 2018

Εξωδικαστικός μηχανισμός και για επιχειρήσεις με χρέη έως 300.000 ευρώ

Σε αργή κίνηση… ο εξωδικαστικός μηχανισμός

Δημήτρης Κατσάκος