Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Ποιους αφορά και τι πρέπει να γνωρίζουν

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Ανοίγει» σήμερα η πλατφόρμα ενστάσεων!

Τέθηκε από χθες σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία τουλάχιστον 253.000 εκπρόσωποι νοικοκυριών ανέργων, πολυτέκνων και αναπήρων μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για την είσπραξη του κοινωνικού μερίσματος των 700 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι που πρόκειται να υποβάλουν αιτήσεις για την είσπραξη του μερίσματος θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Η αίτηση για τη χορήγηση της παροχής των 700 ευρώ πρέπει να υποβληθεί στον ιστότοπο www.koinonikomerisma.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet.

2. Μετά την είσοδο με τους κωδικούς του TAXISnet, το σύστημα καλεί τον ενδιαφερόμενο να δώσει την συγκατάθεσή του ώστε η εφαρμογή για το «κοινωνικό μέρισμα» να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Ονομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Ετος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διαχειρίζεται η Α.Α.Δ.Ε.

3. Από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος θα δώσει τη συγκατάθεσή του, αποστέλλοντας την «έγκρισή» του, το σύστημα τού απαντά αυτόματα εάν είναι ή όχι δικαιούχος του μερίσματος. Σε περίπτωση που είναι δικαιούχος εμφανίζεται αμέσως στην οθόνη του υπολογιστή μήνυμα σε πράσινο φόντο, που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δικαιούται το μέρισμα των 700 ευρώ και καλεί τον αιτούντα να συμπληρώσει τα στοιχεία του αριθμού IBAN ενός τραπεζικού λογαριασμού του, ώστε να καταστεί δυνατή η πίστωση του ποσού.

4. Με τη συμπλήρωση του IBAN, η αίτηση εγκρίνεται αυτόματα. Παρέχεται ωστόσο περιθώριο για ακύρωση της υποβληθείσας αίτησης καθώς και για εκ των υστέρων διόρθωση του ΙΒΑΝ. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός λογαριασμού IBAN που δηλώνεται πρέπει να είναι έγκυρος και ενεργός και ο αιτών να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος. Εάν ο αριθμός IBAN που δηλώθηκε δεν είναι ενεργός, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί την τράπεζα και να διευθετήσει το ζήτημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Εάν ο ίδιος IBAN εμφανίζεται να έχει δηλωθεί δύο ή περισσότερες φορές σε διαφορετικές αιτήσεις και για διαφορετικούς δικαιούχους, ισχύει και είναι έγκυρη μόνο η πρώτη χρονικά υποβληθείσα αίτηση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος και διπλασιασμός του κοινωνικού μερίσματος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Freedom Pass data: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 50 δωρεάν GB για τους 15-17

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Taxisnet: Στους 209 οι φορείς του Δημοσίου που ταυτοποιούν πολίτες μέσω της υπηρεσίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Μέχρι πότε είναι η υποβολή δηλώσεων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις – Βήμα-βήμα η διαδικασία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

MyHealth: Στον «αέρα» η νέα εφαρμογή – Πώς θα λειτουργεί ο ψηφιακός φάκελος υγείας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός: Ανοίγει τον Αύγουστο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 12 – 15 ετών – Έκκληση Κικίλια για τους 55 και άνω

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρώτη κατοικία: Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά – Οι ρυθμίσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

MyEFKAlive: Εξυπηρέτηση μέσω βιντεοκλήσης για τους ασφαλισμένους – Οι περιοχές που κάνουν «πρεμιέρα»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom