Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο ηλεκτρονικά η ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας

Προ των πυλών μόνιμη ρύθμιση για τα αυθαίρετα - Τι εξήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

Newsroom eleftherostypos.gr

Μόνο ηλεκτρονικά θα λειτουργεί απο σήμερα η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, για αυτό το θέμα έχει υπογράψει, Κοινή Υπουργική Απόφαση, με το συναρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ.

Ο κ. Γεωεργιάδης σημείωσε επίσης ότι οι τράπεζες θα διαθέτουν εκπαιδευμένο υπάλληλο σε κάθε υποκατάστημα, για να συμβουλεύει τους πολίτες που επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ωστόσο είπε ότι μόνο μία από τις 4 συστημικές τράπεζες είναι έτοιμη και θα παρέχει αυτήν την υπηρεσία από τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Τις επόμενες ημέρες είπε επίσης ότι «ξεκινά επικοινωνιακή καμπάνια για να πληροφορηθούν οι 150 χιλιάδες πολίτες που υπολογίζουν η ΑΑΔΕ και οι τράπεζες ότι μπορούν να ενταχθούν στις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία έως τις 31 Δεκεμβρίου να εξασφαλίσουν την προστασία της 1ης κατοικίας τους, που συμπεριλαμβάνει και κούρεμα της οφειλής και επιδότηση της δόσης. Εμείς θέλουμε στο τέλος του έτους που λήγει η ρύθμιση να προστατευθεί η 1η κατοικία των συμπολιτών μας».

Προτεινόμενα για εσάς

Γεωργιάδης: Παράλογο να μην δοθεί παράταση στην προστασία της α’ κατοικίας

Ανδρέας Ντίνης