Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξηγήσεις από τη ΔΕΗ για το «λάθος» 280 εκατ. ευρώ στα οικονομικά αποτελέσματα

Ανακοινώνεται η νέα διοίκηση της ΔΕΗ - Ποιος θα είναι ο τεχνοκράτης manager επικεφαλής

Newsroom eleftherostypos.gr

Απαντήσεις αναφορικά με το ζήτημα που ήγειρε ο τομεάρχης Ενέργειας της Ν.Δ., κ. Κώστας Σκρέκας, για την ορθότητα των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ και το «λάθος», ύψους 280 εκατ. ευρώ, επιχείρησε να δώσει η εταιρία.

Στον απόηχο των πληροφοριών ότι επίκειται έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Επιχείρηση εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας «συγκεκριμένες πλευρές, ΜΜΕ και πολιτικοί έβαλαν τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο την ίδια, συγκρίνοντας δημοσιευθέντα το 2017 αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2017, οπότε εμφανίζονταν κέρδη προ φόρων 31,1 εκατ. ευρώ, με τα οικονομικά αποτελέσματα της ίδιας περιόδου, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, όπου εμφανίζονται (πάντα για το α’ εξάμηνο 2017) ζημίες προ φόρων 249,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο δεν “κατάλαβαν”, αν και αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι η παρουσίαση φέτος για λόγους συγκρισιμότητας αφορούσε μέρος των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου του 2017, και συγκεκριμένα αυτά των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων χωρίς τις επιπτώσεις από διακοπτόμενες δραστηριότητες, όπως κυρίως η επίπτωση από την πώληση του ΑΔΜΗΕ συνολικού ύψους 198,6 εκατ. ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η ΔΕΗ υπογραμμίζει πως είχε ενημερώσει με πληρότητα και εγκυρότητα το επενδυτικό κοινό και κάθε αρμόδιο φορέα, οι οποίοι την αξιολόγησαν στις σωστές τους διαστάσεις. «Η ανακοίνωση αυτή έγινε και μέσω του επίσημου δελτίου Τύπου των αποτελεσμάτων, καθώς και στην τηλεδιάσκεψη με τους οικονομικούς αναλυτές», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σκρέκας είχε αναφέρει ότι ενώ πέρυσι η ΔΕΗ παρουσίασε οικονομικά αποτελέσματα που έδειχναν περιθώριο κέρδους EBITDA 200 εκατομμύρια ευρώ και καθαρά κέρδη προ φόρων 31 εκατομμύρια ευρώ για το 1ο εξάμηνο του 2017, φέτος στις αναμορφωμένες καταστάσεις για το ίδιο διάστημα παρουσιάζει περιθώριο κέρδους EBITDA μόλις 90 εκατομμύρια ευρώ και ζημιές προ φόρων ύψους 249,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, η ανακοίνωση της Επιχείρησης δεν είναι δυνατόν να αποκρύψει τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Υπουργείο Τουρισμού: Προκήρυξη για 108 καθηγητές στα ΙΕΚ – Πως θα διεκδικήσετε τη θέση

Δημήτρης Ντόγκας

Είδες η ΔΕΗ;

Ανδρέας Ντίνης

Η ΔΕΗ υποδέχεται το μέλλον: Αυτή είναι η νέα της εταιρική ταυτότητα

Tinad

myHomeEnter: Αυτό είναι το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ με έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό

Ανδρέας Ντίνης

Κρήτη: Σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος της ΔΕΗ μετά τον φρικτό βασανισμό του σκύλου του

Tinad

13 φορείς ζητούν από το ΑΣΕΠ διαγωνισμούς για 117 θέσεις- Έως αύριο οι αιτήσεις για 400  γιατρούς

Δημήτρης Ντόγκας

ΔΕΗ: Εκπτώσεις στα τιμολόγια και δωρεάν πάγιο – Από πότε θα ισχύουν

Μιχάλης Μάρδας

Οι «μπαμπεσιές» του Στόλτενμπεργκ

Kon

ΔΕΗ: Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς – Ποιοι ευνοούνται

Ανδρέας Ντίνης