Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

58 επιπλέον κλάδοι υποχρεούνται να βάλουν POS

Αλλα 58 επαγγέλματα εντάσσονται στη λίστα των υπόχρεων εγκατάστασης και χρησιμοποίησης συσκευών υποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών POS, με κοινή απόφαση που εξέδωσαν ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.

Στα επαγγέλματα αυτά περιλαμβάνονται πολλά από τον κλάδο των οικοδομικών δραστηριοτήτων, όπως «κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη», «άλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις», «επιχρίσεις κονιαμάτων», «ξυλουργικές εργασίες», ‘επενδύσεις δαπέδων και τοίχων», «χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων», «άλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος», «δραστηριότητες κατασκευής στεγών», ‘άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες».

Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι σιδηρόδρομοι, συμπεριλαμβανομένου και του «προαστιακού», οι ακτοπλοϊκές γραμμές και οι αερογραμμές σε όλη τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες των μέσων αυτών θα μπορούν να πληρώνουν μέσω καρτών τα εισιτήρια για τα δρομολόγιά τους.

Στις δραστηριότητες που εντάσσονται στους υπόχρεους χρησιμοποίησης POS περιλαμβάνονται ακόμη κλωστοϋφαντουργίες, επιχειρήσεις πώλησης χαλιών, εφημερίδων και περιοδικών, υπηρεσίες catering και εστίασης, μεσίτες, φωτογράφοι, αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες καθαριότητας, δραστηριότητες επισκευών, χώροι ευεξίας, μουσεία, ιστορικοί χώροι, γραφεία κηδειών. Η προθεσμία για την εγκατάσταση των συσκευών λήγει στις 11 Μαρτίου 2018.

Από την έντυπη έκδοση του Ελέυθερου Τύπου