Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απέρριψαν πάνω από 500.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Μειωμένο μέρισμα για 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά

Το 1.019.272 έφτασαν οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 242.923, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις αριθμούν 513.735, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 533.014 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 60.974.

Τι άλλαξε στις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως ο χρόνος που απομένει για την υποβολή αιτήσεων είναι μία εβδομάδα και πλέον όσοι επιθυμούν να το λάβουν πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αίτηση στο TAXISnet, καθώς μετά τις αλλαγές που έγιναν ενδέχεται να είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Υπό επεξεργασία βρίσκεται το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς. Οι στρατιωτικοί δεν εμφανίζονταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις για το συγκεκριμένο θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη και έτσι όσοι στρατιωτικοί θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις διορθώσεις που έγιναν στην εφαρμογή έχει προστεθεί και η επιλογή με τα προστατευόμενα μέλη και δεν χρειάζεται να μπουν πλέον στο σύστημα ώστε να συναινέσουν για να εγκριθεί η αίτηση.

Επίσης έχει προστεθεί η επιλογή που αφορά στα παιδιά που γεννήθηκαν το 2017. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή, καθώς με αυτήν την προσθήκη το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ανεβαίνει, ενώ κάποιος μπορεί να είναι δικαιούχος γιατί έχει τα κριτήρια για οικογένεια με ένα παιδί, αλλά δεν τα είχε ως απλό ζευγάρι. Η δήλωση του παιδιού που γεννήθηκε μέσα στο 2017 γίνεται με το ΑΜΚΑ του.

Σε ό, τι αφορά στους φιλοξενούμενους δεν αναμένονται αλλαγές. Να διευκρινιστεί πως οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να κάνουν αίτηση εφόσον ο δικαιούχος έχει πεθάνει.

Προτεινόμενα για εσάς

Τουρισμός για όλους: «Φρενίτιδα» με πάνω από 300.000 αιτήσεις – Νέα προθεσμία!

Tinad

Τουρισμός για όλους: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αιτήσεις – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ανδρέας Ντίνης

Τουρισμός για όλους: Ποιοι μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση – Πότε λήγει η προθεσμία!

Μιχάλης Μάρδας

«Τουρισμός Για Όλους»: Ξεκίνησε η διαδικασία για τις αιτήσεις συμμετοχής

Tinad

Εως 21 Απριλίου οι αιτήσεις για «επιστρεπτέες προκαταβολές»

Ανδρέας Ντίνης

Διορθώσεις στην πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ – Ποιοι θα πρέπει να ξανακάνουν αιτήσεις

Ανδρέας Ντίνης

Επίδομα 800 ευρώ: Στις 60.000 αναμένεται να φτάσουν οι αιτήσεις – Βήμα-βήμα η διαδικασία

Ανδρέας Ντίνης

Μείωση του αριθμού των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου μέσα στο 2019 στην Αυστρία

Evanthia Karra

Υπερψηφίστηκαν στη Βουλή η τροπολογία για ΛΑΡΚΟ και η ΠΝΠ για αύξηση κοινωνικού μερίσματος

Δημήτρης Κατσάκος