Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λοταρία: Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ! 1.000 οι τυχεροί λαχνοί

Σήμερα η νέα φορολοταρία από την ΑΑΔΕ

Από 1.000 ευρώ θα εισπράξουν εντός των προσεχών ημερών 1.000 φορολογούμενοι που κληρώθηκαν χθες στην 1η δημόσια φορολοταρία που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 19:30 συμμετείχαν, με δεκάδες, εκατοντάδες ή ακόμη και με χιλιάδες λαχνούς ο καθένας, πάνω από 4,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι οι οποίοι πραγματοποίησαν εντός του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους συναλλαγές ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών.

Oπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, η πρώτη δημόσια κλήρωση αφορούσε σε 8.254.535 συναλλαγές, που αντιστοιχούν σε 4.556.328 ΑΦΜ και ήταν συνολικής αξίας 2.093.786.015,92 ευρώ. Οι λαχνοί που συμμετείχαν στην κλήρωση ήταν 1.074.332.777.

Πού βρίσκονται οι λαχνοί σας, πώς θα μάθετε αν κερδίσατε

Οι λαχνοί με τους οποίους συμμετείχε κάθε φορολογούμενος (πλήθος και αριθμοσειρά) αναρτήθηκαν πριν την κλήρωση μέσω μιας νέας εφαρμογής του TAXISnet, η οποία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση παρακάτω.

Δείτε τους λαχνούς που κέρδισαν ΕΔΩ

Ο ενδιαφερόμενος φορολογούμενος πρέπει να «κλικάρει» πάνω στην ένδειξη «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» και στη συνέχεια, αφού θα έχει εισέλθει στην εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών του, θα πρέπει να «κλικάρει» πάνω στην ένδειξη «Εκτύπωση» που βρίσκεται κάτω από τη φράση «Δημόσια κλήρωση – Συναλλαγές και λαχνοί».

Αμέσως θα ανοίξει στην οθόνη του υπολογιστή του ένα νέο παράθυρο στο οποίο παρουσιάζονται τα στοιχεία για το πλήθος και τους αριθμούς των λαχνών με τους οποίους συμμετείχε στην κλήρωση καθώς επίσης και το εάν ένας από τους λαχνούς του κέρδισε. Αν δεν κέρδισε κανένας λαχνός, τότε κάτω από τα στοιχεία των λαχνών του εμφανίζεται με κόκκινο ο αριθμός 0. Κάθε φορολογούμενος ο οποίος κατέχει λαχνό που κέρδισε θα δει τον αριθμό του κερδίζοντος λαχνού να αναγράφεται κάτω από τα στοιχεία των λαχνών του.

Μπορεί επίσης να πληροφορηθεί το γεγονός ότι ανεδείχθη νικητής και ότι δικαιούται του ποσού των 1.000 ευρώ, μέσω προσωποποιημένου μηνύματος που τού έχει σταλεί στον λογαριασμό του στο TAXISnet.

Γενικά, για να μάθει με πόσους λαχνούς συμμετείχε στην κλήρωση και αν τελικά κέρδισε κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να εισέλθει στο TAXISnet, μέσω της ιστοσελίδας www.aade.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που έχει.

Απονομή επάθλων

Από την κλήρωση προέκυψαν 1.000 λαχνοί σε καθέναν από τους οποίους αντιστοιχεί χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ. Η απονομή των επάθλων θα γίνει από την ΑΑΔΕ. Τα χρηματικά έπαθλα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που οφείλει να έχει δηλώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος για τον σκοπό αυτό στο TAXISnet στην εφαρμογή της «Προσωποποιημένης Πληροφόρησης» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Γιώργος Παλαιτσάκης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

ΕΝΦΙΑ: Αυτοί οι ιδιοκτήτες έχουν έκπτωση στα ποσά που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά

Δημήτρης Ντόγκας

ΑΑΔΕ: Παράταση στις προθεσμίες δήλωσης μίσθωσης ακινήτων – Ποιους αφορά

Tinad

Στα σκοτεινά μονοπάτια της φοροδιαφυγής: Απάτες εκατομμυρίων σε όλη την Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας

Εξοφλήστε τους φετινούς φόρους έως και σε 24 δόσεις – Όλα τα βήματα που απαιτούνται

Μιχάλης Μάρδας

Φορολοταρία Αυγούστου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Ανδρέας Ντίνης

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αρχές Σεπτεμβρίου η γ΄ φάση – Αναστολή πληρωμών οφειλών στη ΔΟΥ

Μιχάλης Μάρδας

4 εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής των οφειλών – Σε πολλές μηνιαίες δόσεις ή εφάπαξ με 2% έκπτωση

Kon

Με διαδικασίες εξπρές η μείωση της προκαταβολής φόρου απο την ΑΑΔΕ

Ανδρέας Ντίνης

Σε χρόνο ρεκόρ οι επιστροφές φόρου από την ΑΑΔΕ

Ανδρέας Ντίνης