Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι περιλαμβάνεται στην «ατζέντα» της συνεδρίασης του EuroWorking Group 

Ληξιπρόθεσμα και τράπεζες θα τεθούν και πάλι στο τραπέζι της συνεδρίασης του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες. Στη συνεδρίαση θα εξεταστεί η πορεία αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες- θέμα που σχετίζεται με την καταβολή της εκκρεμούσας υπο-δόσης των 800 εκατ. ευρώ -και το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων των ελληνικών τραπεζών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για το θέμα. Να σημειωθεί ότι στόχος του προγράμματος είναι η εξόφληση των οφειλών 1,2 δισ.

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι το ΔΝΤ έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους (AQR) παραδεχόμενος ωστόσο ότι τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος (σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες) και θα ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. Ο υπουργός μίλησε επίσης για την ανάκαμψη των δεικτών (π.χ των λιανικών πωλήσεων) και προέβλεψε ανάπτυξη 2% στο σύνολο του έτους.

Η συνεδρίαση του EuroWorking Group θα προετοιμάσει το Eurogroup της 9ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο που αναμένεται να συζητηθεί η καθυστέρηση στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα (έκδοση συντάξεων, προμηθευτές νοσοκομείων κλπ.).

Προτεινόμενα για εσάς

Eurogroup: Συμφωνία να συνεχιστεί η δημοσιονομική στήριξη

Μιχάλης Μάρδας

ΔΝΤ: «Βουτιά» 37% του ΑΕΠ των ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού

Ανδρέας Ντίνης

Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Πασκάλ Ντόναχιου

Tinad

Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ – Ποιος είναι ο Μιχάλης Μασουράκης

Evanthia Karra

Ο Μητσοτάκης «διέλυσε» ακόμη ένα fake news του Τσίπρα – Τι είπε για το Eurogroup και το πλεόνασμα

Ανδρέας Ντίνης

Eurogroup: Έγκριση εκταμίευσης 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

Tinad

Eurogroup: Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης η δόση των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

«Ναι» από την Κομισιόν για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Tinad

Ρέγκλινγκ: Εξοικονόμηση ως και 800 εκατ. ευρώ μέσω ESM για την Ελλάδα

Tinad