Ελεύθερος Τύπος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόμσεν: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι καλοδεχούμενη

Ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν με δηλώσεις που έκανε σήμερα από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την επικείμενη επάνοδο της Ελλάδος στις αγορές.

Ο Τόμσεν ανέφερε πως η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έχει ήδη συνταχθεί και σταλεί στα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ και πως θα εξεταστεί στις 20 Ιουλίου, όταν και θα εξεταστεί το επί της αρχής πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ύψους έως 2 δισ. ευρώ!

Αυτό γίνεται για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να σταθεί μόνη της, χωρίς να χρειάζεται το ΔΝΤ και τον ESM και να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές. Αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε. Εάν η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να βγαίνει στις αγορές αυτό θα είναι βεβαίως καλοδεχούμενο», ανέφερε ο Δανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Να σημειωθεί πως η δήλωση Τόμσεν διαφέρει αισθητά από εκείνη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος χαρακτήρισε πρόωρη την έξοδο της χώρας στις αγορές και πρότεινε να προηγηθούν εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πηγές προερχόμενες από την πλευρά των Ευρωπαϊκών θεσμών δείχνουν να προσυπογράφουν τα λεγόμενα Τόμσεν, δεδομένου ότι θεωρούν πως η άνοδος των επιτοκίων των γερμανικών ομολόγων δείχνει πως ο χρόνος για μια επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδος στις αγορές είναι «συγκεκριμένος» και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής.

Προτεινόμενα για εσάς

Πάιατ: Η Ελλάδα είναι σαφώς ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός 18/10: 3.164 κρούσματα, 43 θάνατοι, 347 διασωληνωμένοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Η Ελλάδα το 2040» – Μητσοτάκης: Ευελιξία για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων εξελίξεων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ιταλία: Η αρχαιολογική ανακάλυψη που «φουντώνει» την εμπορική διασύνδεση με την Ελλάδα

Λάμπρος Κατσαρός

Η χώρα διευρύνει τις συμμαχίες της και δυναμώνει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο γρίφος της ακρίβειας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 17/10: 1.712 κρούσματα, 27 θάνατοι, 357 διασωληνωμένοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τέλη Οκτωβρίου η τελευταία επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ως Καγκελάριος της Γερμανίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Απάντηση στην Τουρκία η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom