ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
MEDIA

Ουζουνίδου & Κουρούπη στο TYΠΟΣ TV: «Είμαστε πολύ δεμένη ομάδα, δεν μας πτοεί τίποτα»

Newsroom eleftherostypos.gr

Τη φετινή σεζόν ήρθαν αποφασισμένες να χαρίσουν γέλιο στους τηλεθεατές, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Και, όπως φαίνεται, τα καταφέρνουν περίφημα. Οι Ελένη Ουζουνίδου και Βαλέρια Κουρούπη είναι απολαυστικές στη μεγάλη επιτυχία του ΑΝΤ1, «Παρουσιάστε!», με το αποτέλεσμα να τις δικαιώνει και το κοινό να τις επιβραβεύει.

Η τηλεοπτική σεζόν σάς βρίσκει στο «Παρουσιάστε!». Είναι μία ευτυχής επαγγελματική στιγμή, καθώς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα συνοδεύεται και από επιτυχία στους πίνακες της Nielsen;
Ελένη Ουζουνίδου: Είναι μία όμορφη στιγμή, συνεχίζεται η επιτυχία των προηγούμενων ετών που ζήσαμε με τη σειρά «Πέτα τη φριτέζα». Είμαστε χαρούμενοι αφενός γιατί έχουμε δουλειά, πράγμα σπάνιο για τον χώρο, αφετέρου γιατί είμαστε δεμένοι. Το συνεργείο και η παραγωγή είναι ίδιοι με εκείνους της «Φριτέζας», οπότε συνεννοούμαστε με έναν τρόπο μεταφυσικό. Οσον αφορά στους ηθοποιούς, έχουμε ταιριάξει πολύ, έχουμε κοινή γλώσσα, είμαστε ο ένας για τον άλλον. Νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι κυκλοφορεί στη μυθοπλασία αυτή τη στιγμή.

Βαλέρια Κουρούπη: Το «Παρουσιάστε!» είναι μια ευτυχής καλλιτεχνική συγκυρία έτσι κι αλλιώς. Είναι μια σειρά φρέσκια, διαφορετική, με πρωτότυπο, πολύ αστείο κείμενο, ταλαντούχους νέους ηθοποιούς και αγαπημένους παλαιότερους και σκηνοθεσία δημιουργική που δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Τώρα η επιτυχία και στα νούμερα απλώς επιβεβαιώνει αυτό που όλοι αισθανθήκαμε από την αρχή γι’ αυτή τη δουλειά και δεν είναι αυτοσκοπός.

Πώς είναι το κλίμα backstage; Δημιουργούν έξτρα άγχος και εκνευρισμό τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού;
Ελένη Ουζουνίδου: Σίγουρα τα νέα δεδομένα δυσκολεύουν τη δουλειά μας, όμως, όπως τόνισα, είμαστε μια εξαιρετικά δεμένη ομάδα. Είναι σημαντικό, επίσης, το ότι όλοι έχουμε ξεκινήσει από το θέατρο, δεν έχουμε κάποιον αμιγώς τηλεοπτικό αστέρα στο team.

Βαλέρια Κουρούπη: Το κλίμα είναι πολύ καλό, όπως σε όλες τις δουλειές που ηγείται ο Γιάννης Μπέζος. Τα μέτρα δημιουργούν αμηχανία, προκαλούν καθυστερήσεις, συνθέτουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά ευτυχώς υπάρχει τόσο καλή διάθεση και συνεννόηση που όλα αυτά δεν μας πτοούν.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Γιάννη Μπέζο, που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί; Εσείς, κ. Κουρούπη, έχετε και συγγενική σχέση.
Ελένη Ουζουνίδου: Ο Γιάννης με έχει σκηνοθετήσει ξανά στην παράσταση «Ράφτης Κυριών». Η χαρά μου είναι τεράστια που δουλεύω μαζί του, είναι ένας άνθρωπος γοητευτικός, έχει μέλι. Είναι Νo1, ένας πραγματικός σταρ, με ήθος, διανοούμενος. Η χαρά του είναι να προσφέρει χαρά. Οσο αυστηρό προφίλ και να βγάζει προς τα έξω, είναι δίκαιος, με τεράστιο ταλέντο και μορφωμένος. Είναι γενναιόδωρος, αστείος, μπορώ να μιλώ ώρες για εκείνον.

Βαλέρια Κουρούπη: Η συνεργασία με τον Γιάννη είναι ιδεώδης. Τον θαυμάζω, τον εκτιμώ βαθιά και μαζί του ανακαλύπτω συνεχώς νέα πράγματα. Εχω δουλέψει στη ζωή μου πολύ με συγγενείς και φίλους, θεωρώ πως έτσι κάνεις τα ομορφότερα πράγματα και τα πιο δημιουργικά. Αλλωστε, όπως λέει κι ο Διονύσης Σαββόπουλος, «Ιστορία γράφουν οι παρέες».

Η σειρά προβάλλεται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική prime time ζώνη. Εχετε απέναντί σας ριάλιτι, άλλες σειρές… Παρακολουθείτε τον ανταγωνισμό;
Ελένη Ουζουνίδου: Ξέρουμε τι γίνεται, σχολιάζουμε τα νούμερα. Μάλιστα, όταν ξεπερνάμε σε ποσοστά ακόμη και τα ριάλιτι, η χαρά μας είναι διπλή. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια.

Βαλέρια Κουρούπη: Παρακολουθώ τον ανταγωνισμό αναγκαστικά, δεν σε αφήνουν τα social media και η υπερπληροφόρηση που μας καταδιώκει να κάνεις κάτι άλλο. Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει όλο αυτό το παιχνίδι, θεωρώ ότι κάθε δουλειά έχει το κοινό της και απλώς αυτό μετριέται αριθμητικά από κάποιους που ποντάρουν οικονομικά και ζουν από τις τηλεθεάσεις. Τα νούμερα δεν σημαίνουν κάτι για την αξία ή μη μιας εκπομπής.

Ποιες σειρές ξεχωρίζετε φέτος και γιατί;
Ελένη Ουζουνίδου: Μου αρέσουν κάποιες σειρές, όπως οι «Αγριες Μέλισσες» και το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» της ΕΡΤ1.

Βαλέρια Κουρούπη: Παρακολούθησα φέτος για πρώτη φορά τις «Αγριες Μέλισσες», είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά με υψηλή αισθητική και πλοκή, καθώς και ωραίες ερμηνείες, που με κράτησε.

«Ζηλεύετε» κάποιον ρόλο που να λέτε «πόσο θα ήθελα να τον υποδυθώ»;
Ελένη Ουζουνίδου: Από τα ελληνικά σίριαλ, όχι. Είμαι ξετρελαμένη με τον ρόλο μου φέτος. Φυσικά ζηλεύω πράγματα στο Netflix, το επίπεδο εκεί είναι άλλο. Εμείς, στην Ελλάδα, με το μεράκι μας κάνουμε ωραίες δουλειές.

Βαλέρια Κουρούπη: Λαχταράω πολλές φορές ρόλους που βλέπω στο θέατρο ή που διαβάζω, ακόμη και ρόλους που τους ονειρεύομαι εγώ και δεν υπάρχουν.

Νιώθετε ότι το χιούμορ είναι το αντίδοτο στην εποχή που ζούμε;
Ελένη Ουζουνίδου: Σίγουρα, αυτό νιώθουμε κι εμείς στο σίριαλ. Οταν μας βλέπουν 1.000.000 τηλεθεατές, νιώθουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε χαρά και ποιοτικό γέλιο. Προσπαθούμε να έχουμε και μία ποιότητα.

Βαλέρια Κουρούπη: Το χιούμορ είναι αντίδοτο στα πάντα! Παντοτινό όπλο των εύστροφων και αυτοσαρκαστικών ανθρώπων, δώρο στην ανθρωπότητα. Μαζί με τον έρωτα και τη δημιουργία, το χιούμορ κάνει τον κόσμο καλύτερο και τη ζωή πιο υποφερτή.

Πόσο δύσκολο, ωστόσο, είναι για έναν κωμικό ηθοποιό να χαρίζει γέλιο στο κοινό, όταν και ο ίδιος επηρεάζεται από αυτό που ζούμε ως χώρα αλλά και παγκόσμια;
Ελένη Ουζουνίδου: Υπηρετώ τον ρόλο όπως είναι γραμμένος, δεν πιέζομαι για κάτι άλλο. Στο θέατρο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, να έχεις ρυθμό, παλμό. Στην τηλεόραση μπορείς να ξαναγυρίσεις μία σκηνή.

Βαλέρια Κουρούπη: Η εποχή που ζούμε θα μείνει στην Ιστορία ως η εποχή που οι καλλιτέχνες κυνηγήθηκαν όπως οι μάγισσες στον Μεσαίωνα. Οι ηθοποιοί βιώνουν τις δυσκολότερες των ημερών τους και παρ’ όλα αυτά έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν και να δεχθούν το ευεργετικό χάδι της τέχνης τους. Είναι συγκινητικός ο αγώνας τους είτε προσφέρουν γέλιο είτε συγκίνηση. Είναι ακόμα εκεί, κρατάνε γερά, παρόλο που είναι παροπλισμένοι, προσβεβλημένοι, ξεχασμένοι.

Κυρία Ουζουνίδου, γιατί άργησε να έρθει στην επαγγελματική σας ζωή η τηλεόραση;
Η πρώτη μου δουλειά ήταν ο «Αστέρας Ραχούλας» στον ALPHA. Θεωρώ ότι ήρθαν όλα την κατάλληλη στιγμή, όταν ήμουν έτοιμη για αυτό το βήμα.

Ο κλάδος των ηθοποιών πλήττεται βαθύτατα λόγω της πανδημίας. Κυρία Κουρούπη, εσείς δέχεστε και δεύτερο «χτύπημα», καθώς ασχολείστε και με τον χώρο εστίασης…
Ελένη Ουζουνίδου: Εχω μια σύγχυση, όπως όλος ο κόσμος. Ακούω για συναδέλφους που πεινάνε και στεναχωριέμαι βαθύτατα. Δεν γίνεται τίποτα και, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν θα ήθελα να βρίσκομαι σε ένα θέατρο με το 30% των θεατών. Είναι αποκαρδιωτικό. Προσωπικά δεν θέλω να κάνω όνειρα και να απογοητεύομαι, θέλω να περιμένω να τελειώσει όλο αυτό.

Βαλέρια Κουρούπη: Χτύπημα δέχεται η εστίαση, όχι τόσο βαρύ όσο ο πολιτισμός, αλλά ωστόσο σημαντικό. Χτύπημα δέχονται και οι ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας, η δημοκρατία. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το αύριο. Τι έρχεται μετά; Πώς και κυρίως εάν θα αποκατασταθούν όλα αυτά που χάσαμε ή αν θα κρατηθούν ως γνώριμες και οικείες πλέον πρακτικές που θυμίζουν μαύρες κι ανελεύθερες εποχές.

*Από την έντυπη έκδοση ΤΥΠΟΣ TV

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΑΝΤ1: Επιστρέφει με… all star συνταγή το YFSF – Ρέππας και Ζαχαράτος στην  κριτική επιτροπή

Δημήτρης Ντόγκας

Γιώργος Λιάγκας-Φαίη Σκορδά ξανά μαζί στον ΑΝΤ1 – Το παρασκήνιο και οι λεπτομέρειες της μεγάλης επιστροφής

Μιχάλης Μάρδας

ΑΝΤ1: Οριστικό φινάλε για το «Καφέ της Χαράς» – Ο Χάρης Ρώμας έτοιμος για το επόμενο τηλεοπτικό  βήμα

Δημήτρης Ντόγκας

Αυτά είναι τα 9 ριάλιτι σόου που θα πρωταγωνιστήσουν στο β’ μισό της σεζόν

«Άγριες Μέλισσες»: Ένας χωρισμός βόμβα αναστατώνει το Διαφάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

ΑΝΤ1: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει έτοιμος για «Κόντρες» και κάτι «Σαν θέατρο»

Δημήτρης Ντόγκας

Ο όμιλος Antenna και η Nova Founders Capital ανακοινώνουν τη λειτουργία του Pricefox

Kon

Το «Κωνσταντίνου & Ελένης» γίνεται ταινία – Ποια ηθοποιός είναι κοντά στο να συμφωνήσει

Η Δόμνα από τις «Άγριες Μέλισσες» αποκαλύπτει: «Απολαμβάνω πάρα πολύ τις ερωτικές σκηνές» [βίντεο]

Κατερίνα Θεοδωροπούλου