Ελεύθερος Τύπος
MEDIA

 Η Μαρίνα Κουταρέλλη στο «ΤV KOUS KOUS»: «Θέλω ο κόσμος να αγαπήσει τον αθλητισμό»

Newsroom eleftherostypos.gr

Το όνομά της είναι συνώνυμο της πιο επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης στην Ελλάδα, του «Spetses Mini Marathon», καθώς και του «Spetsathlon», που η φήμη τους φτάνει μέχρι και στο εξωτερικό. Η Μαρίνα Κουταρέλλη, η ψυχή, τα μάτια και το μυαλό των παραπάνω, είναι μία γυναίκα πολλών ταχυτήτων, με όραμα, ευφυΐα, που τολμά και, ναι, πάντα τα καταφέρνει περίφημα, είτε αφορά στις διοργανώσεις είτε στην Communication Lab είτε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλοκαίρι #not».

Πώς προέκυψε η πρόταση για το «Καλοκαίρι #not» στο OPEN;
Το OPEN είναι ένα κανάλι που κι εγώ η ίδια παρακολουθώ, έχω αγαπημένους φίλους και συνεργάτες εδώ, όπως η Σόνια Καζόνι, η Χριστίνα Δημητρέλλου. Μιλώντας, λοιπόν, με τα στελέχη σκεφτήκαμε να «δημιουργήσουμε» μια τέτοια ενότητα, άλλωστε θεωρώ ότι τα θέματα του αθλητισμού και της ευεξίας ενδιαφέρουν πολύ κόσμο, ειδικά μετά το lockdown, που μάθαμε πόσο σημαντικά είναι στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Οπότε, κάναμε μία συζήτηση γι’ αυτήν την ενότητα και, αν και ήμουν διστακτική, είπα το «ναι». Να σημειώσω ότι πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η σύνθεση της εκπομπής, θαυμάζω τον Ετεοκλή Παύλου ως αθλητή, γνωρίζω την Ελένη Χατζίδου και την έχω στην καρδιά μου, ξεχωρίζω τον Γρηγόρη για την τηλεοπτική του εμπειρία. Τελικά, νομίζω ότι όλοι είμαστε χαρούμενοι με τα θέματα που παρουσιάζουμε. Πάμε πολύ καλά, ο κόσμος μάς βλέπει, οπότε αγκαλιάστηκε όλο αυτό που κάνουμε. Το κοινό νιώθω ότι θέλει κάτι νέο, κάτι φρέσκο και νομίζω ότι το δίνουμε. Λαμβάνω μηνύματα που μου σχολιάζουν θετικά αυτήν την ενότητα και είμαι εξαιρετικά χαρούμενη.

Εχετε δεχτεί ξανά τηλεοπτική πρόταση;
Οχι με αυτήν τη μορφή, μου δόθηκε η δυνατότητα μέσα από το OPEN να βγω από το στενό πλαίσιο και να προβάλω κάτι άλλο, πάντα βέβαια με την ιδιότητα της ιδρύτριας του «Spetses Mini Marathon».

Φέτος, το «Spetses Mini Marathon» συμπληρώνει δέκα χρόνια, σωστά;
Ξεκίνησε το 2011 και φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Ηταν εκείνη η χρονιά που έκανα πράξη την ιδέα για ένα πρωτοποριακό αθλητικό γεγονός στην επαρχία. Σε αυτά τα δέκα χρόνια διαρκούς προσπάθειας και βελτίωσης της διοργάνωσης από εμένα και την ομάδα μου, ο αγώνας έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς φιλοξενεί αθλητές από 42 διαφορετικές χώρες και δικαίως έχει χαρακτηριστεί «σταθµός» στον αθλητικό τουρισµό. Πλέον, το «Spetses Μini Marathon» συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους συμμετέχοντες, αλλά και επισκέπτες, με τον πιο πρόσφατο αριθμό να φτάνει τους 18.000 ταξιδιώτες στο νησί των Σπετσών και μάλιστα σε περίοδο off season.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας της διοργάνωσης;
Η σπουδαιότητα και η επιτυχία του «Spetses Μini Marathon» αποδεικνύονται και από το ότι έχει καταστεί ένας θεσµός-ορόσηµο για την τοπική κοινότητα των Σπετσών, την οποία έχει µπολιάσει µε νέες αξίες. Εχει εµφυσήσει σε αυτή νέα πνοή, υποστηρίζοντάς την οικονοµικά, κοινωνικά και πολιτιστικά. Η σχέση είναι από την πρώτη στιγµή αµφίδροµη, µε τους Σπετσιώτες να έχουν αγκαλιάσει το SMM ως αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωής του νησιού, όχι µόνο κατά την περίοδο διεξαγωγής του, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με πρωτεργάτη τον Δήµο Σπετσών, οι εθελοντές και οι φορείς του νησιού συνδράµουν ουσιαστικά σε αυτήν τη µεγάλη προσπάθεια, τόσο του SMM όσο και του «Tριάθλου» («Spetsathlon»). Οργανωτική Επιτροπή, χορηγοί, εθελοντές, σπουδαίοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτήν την εξέλιξη του θεσμού. Το «Spetses Μini Marathon», πιστό στις επιταγές της εποχής και τις ανάγκες των συμμετεχόντων του, θα συνεχίσει να εξελίσσεται για τη διατήρησή του στην κορυφή.

Νιώθετε ότι έχετε βάλει το λιθαράκι σας στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού;
Μου είναι δύσκολο να μιλήσω για τον εαυτό μου, θεωρώ ότι έχω συμβάλει στο να αγαπήσει ο κόσμος τον αθλητισμό. Πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν διοργανώσεις, όμως εγώ ήθελα να κάνω κάτι για να υπάρχουν όλα τα φόντα προστασίας-οργάνωσης για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Νομίζω ότι το κατάφερα.

Εσείς ανέκαθεν ασχολιόσασταν με τον αθλητισμό;
Οχι, αυτά που προτείνω τα έχω δει κι εγώ, είναι προσωπικές εμπειρίες. Δεν είμαι ούτε 20 χρόνων ούτε μία γυναίκα που γυμναζόταν πάντα. Οταν ξεκίνησα, όμως, είδα μεγάλη αλλαγή και στο σώμα μου και στην υγεία μου και στην ψυχολογία μου. Αυτό θέλω να μεταφέρω, να εμπνεύσω τον κόσμο.

Τι θα γίνει φέτος με το «Spetses Mini Marathon»;
Οπως είπαμε, κλείνουμε τα 10 χρόνια, προλάβαμε να κάνουμε κάποιες ωραίες δράσεις και θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε και τη διοργάνωση. Μέχρι τώρα έχουμε πει ότι 4-6/09 θα γίνει το «Spetsathlon» και 9-11/10 το «Spetses Mini Marathon».

Εχετε ιδρύσει, όμως, και την επιτυχημένη εταιρία Communication Lab… Πώς τα χωράτε όλα σε ένα 24ωρο;
Αγαπώ όλα αυτά που κάνω, αυτό είναι η πιο σπουδαία αφετηρία. Οπότε, δουλεύω πολλές ώρες, κάνω γυμναστική, έχω περισσότερη ενέργεια. Οταν έχεις τη δική σου επιχείρηση, δεν έχεις ωράρια, μπορεί να δουλεύω και όταν βλέπω τηλεόραση το βράδυ. Εχω ένα όραμα και δεν θα μπορούσα να δουλεύω στο στενό ωράριο 9.00-17.00.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Οι επαγγελματικοί είναι σε καλό δρόμο, τολμώ να πω. Η τηλεόραση ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, χαίρομαι γι’ αυτήν την εμπειρία και ευελπιστώ στα καλύτερα, που ίσως θα έρθουν από Σεπτέμβριο. Για το «Spetses Mini Marathon», θέλω να πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα, για τους αθλητές μας, για τους χορηγούς μας, για τους εθελοντές μας. Ως Communication Lab, δουλεύουμε πολλά πρότζεκτ. Σε προσωπικό επίπεδο, τώρα, κάνω προσπάθεια και φέτος το καλοκαίρι έχω καταφέρει κάποιες στιγμές να κλείνω κινητό, να μην κοιτάω τα social media, μπορώ πλέον να είμαι μόνο με τον άντρα μου. Θέλει προσπάθεια και αυτό το κομμάτι της ζωής, αλλά και αυτό πηγαίνει καλά. Κλείνω 17 χρόνια γάμου και είμαι εξαιρετικά ευτυχισμένη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr