Ελεύθερος Τύπος
MEDIA

Τηλεθέαση: Ο Σωτήρης Τσιόδρας «έσπασε» τα μηχανάκια – Εντυπωσιακά νούμερα την ώρα των ανακοινώσεων

Τσιόδρας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εάν η περίοδος της πανδημίας του κορονοϊού θα έπρεπε να αποτυπωθεί σε ένα πρόσωπο, αυτό θα ήταν του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έγινε για την πλειονότητα του κοινού, ανεξαρτήτου ηλικίας, κατάστασης, μορφωτικού επιπέδου, ο άνθρωπος που μπορεί να εξηγήσει με απλές λέξεις το τι συμβαίνει στη χώρα μας.

Ο γιατρός εκείνος που αφήνει στην άκρη το προφίλ του ψυχρού επιστήμονα και, πάντα με επιχειρήματα, στοιχεία, συνέπεια, μιλά στην καρδιά ακόμη και του πιο απλού ανθρώπου, πολλές φορές μάλιστα με εμφανή συγκίνηση.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιπόν, εκτός από λαμπρός λοιμωξιολόγος, κατάφερε να αποκτήσει και μία πρωταγωνιστική θέση στη μικρή οθόνη, καθώς για πολλές εβδομάδες, κάθε απόγευμα, στις 18.00, ανακοίνωνε τον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων των συμπολιτών μας, των διασωληνωμένων.

Οπως αποδεικνύεται, ήταν εκείνη η στιγμή που οι τηλεθεατές -ό,τι κι αν έκαναν, όπου κι αν βρίσκονταν-, έκαναν παύση και παρακολουθούσαν καθηλωμένοι τον ειδικό να ενημερώνει για τις εξελίξεις, μέσα από κάθε κανάλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, η τηλεθέαση την ώρα της ενημέρωσης «χτυπούσε» κόκκινο. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 13 με 19 Απριλίου, το 36,3% του συνόλου του κοινού παρακολούθησε τον Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, από τις 18.00 έως τις 18.15. Ποσοστό που διατηρήθηκε και από τις 18.15 έως τις 18.30. Το 29,6% των τηλεθεατών 18-54, την ίδια χρονική περίοδο, επίσης συντονίστηκε σε κάποιο κανάλι για να παρακολουθήσει τα όσα έλεγαν Τσιόδρας – Χαρδαλιάς.

Την εβδομάδα 20 έως 26 Απριλίου, το ενδιαφέρον του κόσμου δεν μετατοπίστηκε. Τα νούμερα τηλεθέασης αποτελούν περίτρανη απόδειξη ότι οι δύο άνδρες είχαν μετατραπεί στην απογευματινή «συνήθεια» του κοινού, σε μία συνήθεια βεβαίως που στόχο είχε την ενημέρωση για ένα σοβαρό θέμα όπως ο κορονοϊός. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, το 36,7% του συνόλου παρακολούθησε τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, από τις 18.00 έως τις 18.15, και το 36,9% του συνόλου από τις 18.15 έως τις 18.30. Οσον αφορά στους τηλεθεατές 18-54, τα ποσοστά κυμάνθηκαν στο 29,5% και 29,9% αντίστοιχα. Την εβδομάδα 27 Απριλίου με 3 Μαΐου, από τις 18.00 έως τις 18.15, τα μηχανάκια της Nielsen στο σύνολο έδειξαν 33,7% και, από τις 18.15 έως τις 18.30, 34,1%. Αντίστοιχα, στο δυναμικό κοινό, η τηλεοπτική ενημέρωση σημείωσε 26,6% και 27,2%.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως την Κυριακή 10 Μαΐου, την πρώτη εβδομάδα δηλαδή επιστροφής στην κανονικότητα. Το κοινό, στην πλειονότητά του, απέδειξε ότι, παρά την άρση των μέτρων, παρέμεινε σταθερό στην ενημέρωσή του από τους Τσιόδρα-Χαρδαλιά. Ετσι, το 29,3% του συνόλου συντονίστηκε σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό, από τις 18.00 έως τις 18.15, και το 29,4% από τις 18.15 έως τις 18.30. Στους τηλεθεατές 18-54, τα μηχανάκια κατέγραψαν 22,3% και 22,4%.

Να σημειωθεί ότι από αυτή την εβδομάδα η τηλεοπτική ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, τρεις φορές δηλαδή. Τις υπόλοιπες ημέρες θα εκδίδεται γραπτή ανακοίνωση, ενώ όταν κρίνεται απαραίτητο θα υπάρχουν έκτακτες ενημερώσεις.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Εμβόλια: Τα ποσοστά αποτελεσματικότητάς τους κατά του κορονοϊού

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσιόδρας: Έως 96% η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μετάλλαξη Δέλτα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τσιόδρας: Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε 8.400 θανάτους, 5.660 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις [γραφήματα]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας: Έκτακτες ανακοινώσεις στις 13:00 για τους εμβολιασμούς

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός – Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Η νέα 60μελής επιτροπή για την πανδημία – Επικεφαλής ο Τσιόδρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Τσιόδρας προειδοποιεί: Έρχεται έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εμβολιασμός παιδιών – Μητσοτάκης: Είναι η κατάλληλη στιγμή – Τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφάλεια

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τσιόδρας: Εμβολιάστηκαν και τα τρία παιδιά του – Εξήγησε το γιατί

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom