ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
LIFESTYLE

Απρίλιος και ζώδια: Για ποιους τελειώνει η χειμερία νάρκη και ποιοι να προσέξουν – Μάθετε τα πάντα για σχέσεις, λεφτά και εργασία

Ζωδιακές προβλέψεις από τον Νίκο Διαμαντή

Ζώδια: Ο Απρίλιος μπορεί να θεωρηθεί το ξύπνημα από έναν δύσκολο χειμώνα. Οι ευκαιρίες φαίνεται να πληθαίνουν και να δίνουν το έναυσμα για μια κοινή προσπάθεια επιστροφής στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Κριός

Σταδιακές αλλαγές, προσεκτικές κινήσεις

Συγκρατήστε την ορμητικότητά σας σε περιπτώσεις που διακυβεύεται το συμφέρον σας. Απομονώστε περιστατικά που σας ενοχλούν και συνεχίστε τις καλές σας προσπάθειες για πρόοδο και συναισθηματική έκφραση.

Σχέσεις

Το πέρασμα του Άρη από το ζώδιο των Διδύμων έως τις 22, ενεργοποιεί τον τομέα των προσωπικών και των κοινωνικών σχέσεων από την ευχαρίστηση μέχρι την επιθετικότητα και από την κατάκτηση μέχρι την διαφωνία. Έτσι και αλλιώς ο μήνας πάντα δείχνει μια καθαρή πραγματικότητα στον τομέα των σχέσεων και σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε την τρέχουσα πραγματικότητα.  Το πρώτο μισό έχετε και την υποστήριξη από την Αφροδίτη, στο ζώδιό σας,  ενώ στην πορεία του μήνα, περνώντας στον Ταύρο  ο πλανήτης της αγάπης, θα έλεγα πως κάνει λίγο πιο περίπλοκη την καθημερινότητα της ερωτικής σας ζωής. Αυτό σημαίνει ότι συγκινήσεις που θα νιώσετε θα έχουν λίγο χαρακτήρα παραπλανητικό ή αψυχολόγητο. Με δυο λόγια πρέπει να προσέξετε τη στάση που θα κρατήσετε κυρίως στις αισθηματικές σχέσεις αυτόν τον μήνα. Αποφύγετε πάντως να πάρετε κατηγορηματικές θέσεις ή αποφάσεις, από τα μέσα Απριλίου  ότι και αν βιώσετε. Ακολουθήστε το ένστικτό σας στα δύσκολα, αποφύγετε υπερβολικές συναισθηματικές συγκινήσεις και παραμείνετε ψύχραιμοι στις όποιες προκλήσεις συναντήσετε.

Οικονομικά

Ένας περίεργος τομέας ο οποίος συνεχίζει να έχει αναταράξεις. Η καθημερινότητα θα διατηρήσει πολλές ευαίσθητες ισορροπίες στον οικονομικό τομέα. Οι επιλογές θα εξυπηρετούν με κάποιο τρόπο τις ανάγκες σας, αλλά αυτές εξακολουθούν να παραμένουν ρευστές και δύσκολες στη διαχείρισή τους. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε πολύ πως θα διαχειριστείτε τόσο οικονομικές υποχρεώσεις που η κάλυψή τους δεν αναβάλλεται, όσο και το ενδεχόμενο της βελτίωσης των οικονομικών σας στο δεύτερο δεκαπενθήμερο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχετε ευκαιρίες εξυπηρέτησης και κάποιοι θα έχετε και την βοήθεια της τύχης μέσα από πωλήσεις, ή αύξηση του τζίρου. Μην επαναπαύεστε όμως σε πρόσκαιρες βελτιώσεις διότι πιέσεις και νέα έξοδα θα επιστρέψουν στο προσκήνιο της ζωής σας. Από τώρα θα πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί, ιδιαίτερα αν τα μέτρα έχουν περιορίσει κατά πολύ το εισόδημά σας και αν ψάχνετε να βρείτε τους κατάλληλους τρόπους για να αναπληρώσετε κάποιες απώλειες.

Εργασία

Κλασικά σταθερός τομέας με την παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σας.   Είτε η εργοδοσία, είτε το πελατειακό κοινό, θα δείξει μια δυστροπία και μια περίεργη κατάσταση αυτήν την περίοδο. Ο Άρης στους Διδύμους έως τις 22, θα έρθει σε δυσαρμονία με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς το πρώτο δεκαήμερο και συνιστά μεγαλύτερη ψυχραιμία και σωστούς υπολογισμούς.  Αυτό αφορά και στους ανθρώπους του περιβάλλοντος της εργασίας σας, με τη συμπεριφορά τους, ή κάποια γεγονότα θα δυσκολέψουν για λίγο την κατάσταση στον τομέα αυτόν. Η αντιμετώπισή σας πρέπει να είναι ψύχραιμη και σταθερή. Τόσο ο θυμός, όσο και ο φόβος δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε να περάσετε ένα σύντομο δύσκολο διάστημα και εξοπλιστείτε ανάλογα για να τα καταφέρετε. Αποφύγετε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα, προνοήστε για τυχόν κακοτοπιές ή συνωμοσίες τρίτων εις βάρος σας και γενικότερα, μην βιάζεστε!

Ταύρος

Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, επιλογή προτεραιοτήτων

Ο Απρίλιος θεωρείται μεταβατικός μήνας και μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που σας προσφέρει για να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας και να επιλέξετε τους τομείς που μπορείτε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σχέσεις

Ένας τομέας που απαιτεί την προσοχή σας, καθώς όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες, τις επιδιώξεις και την συμπεριφορά σας. Κινδυνεύετε αυτόν τον μήνα να υπερβάλλετε στις απαιτήσεις σας, ή να στραφείτε στον εαυτό σας για να αντλήσετε δυνάμεις, με αποτέλεσμα να μην έχετε τόση αυτοπεποίθηση όση στο παρελθόν. Ο Άρης από τους Διδύμους έως τις 22 σας γεμίζει αμφιβολίες, καθώς κάποια πράγματα διακυβεύονται και σας αποπροσανατολίζουν, όσον αφορά στην αποφασιστικότητα που δείχνετε σε άλλες περιπτώσεις. Το παρελθόν θα παίξει κάποιο ρόλο στην ψυχολογία σας, αλλά δεν πρέπει να του επιτρέψετε να αναβιώσει χωρίς κέρδος. Συγκρατήστε τον εγωισμό σας, αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας για μικρές αφορμές και εστιάστε στην μεγάλη εικόνα. Ο εαυτός σας είναι και η πυξίδα που σας δείχνει το δρόμο για να αισθανθείτε ασφαλείς. Το τελευταίο δεκαήμερο, νέες γνωριμίες και συναναστροφές θα αποσπάσουν την προσοχή σας από δυσκολίες και ότι άλλο σας ενοχλεί.

Οικονομικά

Ευτυχώς έχετε προνοήσει σε παλαιότερες εποχές και μπορείτε τώρα να διαθέσετε ορισμένα χρήματα για να καλύψετε κάποιες έκτακτες ανάγκες οι οποίες αφορούν κυρίως στην οικογένεια και στην κάλυψη των εξόδων της. Φροντίστε όμως να μην επηρεάζεστε συναισθηματικά από πιέσεις και να μην παραμελείτε τις δικές σας προτεραιότητες. Φροντίστε να εξυπηρετήσετε το συμφέρον σας και να διατηρήσετε μερικά πλεονεκτήματα που έχετε αποκτήσει στον τομέα αυτόν. Περιορίστε την καταναλωτική σας διάθεση και μην μπαίνετε σε ανταγωνισμούς που δεν εξυπηρετούν την τωρινή και την μελλοντική σας οικονομική εξέλιξη. Διατηρήστε καθαρή σκέψη, κάντε τους απαραίτητους ελιγμούς που έχουν σκοπό να ενισχύσετε το βεληνεκές σας και, προσπαθήστε, το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα να είστε συνεπείς, να μην εμπλακείτε σε νομικές αντιπαραθέσεις με φόντο τα χρήματά σας. Κάποιοι από εσάς που διεκδικείτε μερίδιο από μια προηγούμενη συνεργασία που έχει τελειώσει, μπορείτε να κάνετε έναν έξυπνο και αμοιβαία προσοδοφόρο διακανονισμό.

Εργασία

Ευαίσθητος διαμορφώνεται τον μήνα αυτόν ο χώρος της δουλειάς σας. Ωστόσο ευνοούνται πρωτοβουλίες που μπορείτε να πάρετε, ενδείκνυται η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, ενώ το καλύτερο διάστημα για να ξεκινήσετε κάτι καινούριο ή να κλείσετε συμφωνίες, είναι το πρώτο δωδεκαήμερο. Το πέρασμα του Ερμή από τον Κριό στο ζώδιό σας στις 19, θα συμβάλλει πολύ στην ανάπτυξη κλίματος καλύτερης συνεννόησης σε επίπεδο επαγγελματικών συνεργασιών. Γενικότερα οι μέρες θα κυλήσουν γρήγορα και θα σας δοθεί η ευκαιρία και να αποδείξετε τις ικανότητες που διαθέτετε και να γίνουν και περισσότερο αναγνωρίσιμες από τους άλλους. Οι εργαζόμενοι, ενδεχομένως να κουραστείτε στη διεκπεραίωση μιας υποχρέωσης που θα αναλάβετε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορέσετε καλύτερα να προωθήσετε αυτό που από καιρό έχετε κατά νου. Μικρές δυσκολίες δεν θα λείψουν αλλά θα είναι σύντομες. Σημαντικό διαμορφώνεται το τελευταίο δεκαήμερο με τη συμβολή ενός ανώτερου παράγοντα να αποτελεί αρωγό, ή σύμμαχο στις προσπάθειές σας.

Δίδυμοι

Έμπνευση και αποφασιστικότητα

Ο μήνας ενεργοποιεί τη δημιουργικότητά σας και σας βοηθά να βρείτε λύσεις στα θέματα που σας απασχολούν, έστω και αν σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεστε και πάλι υπερβολικοί.

Σχέσεις

Ιδιαίτερος θεωρείται ο μήνας αυτός για τις σχέσεις σας, καθώς φαίνεται να σας επηρεάζει το ανικανοποίητο και να επιλέγετε ανθρώπους και καταστάσεις οι ελεύθεροι.  που δεν ταιριάζουν με το χαρακτήρα σας. Φροντίστε να κρατήσετε άθικτα τα στεγανά σας, να μην δώσετε λαβές για σχόλια στο περιβάλλον σας και να μην περιμένετε ανταπόδοση εκ του μη έχοντος. Αν το κάνετε για να διασκεδάσετε την ανία σας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιο ανώδυνοι και πιο κατάλληλοι γι αυτό. Πάντως ό, τι και αν κάνετε χρειάζεται προσοχή, χρειάζεται σοβαρότητα και όχι παρόρμηση και χρειάζεται να μην κάνετε διαρκώς παραχωρήσεις οι οποίες δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσοι βρίσκεστε σε σχέση, καλό θα είναι να είστε σίγουροι ότι κάνετε αυτό που σας αναλογεί, ότι υπερασπίζεστε έντιμα και ειλικρινά τις επιθυμίες και τον κοινό σας στόχο και δεν επηρεάζεστε από εξωτερικούς παράγοντες και ατυχή παραδείγματα τρίτων.  Επίσης μην φανερώνετε τα τρωτά σας σημεία.

Οικονομικά

Βαδίστε προσεκτικά σε αυτόν τον τομέα γιατί κάποιες από τις θετικές εξελίξεις που είχαν δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα, φαίνεται να καθυστερούν, με αποτέλεσμα να σας βγάζουν από τον προγραμματισμό σας και να σας δημιουργούν άγχη και ανασφάλειες. Φροντίζει γι αυτό και ο Άρης στο ζώδιό σας. Αυτός είναι και ο κίνδυνος για τον ψυχισμό σας, καθώς αισθάνεστε ενισχυμένοι ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται να είστε περισσότερο διπλωμάτες. Κάντε υπομονή καθώς φαίνεται να βελτιώνεται η κατάσταση το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα και μέχρι τότε πρέπει να έχετε αντοχή και υπομονή. Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να αλλάξετε στις προσπάθειές σας, η απάντηση είναι ότι δεν χρειάζονται αλλαγές,  αλλά χρειάζεται μια τακτική υπενθύμιση της αναμονής σας προς εκείνους οι οποίοι φαίνεται ότι θα αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Επίσης να είστε προετοιμασμένοι και για άλλες προτάσεις και ευκαιρίες, μερικές μάλιστα από τις οποίες θα σας βάλουν σε δίλημμα, για το αν βιαστήκατε να βάλετε όλα σας τα αυγά σε ένα καλάθι. Βαδίστε όμως στα σίγουρα, αποδείξτε τη σοβαρότητά σας και μην παρασύρεστε από επιθυμίες που δεν έχουν γερή βάση, ούτε καλή σχέση με την πραγματικότητα.

Εργασία

Στην εργασία θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα αναγνωριστεί ή έντιμη και ειλικρινή προσπάθεια, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Ελέγξτε τον παρορμητισμό σας, την ανυπομονησία σας και την αγάπη σας στη λεπτομέρεια, εάν θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς με τη σειρά σας τις θετικές εξελίξεις. Το πρώτο μισό του μήνα θεωρείται δύσκολο για τις επιδιώξεις σας και αυτό γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα ούτε οι ανάγκες ούτε οι στόχοι. Όσοι ασχολείστε με τα ΜΜΕ, τις δημόσιες σχέσεις, την πολιτική ή τα κοινά γενικότερα και την επικοινωνία, φροντίστε να μην πτοείστε από τις δυσκολίες των αρχών του μήνα, αλλά και να μην εμπιστεύεστε πληροφορίες που είναι δύσκολο να διασταυρωθούν. Όσοι ασχολείστε με τον χρηματοπιστωτικό τομέα να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί οι παραπλανητικές εξελίξεις του μήνα μπορεί να σας οδηγήσουν σε λάθη, που αφορούν σε εκτιμήσεις, κινήσεις και ακατάλληλες επαφές. Κινδυνεύετε αν υπερεκτιμήσετε τις δυνάμεις και τις δυνατότητές σας, αν αγνοήσετε την εμπειρία σας και αν ριψοκινδυνεύσετε λειτουργώντας αντίθετα με τις ενδείξεις των εξελίξεων στα θέματα που σας αφορούν.

Καρκίνος

Προσωπικές αναστατώσεις, οικονομικές επιδιώξεις

Φανείτε ψύχραιμοι στα ζητήματα που απαιτούν προσοχή στην προσωπική σας ζωή. Μην κάνετε αρνητικές εκτιμήσεις και μη βιάζεστε να πάρετε αποφάσεις. Οικονομικά διακρίνετε τις ευκαιρίες και μην παρασύρεστε από άσχετα γεγονότα.

Σχέσεις

Το πρώτο μισό του μήνα φαίνεται να εξελίσσεται έντονα όσον αφορά στην αισθηματική σας ζωή και να μην υποστηρίζει τις επιλογές σας, ούτε να σας βοηθά να κερδίσετε τις εντυπώσεις εκεί που επιθυμείτε. Είστε απασχολημένοι με διάφορα θέματα, θεωρείτε ότι έχετε κάνει λάθη και κρίνετε έντονα τη συμπεριφορά του συντρόφου σας χωρίς να επωμίζεστε τις ευθύνες που σας αντιστοιχούν. Καθώς περνά ο μήνας, η ένταση χαλαρώνει, ανακαλύπτετε ότι οι φόβοι και οι υποψίες σας δεν είχαν βάση και καταφέρνετε με τον τρόπο σας, να επαναφέρετε την κατάσταση στα πλαίσια στα οποία μπορείτε να λειτουργήσετε και να απολαύσετε. Η Αφροδίτη περνά στον Ταύρο στις 15 και ο Άρης στο ζώδιό σας στις 23.  Σε γενικές γραμμές ο μήνας έχει συναισθηματική ένταση η οποία οφείλεται κυρίως σε πληγωμένο εγωισμό και σε ανταγωνιστική συμπεριφορά. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσετε ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή η συντροφική σχέση είναι ζωντανή και σημαντική και για τα δύο μέρη της, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσετε να επαναφέρετε την κατάσταση σε επίπεδα νηφαλιότητας και εξέλιξης. Όσοι αναζητάτε σύντροφο να είστε βέβαιοι ότι η γλώσσα του σώματος είναι δηλωτική των προθέσεών σας και είναι ένα ταλέντο το οποίο διαθέτετε αρκετά αναπτυγμένο.

Οικονομικά

Ο μήνας αυτός αποτελεί μέρος μιας εποχής που αισθάνεστε ιδιαίτερα ανασφαλείς με την εξέλιξη των οικονομικών σας αλλά δεν σας έχει στερήσει την σχετική αισιοδοξία και τα καλά παραδείγματα θετικής έκβασης των προσπαθειών σας.  Είναι επειδή έχετε τον τρόπο να τροφοδοτείτε το σύστημα με υπηρεσίες και εκείνο με τη σειρά του σας το ανταποδίδει. Όσοι από εσάς όμως, θυμάστε και αναπολείτε άλλες εποχές και πιστεύετε ότι όλα αυτά θα επιστρέψουν σύντομα, κινδυνεύετε να φανείτε παράτολμοι και αναποτελεσματικοί. Φροντίστε να μην διασπάτε τις προσπάθειές σας, να υποστηρίζετε αποτελεσματικά τις επιλογές σας και να μην αποδέχεστε σενάρια τα οποία είναι αυθαίρετα, όσον αφορά στις συνθήκες που επηρεάζουν την έκβασή τους. Ο ευαίσθητος τομέας των οικονομικών είναι για εσάς ένας τομέας που σας έλκει και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν έχετε προνοήσει για δυσκολίες. Το καλύτερο διάστημα για συνεννοήσεις και έντονες προσπάθειες είναι μεταξύ 4 και 18 του μήνα. Μετά θα έχετε αναπροσαρμογή των εξελίξεων στον τομέα αυτόν και τέλος, επιστροφή όσων ζητημάτων δεν έχετε τακτοποιήσει, είτε του εγγύτερου, είτε του απώτερου παρελθόντος.

Εργασία

Το πρώτο μισό του Απριλίου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τις εξελίξεις στην εργασία, καθώς φαίνεται ότι έχετε όσα περιθώρια χρειάζεστε για να έχουν αποτέλεσμα οι κινήσεις σας, οπουδήποτε και αν αποφασίσετε να ρίξετε το βάρος των προσπαθειών σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να κινηθείτε τώρα προς αναζήτηση νέων πελατών, καθώς η εποχή, με όσα προηγήθηκαν με τα μέτρα και τους περιορισμούς,  προβλέπεται να δημιουργήσει ανάγκες τις οποίες μπορείτε να εξυπηρετήσετε με την ιδιότητά σας. Το σύστημα θα επηρεάσει την κυκλοφορία του χρήματος και θα πρέπει να προνοήσετε αν δεν θέλετε να βρεθείτε εξ απροόπτου. Οι πιο μεθοδικοί από εσάς και ιδιαίτερα όσοι ασχολείστε στον τομέα υπηρεσιών, θα συναντήσετε αντιστάσεις από ότι και όσους θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν το κατεστημένο. Στην εξέλιξή του ο μήνας θα φέρει αναστάτωση στον τομέα των επαγγελματικών σας, θα επηρεάσει ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η πρόοδό σας και η σταδιοδρομία σας. Είναι προτιμότερο λοιπόν να κρατάτε αποστάσεις ασφάλειας από ότι θεωρείτε ρευστό και αβέβαιο, να αποφύγετε να ενταχθείτε σε ομάδες και να ελέγχετε καλύτερα τις συνεργασίες οι οποίες σας επιρρίπτουν μεγαλύτερες ευθύνες από όσες αναλογούν στη θέση σας.

Λέων

Αισθηματικές προκλήσεις, οικονομικές διακυμάνσεις

Είναι απαραίτητο να αλλάξετε στάση στα αισθηματικά σας και να δώσετε σωστές εντυπώσεις. Αποφύγετε υπερβολές που παρεξηγούνται από τον σύντροφό σας. Οικονομικά φανείτε εύστοχοι στις επιλογές σας.

Σχέσεις

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματά σας με τον εαυτό σας και να επιλέξετε τη στάση σας μετά από αυτό. Τα γεγονότα, οι δεσμεύσεις, οι συναναστροφές και οι επιθυμίες δεν συγχρονίζονται τις περισσότερες φορές, επομένως, η κατάληξη σε άμεσα συμπεράσματα περί τύχης ή του αντιθέτου δεν είναι καθόλου ασφαλής. Χρειάζεται υπομονή και δημιουργική περιέργεια για να φτάσετε με όλα σας τα εφόδια στο επόμενο κεφάλαιο. Αυτός ο μήνας θα σας δώσει κίνητρο για να αλλάξετε τα κακώς κείμενα, αλλά θα σας δυσκολέψει, όσον αφορά στη ρύθμιση της έντασης των προσπαθειών σας. Θα διαπιστώσετε με έκπληξη ότι η αισθηματική σας ζωή, ρυθμίζεται αποκλειστικά από εσάς, έστω και αν περιλαμβάνει και άλλον πρωταγωνιστή. Οι ελεύθεροι σκοπευτές, με την Αφροδίτη στον Κριό το πρώτο μισό του μήνα,  έχετε πολλές πιθανότητες να πάψετε να είστε ελεύθεροι, αλλά θα πληρώσετε κάποιο τίμημα πριν αισθανθείτε ασφάλεια με την επιλογή σας. Όσοι υπερασπίζεστε τη σχέση σας, θα βρείτε ησυχία και επιβεβαίωση στα τέλη του μήνα.  Τότε προβλέπεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό των αισθηματικών σας και τότε θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε καλύτερα με τον σύντροφό σας.

Οικονομικά

Προβλέπεται να είστε εσείς εκείνοι οι οποίοι θα δώσουν ώθηση στην προσωπική και οικογενειακή σας οικονομία. Διακρίνετε ευκολότερα από άλλους ποιο  είναι το συμφέρον σας, πως μπορείτε να εξαργυρώσετε τα ταλέντα και τις δεξιότητές σας και είστε εσείς εκείνοι οι οποίοι έχετε ιδέες με εμπορικότητα. Θα χρειαστείτε μόνο μια μικρή ενθάρρυνση ή οικονομική βοήθεια για αρχή, την οποία μάλιστα θα μπορέσετε πολύ σύντομα να επιστρέψετε στους χορηγούς σας. Να ξέρετε ότι οι τωρινές σας επιλογές προβλέπεται να σας δεσμεύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως σκεφτείτε αν είστε πρόθυμοι να ξεπληρώσετε το αντίτιμο της οικονομικής σας ευμάρειας με ένα τωρινό σας προνόμιο, το οποίο τυγχάνει να θεωρείτε πολύτιμο. Προσπαθήστε, πριν αποφασίσετε το οτιδήποτε, να δείτε ολοκληρωμένο το έργο του δικού σας αύριο, χωρίς να ωραιοποιείτε λεπτομέρειες και χωρίς να βασίζεστε αποκλειστικά στο καλό σενάριο. Πάντως είναι γεγονός ότι όσο πιο δραστήριους σας θέλει το οικονομικό σας γίγνεσθαι, τόσο πιο ευτυχείς και αποτελεσματικοί μπορείτε να είστε!

Εργασία

Η λέξη που θα επικρατήσει στις επαγγελματικές σας δραστηριότητες είναι η «χρησιμότητα». Εσείς θα κρίνετε τι σας είναι χρήσιμο, ποια θα είναι η διάρκειά του και πότε θα το αξιολογήσετε. Αυτό σας παρέχει ένα ευρύ πεδίο δράσης, σκέψης και επαφών, όπου θα διερευνήσετε προθέσεις, δυνατότητες, ικανότητες και πραγματικότητες, πίσω από το κάθε σκηνικό δραστηριότητας που επιθυμείτε για τον εαυτό σας. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας, κρατήστε τις προθέσεις σας για τον εαυτό σας και μη βασίζεστε σε πληροφορίες που δεν έχετε ελέγξει εσείς οι ίδιοι.  Οι σοβαρές προτάσεις που θα σας γίνουν, απαιτούν και την ανάλογη στάση εκ μέρους σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπείτε σε νέες δραστηριότητες σύντομα, αυτόν τον μήνα όμως θα διαπιστώσετε πως η τύχη σας χαμογελά και πάλι, έστω και αν δεν το είχατε επιδιώξει. Όσοι αναλάβετε μεγαλύτερες ευθύνες θα έχετε και σημαντική βοήθεια από το επαγγελματικό περιβάλλον, ενώ όσοι αναλαμβάνετε τη συνέχιση μιας οικογενειακής επιχείρησης, θα πέσετε στα βαθιά αλλά θα βρείτε τον τρόπο να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των νέων σας καθηκόντων. Γενικότερα ο μήνας θα είναι ουσιαστικός στις επαγγελματικές σας επιδιώξεις και δραστηριότητες.

 Παρθένος

Αλλαγές στις κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις

Ο Απρίλιος σας δίνει την ευκαιρία να είστε προοδευτικοί, εύστοχοι και τολμηροί. Οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν όσο παραμένετε διπλωμάτες και ξεχωρίζετε τις περιπτώσεις οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εσάς.

Σχέσεις

Οι πλανητικοί σχηματισμοί του Απριλίου σας βοηθούν αρκετά, έως πολύ,  να αποτελέσετε εξαίρεση στον τομέα των προσωπικών και των κοινωνικών σχέσεων, σε όλο το μήκος αυτού του μήνα.  Ο άνθρωπος που αγαπάτε ίσως φανεί πιο ορθολογιστής το πρώτο μισό του μήνα κάτι που πρέπει να αποδεχτείτε. Παράλληλα μπορεί να σας προτείνει μια ιδέα ή ένα σχέδιο που εξυπηρετεί την πορεία της σχέσης σας, σε λειτουργικά ζητήματα συμβίωσης.  Αυτή η ιδέα δεν θα είναι μόνο αρεστή, αλλά και χρήσιμη. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο, οι συγκινήσεις σας γίνονται πιο δυνατές, όπως και το αίσθημα ιδιοκτησίας. Αυτοί που ζείτε μαζί τους, θα σας ανταποκριθούν ικανοποιητικά. Δεν πρέπει όμως να κάνετε κατάχρηση των καλών τους προθέσεων, ή της αφοσίωσής τους. Η επιτυχία στον τομέα των σχέσεων οφείλεται στη διέλευση του Άρη από το ζώδιο των Διδύμων που προσδίδει ευελιξία και αποτελεσματική διπλωματία στις επιδιώξεις. Χωρίς λοιπόν να γίνετε υποχόνδριοι ή κουραστικοί, βάλτε τα δυνατά σας να αξιοποιήσετε τις προσφορές των άλλων, όπως και τις καλές στιγμές που θα προκύψουν.

Οικονομικά

Η προσέγγιση των Ερμή και Αφροδίτης στον Κριό το πρώτο δεκαπενθήμερο, θα φέρει στο προσκήνιο μια σειρά από λογαριασμούς και υποχρεώσεις, που θα σας προβληματίσουν, ή θα σας πιέσουν. Στο τέλος όμως θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε στις περισσότερες από αυτές. Κάτι άλλο που είναι πολύ πιθανό, είναι αύξηση εξόδων, παραστατικών ή λειτουργικών, τόσο για προσωπικά ζητήματα, όσο και για ανάγκες της δουλειάς σας. Και επειδή είστε άνθρωποι απόλυτοι και σας διαταράσσουν οι οικονομικοί αιφνιδιασμοί, αναπτύξτε μέσα σας την ψυχραιμία και την ελαστικότητα στην συμπεριφορά σας, αποφεύγοντας έτσι την παγίδα του πανικού. Το δεύτερο μισό του μήνα πάλι ο Ερμής και η Αφροδίτη πλησιάζουν ο ένας τον άλλον και ανεξάρτητα με τη γενική κατάσταση που δεν είναι ακόμα βελτιωμένη, μπορείτε να τα καταφέρετε καλύτερα στα οικονομικά αυτόν το διάστημα . Ενδιαφέρον επίσης θα παρουσιάσουν ζητήματα κληρονομικά και περιουσιακά. Φροντίστε οφειλές στο δημόσιο, ή επιμεληθείτε καλύτερα τραπεζικές σας υποθέσεις.

Εργασία

Πάντα είσαστε καλοί και άξιοι στον τομέα που έχετε επιλέξει να εργάζεστε. Το πρώτο δεκαπενθήμερο σας βοηθά ακόμα μια φορά να αποδείξετε τις ικανότητές σας στο επαγγελματικό σας περιβάλλον, ή και να θριαμβεύσετε σε αυτό. Ανταγωνισμοί, αντιθέσεις και κάποιες ζήλειες δεν θα λείψουν στο εργασιακό περίγυρο. Αυτό δεν πρέπει ούτε να σας ενοχλεί, ούτε να επηρεάζει τις επιδόσεις σας. Φροντίστε να το ξεπεράσετε εύκολα, διότι σας περιμένει πολλή και ενδιαφέρουσα δουλειά, στην πορεία. Οι πιο φιλόδοξοι, ή οι πιο ώριμοι του ζωδίου σας, έχετε σημαντικές ευκαιρίες αυτόν τον μήνα, να προωθήσετε επαγγελματικά εγχειρήματα, να βελτιώσετε συνθήκες εργασίας, ή να δημιουργήσετε προϋποθέσεις για το εγγύς μέλλον της. Με την Αφροδίτη και τον Ερμή στον Ταύρο το δεύτερο δεκαπενθήμερο μπορείτε να κινηθείτε παρασκηνιακά με την καλή έννοια,  για να προετοιμάσετε καταστάσεις που θα αναπτυχθούν τους επόμενους μήνες και να ξεκαθαρίσετε το παρασκήνιο της εργασίας σας από διάφορα παράσιτα, ανθρώπινα και άλλα.

Ζυγός

Σταδιοδρομία και αισθηματικά στο προσκήνιο

Σκεφτείτε σοβαρά τους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον στην εργασία και δώστε τους μεγαλύτερη προσοχή και βαρύτητα. Αισθηματικά απαλλαγείτε από αγκυλώσεις που σας ταλαιπωρούν.

Σχέσεις

Οι πιέσεις στον τομέα των σχέσεων προβλέπεται να διαρκέσουν μέχρι τα μέσα του μήνα. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας η  Αφροδίτη στον απέναντί σας Κριό  μέχρι τις 14 ενεργοποιεί εκείνους που επηρεάζουν συναισθηματικά την καθημερινότητά σας. Πολλοί δηλώνετε ανικανοποίητοι με την εξέλιξη της προσωπικής σας ζωής, αλλά μέχρι τότε, δεν διαθέτετε αποτελεσματικές, εναλλακτικές. Στραφείτε στον εαυτό σας για τις δύο πρώτες εβδομάδες, συνειδητοποιήστε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας και φροντίστε ώστε να μην εκθέτετε περισσότερο την Αχίλλειο πτέρνα σας. Στις 15, η Αφροδίτη περνά στο  Ζώδιο του Ταύρου και δεν πρέπει να σας βρει θυμωμένους, γιατί τότε θα κάνετε κακή χρήση της εύνοιας που θα σας προσφέρει. Οι μεγαλύτεροι από εσάς ξέρετε ότι, τα πράγματα δεν αλλάζουν , ούτε ως δια μαγείας, ούτε από την μια στιγμή στην άλλη. Αυτό σημαίνει ότι αν λειτουργήσετε λογικά, αισιόδοξα, αποφασιστικά και με κατανόηση, τότε θα μπορέσετε να κάνετε τα απαραίτητα βήματα που θα σας προσφέρουν συναισθηματική κάλυψη, πνευματική ηρεμία και προσωπική πληρότητα. Βλέπετε τώρα ότι οι δυσκολίες που ξεπεράσατε σας επιτρέπουν να διατηρείτε, αλλά και να μεταδίδετε την αισιοδοξία σας.

Οικονομικά

Είναι καιρός να σοβαρευτείτε και να επικεντρωθείτε στα οικονομικά σας. Οι περισσότεροι από εσάς αντιμετωπίζετε αυτόν τον τομέα με αρκετή διστακτικότητα, με συνέπεια, να θεωρείτε ότι την ώρα του λογαριασμού είστε από εκείνους τους άτυχους. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, καθώς ο τομέας αυτός χρειάζεται δράση για να αποδώσει θετικά αποτελέσματα. Αν το θελήσετε υπάρχουν αρκετοί τομείς στους οποίους μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε και να κερδίσετε το μέσον βελτίωσης της ζωής σας, αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζεται χρήμα. Το πρώτο μισό του μήνα λοιπόν, θα δεχτείτε εποικοδομητικές πιέσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθείτε έξυπνα και δημιουργικά. Μην περιμένετε αιφνίδιες αλλαγές και μην βασίζεστε στον παράγοντα της τύχης, μόνο και μόνο επειδή λειτούργησε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Το δεύτερο μισό του μήνα, Ερμής και Αφροδίτη περνούν στο ζώδιο του Ταύρου και  σχηματίζουν ένα δίχτυ ασφάλειας γύρω σας, το οποίο, για να μην πάει χαμένο, χρειάζεται άμεση δραστηριοποίηση των ταλέντων και των ικανοτήτων σας. Σκεφτείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε, πώς να το εφαρμόσετε και, φυσικά, πώς να το εξαργυρώσετε!

Εργασία

Αποφασίστε να ξεπεράσετε τα συνηθισμένα και να βγείτε λίγο από την επαγγελματική σας τριβή. Σας υποστηρίζει σε αυτό και η Αφροδίτη στον Κριό έως τις 14.  Αν αποστασιοποιηθείτε από το εμβαδόν της επαγγελματικής σας καθημερινότητας, θα δείτε πόσο έχετε αδικήσει τον εαυτό σας με τις προηγούμενες επιλογές σας. Το πρώτο μισό του μήνα όμως, το σύστημα στο οποίο προσπαθείτε να αντιτεθείτε, φαντάζει πιο τρωτό. Μπορεί και να είναι, γιατί εσείς δεν έχετε χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις που διαθέτετε και γιατί η σκέψη σας δεν είναι αρκετά προοδευτική. Η λύση σε ότι σας απασχολεί, ονομάζεται ταλέντο. Το πρώτο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να ανακαλύψετε, ή να εμπιστευθείτε τα ταλέντα σας. Ερμής και Αφροδίτη στον Ταύρο  μετά τις 15, αναλαμβάνουν τον ρόλο του μέντορά σας και σας οδηγούν βήμα – βήμα, στην αποτοξίνωση από αρνητικές επιρροές, στην επίδειξη τόσο θάρρους, όσο και δημιουργικότητας. Το παιχνίδι λοιπόν παίζεται στο δικό σας γήπεδο που, αφού περάσει το ζέσταμα του πρώτου δεκαπενθημέρου, πρέπει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, όσο διαρκεί το δεύτερο.

Σκορπιός

Οικογενειακές και αισθηματικές ζυμώσεις

Είναι σημαντικό να είστε ικανοποιημένοι από την προσωπική σας ζωή για να συνεχίσετε τις προσπάθειες και στους άλλους τομείς της ζωής σας. Φροντίστε τα λεπτά θέματα των σχέσεών σας κάθε είδους.

Σχέσεις

Εσείς που ξέρετε τι θέλετε και τι ζητάτε, είστε και οι πιο αποτελεσματικοί  του μήνα που ξεκινά. Όσοι έχετε ευνοηθεί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου καιρού, να είστε σίγουροι ότι αυτή η εύνοια θα συνεχιστεί, με έμφαση το δεύτερο μισό του Απριλίου. Οι περισσότεροι λοιπόν από εσάς που ζήσατε μια αισθηματική  επιτυχία, θα συνεχίσετε να την απολαμβάνετε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα. Ο ποιοτικός χρόνος σας δίνει όλα τα περιθώρια που χρειάζεστε για να κατοχυρώσετε τις επιτυχίες σας, ή να προχωρήσετε σε μια ουσιαστική δέσμευση, ή έναν γάμο. Η οικογένεια θα σας απασχολήσει δημιουργικά και αποτελεσματικά.  Μετά τις 15, όσοι σπαταλήσατε άσκοπα την εύνοια του προηγούμενου διαστήματος, θα πρέπει να κάνετε υπομονή για περίπου δύο μήνες ακόμη, μέχρι να παρουσιαστούν οι ευνοϊκές εκείνες συγκυρίες που θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε, ή να βελτιώσετε τα αισθηματικά σας. Πάντως, ανάμεσά σας, υπάρχουν και εκείνοι που κατάφεραν να αποφύγουν τα χειρότερα και που τώρα επουλώνουν τα ψυχικά τους τραύματα και ξυπνούν από ένα άσχημο όνειρο. Ειδικά εσείς, προβλέπεται να είστε οι περισσότερο ευνοημένοι σε ότι ακολουθεί.

Οικονομικά

Όσοι δεν έχετε παρεκτραπεί από τις δυνατότητες του προσωπικού σας ταμείου, έχετε καταφέρει να διατηρήσετε την ισορροπία, παρά τους περιορισμούς και τα μέτρα που βιώσαμε όλοι. Αυτό σας γεμίζει αισιοδοξία και δηλώνει ότι όλα αυτά, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές σας ατομικές προσπάθειες και δυνάμεις. Τώρα, μέχρι τις 15 του μήνα ευνοείστε να κάνετε μια ορθολογική και καλύτερη προσαρμογή που θα σας προσφέρει περισσότερο χώρο για να αναπτύξετε τις δραστηριότητές σας.  Οι πιο πρακτικοί από εσάς θα ρίξετε το βάρος στην απόκτηση ενός σταθερού περιουσιακού στοιχείου, το οποίο θα βελτιώσει το αίσθημα ασφάλειας που είναι τόσο απαραίτητο για την καλή σας λειτουργία. Το δεύτερο μισό του μήνα, φαίνεται να είναι πιο ενισχυτικό από το πρώτο, ιδιαίτερα για όσους από εσάς λειτουργήσατε παρορμητικά,  ή που, κάποιες απρόοπτες υποχρεώσεις, σας ανάγκασαν να καταναλώσετε μέρος της οικονομικής σας δύναμης. Όσοι περιμένετε εισπράξεις, φροντίστε να ενεργοποιηθείτε και να υπενθυμίσετε τις υποχρεώσεις κάποιων άλλων απέναντί σας!

Εργασία

Η ποικιλία των επαγγελματικών σας δραστηριοτήτων χρειάζεται μια σχετική επαναφορά στην νομοτέλεια και στην απλότητα. Φροντίστε λοιπόν, εσείς που είστε πολυάσχολοι, είτε να απαλλαγείτε από κάποιες αρμοδιότητες που δεν είναι απαραίτητες για την λειτουργία του αντικειμένου που τις έχει επιβάλλει, είτε να κρατήσετε μερικά στεγανά απέναντι σε εκείνους που θεωρούν ότι τους εμποδίζετε στην ανέλιξή τους. Οι πιο έμπειροι από εσάς, θα χρειαστεί να αξιολογήσετε κάποια θέματα βάσει της εμπειρίας σας, να δώσετε λύσεις σε ζητήματα που χρονίζουν, αλλά και να χειριστείτε έξυπνα κάποιες επαγγελματικές σχέσεις που φαίνεται να πλησιάζουν σε κάποιο αδιέξοδο. Όσων από εσάς το αντικείμενο σχετίζεται με παροχή υπηρεσιών, με κοινωνικό λειτούργημα, επικοινωνία και εμπόριο, θα χρειαστεί να κάνετε μερικές τομές και να προσφέρετε περιθώρια σε ανθρώπους που εμπιστεύεστε, ώστε να απαλλαγείτε από φόρτο εργασίας. Οι τελευταίες ημέρες του μήνα, με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σας, ανακινούν παλαιότερα σχέδια και σας φέρνουν στο προσκήνιο κάποιων  επαγγελματικών εξελίξεων.

Τοξότης

Ανανεωμένοι και αισιόδοξοι

Ο Απρίλιος σας βοηθά να ξαναβρείτε την αισιοδοξία σας, μέσα από θετικές εξελίξεις στα αισθηματικά και στα προσωπικά σας ζητήματα. Διοχετεύστε την ενεργητικότητά σας και στους πρακτικούς τομείς της ζωής σας και επιδιώξτε  αποτελέσματα.

Σχέσεις

Διανύετε ακόμα μια ενδιαφέρουσα περίοδο για τα αισθηματικά σας, η οποία όμως πρόκειται να παραμείνει ευχάριστη μέχρι τις 14 του μήνα, όσο δηλαδή και η παρουσία της Αφροδίτης στον Κριό. Προσδιορίζεται σαν ευχάριστη είτε γιατί πήρατε κάποιες αποφάσεις που σας βγήκαν σε καλό, είτε γιατί απαλλαγήκατε από μια έγνοια που σας ήταν βάρος, είτε γιατί ακόμη ο σύντροφός σας ήταν συγκαταβατικός και σας άφησε λίγο χαλαρούς, όσον αφορά στα μεταξύ σας. Οι ελεύθεροι γίνατε με την συμπεριφορά σας το επίκεντρο των συναναστροφών σας. Και τώρα, από τις 15 και μετά, αρχίζουν να σοβαρεύουν τα πράγματα και να χρειάζονται μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και αντιμετώπιση. Βέβαια, ο Άρης από τους Διδύμους έως τις 22 εξακολουθεί να σας υποστηρίζει διπλωματικά, να σας προσφέρει εύκολες διεξόδους διαφυγής και να πληθαίνει με τον δικό του, περίεργο τρόπο, τις κοινωνικές σας δραστηριότητες. Επίσης προσφέρει περιθώριο νέων γνωριμιών για τους ελεύθερους και μάλιστα εκεί που δεν το περιμένετε. Οι περισσότεροι λοιπόν από εσάς έχετε κάθε λόγο να είστε αισιόδοξοι για το μέλλον και ικανοποιημένοι με το παρόν.

Οικονομικά

Τακτοποιήστε τις υποχρεώσεις σας, παραμείνετε συνεπείς με τις οικονομικές ευθύνες που έχετε αναλάβει και διατηρήστε το σχετικό προβάδισμα που διαθέτετε, έναντι εκείνων που επιδιώκουν τα ίδια με εσάς. Ξέρετε πώς να χειριστείτε τα πλεονεκτήματά σας, αλλά μερικές φορές, ιδιαίτερα γύρω στα μέσα του μήνα, αρχίζετε να φιλοσοφείτε αυτά που συμβαίνουν γύρω σας και να θεωρείτε ως μη απαραίτητα τα επιτεύγματά σας. Εσείς όμως που έχετε το ζόρι με την οικογένεια, θα εξακολουθήσετε να είστε προσγειωμένοι, ιδιαίτερα μέσα σας, άσχετα με όσα διατείνεστε στους γύρω σας. Κάποιοι θα εκφράσουν ανοιχτά τις διαφωνίες τους με τις μεθόδους που ακολουθείτε, αλλά ακόμα κι αυτό, θα αποβεί προς όφελός σας, τώρα που ξέρετε πως παίζετε το παιχνίδι των διεκδικήσεων και της εκάστοτε διαπραγμάτευσης. Το μυστικό είναι να μην αποσύρετε τα μάτια σας από τον στόχο και να μην χαλαρώσετε τις προσπάθειες που καταβάλετε για να καλύψετε αδυναμίες, ή να κερδίσετε την εμπιστοσύνη εκείνων που μπορούν να σας ανοίξουν τις απαραίτητες πόρτες. Το τέλος του μήνα σας βρίσκει έτοιμους για μια αλλαγή που σκεφτόσασταν από καιρό, αλλά που τώρα θα βοηθήσουν και οι συγκυρίες για να πραγματοποιηθεί.

Εργασία

Αν οργανώσετε καλύτερα το χρόνο και τις ικανότητές σας, αν δεν φοβηθείτε να θυσιάσετε μια βολή σας για έναν στόχο και αν πιστέψετε στη χρησιμότητα των επιδιώξεών σας, τότε ο μήνας προβλέπεται πολύ παραγωγικός και αποδοτικός για εσάς, παρά τα πλήγματα που έφεραν τα μέτρα στον τομέα της απασχόλησής σας.  Αν είστε μόνοι, χωρίς υποχρεώσεις, έχετε την πολυτέλεια να είστε διαφορετικοί τις στιγμές που εσείς επιλέγετε και να μη σας νοιάζει για την εικόνα που προβάλλετε προς τα έξω σαν επαγγελματίες. Ακόμα όμως και έτσι, εξακολουθείτε να είστε δημοφιλείς στο περιβάλλον σας, να βρίσκετε λύσεις σε θέματα που απασχολούν συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες και βάζετε σε τάξη όλα εκείνα που οι άλλοι διστάζουν να αντιμετωπίσουν. Το δεύτερο μισό του μήνα φροντίστε να μην προβάλλετε προς τα έξω το δικό σας ανικανοποίητο και να μην χαλάσετε την εικόνα σας απέναντι σε εκείνους που σας εμπιστεύονται ή σας θαυμάζουν. Η νοημοσύνη σας βρίσκει λύσεις και η διπλωματία σας επιλέγει εκείνους οι οποίοι με την κατάλληλη ενθάρρυνση εκ μέρους σας, γίνονται το δεξί σας χέρι εκεί που τους χρειάζεστε.

Αιγόκερως

Οικογενειακοί και οικονομικοί προβληματισμοί

Φροντίστε να διατηρείτε διακριτικά τον έλεγχο στα ζητήματα της οικογένειας. Συγκρατηθείτε όταν οι άλλοι σας αδικούν από πείσμα. Οικονομικά μην κάνετε μεγάλα βήματα τώρα.

Σχέσεις

Το πρώτο μισό του μήνα δεν ευνοεί τις αισθηματικές σας υποθέσεις, όχι επειδή προβάλει εμπόδια, αλλά περισσότερο γιατί δίνετε προτεραιότητα σε άλλους τομείς της ζωής σας. Επίσης, κάποιοι από εσάς θα ζήσετε την ενόχληση της αμφιβολίας, είτε για τα αισθήματα του συντρόφου σας, είτε για το αν κάνατε σωστή επιλογή συμπεριφοράς σε θέματα της οικογένειας. Όλα αυτά θα ξεδιαλύνουν όταν η Αφροδίτη περάσει στον Ταύρο στις 15 του μήνα και θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος, να διακρίνετε καλύτερα το σωστό από το λάθος για εσάς και που ταυτόχρονα θα τονίσει τη γοητεία των ελεύθερων στους κύκλους που αναζητούν συντροφιά. Ο Πλούτωνας στο ζώδιό σας καιροφυλακτεί και σας προστατεύει από μεγάλα ατοπήματα, ή, σε περίπτωση που αποφασίσετε να λειτουργήσετε στα τυφλά, φροντίζει να πληρώσετε γρήγορα το κόστος και να απαλλαγείτε από ότι δεν σας ταιριάζει. Για μερικούς από εσάς, ιδιαίτερα του τελευταίου δεκαημέρου, προβλέπεται ότι μια κοινωνική σχέση μπορεί να αποδώσει καρπούς, σχετικά με το λόγο για τον οποίο την έχετε επιλέξει.

Οικονομικά

Ο Άρης από τους Διδύμους έως τις 22  δεν σας προστατεύει όσο από το αν βρισκόταν σε άλλη θέση, όσον αφορά στη διάθεση των χρημάτων σας. Φροντίστε να αποφύγετε να εκτεθείτε όντας αδύναμοι, ή να μην ενδώσετε σε πιέσεις υποστήριξης ανθρώπων του περιβάλλοντός σας. Η πρώτη εβδομάδα του μήνα είναι και γι αυτόν τον τομέα ακατάλληλη για κινήσεις που αποσκοπούν είτε στο να αυξήσετε το εισόδημά σας, είτε στο να ξεπεράσετε μια δυσκολία χρησιμοποιώντας τα χρήματά σας. Επίσης, η πρώτη εβδομάδα θα σας βάλει σε έξοδα για να υποστηρίξετε μια επαγγελματική σας ιδιότητα ή ανάγκη. Από τις 15, με το πέρασμα της Αφροδίτης στο ζώδιο του Ταύρου, θα αρχίσει να παρατηρείται μια μικρή βελτίωση, καθώς κάποιες ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις υποχωρούν και κάποια μικρά έσοδα, ενισχύουν την καθημερινότητά σας. Αποφύγετε όμως κι εδώ τις μεγάλες κινήσεις, την απερισκεψία και την μεμψιμοιρία. Οι δικοί σας άνθρωποι είναι αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν στα οικονομικά σας για αυτό μην τους αδικείτε, ξεσπώντας εκεί τα νεύρα σας.

Εργασία

Η εργασία χρειάζεται ένα πολύ ιδιαίτερο μίγμα συμπεριφοράς, ώστε να αποφύγετε την απομόνωση από τους συνεργάτες και τους συναδέλφους σας. Τις περισσότερες φορές έχετε δίκαιο στον τρόπο που αντιδράτε, στην αντίληψη των όσων χρειάζεται να γίνουν και στην αποδοτικότητα που θα έπρεπε να έχει το τμήμα, ή ο τομέας σας. Η επιμονή σας στους τύπους, ισχυροποιεί μεν την θέση σας στην εργασία, στην πραγματικότητα όμως κάνει κάποιους απρόθυμους να συνεργαστούν μαζί σας. Στις 15 του μήνα η Αφροδίτη περνά στον Ταύρο και εφιστά την προσοχή σας ακριβώς στις σχέσεις με το επαγγελματικό περιβάλλον. Αν δεν απαιτείτε απότους άλλους να είναι τέλειοι, αψεγάδιαστοι και αφοσιωμένοι όσο φτάνουν τα όριά τους, τότε έχετε πιθανότητα να αποφύγετε αντιθέσεις, αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις. Εντάξτε τα παραπάνω στην συμπεριφορά σας, επιδιώξτε με διαφορετικό τρόπο τους στόχους σας και ξεπεράστε ένα είδος προκατάληψης και σνομπισμού που σας έχει καταλάβει για λόγους που μόνο εσείς ξέρετε.

Υδροχόος

Προσαρμογές στην προσωπική και κοινωνική ζωή

Το διάστημα θεωρείται καλό για εσάς που καταβάλετε προσπάθειες αναβάθμισης των καθημερινών σας δραστηριοτήτων. Οι άλλοι παίζουν σημαντικό ρόλο και σας δίνουν τις ευκαιρίες που θέλετε για να βελτιώσετε τη σχέση σας μαζί τους.

Σχέσεις

Ο μήνας δίνει συνέχεια σε ότι προηγήθηκε στον τομέα των σχέσεών σας, εξελίσσοντας φυσιολογικά μια κατάσταση που σας αφορά . Η πρώτη εβδομάδα σας δίνει περιθώρια να καλύψετε τις αδυναμίες σας, να διορθώσετε μερικά μικρά λάθη, ή να εξηγηθείτε καλύτερα. Όσοι βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε το θέμα πρώτα με τον εαυτό σας, καθώς σύντομα, στις 15 του μήνα, η αλλαγή θέσης της Αφροδίτης από τον Κριό στον Ταύρο, θα σας φέρει αντιμέτωπους με τις επιλογές σας και δεν θα σας προσφέρει περιθώρια διαφυγής. Είναι μια σκληρή όψη την οποία θέλετε δεν θέλετε θα την υποστείτε και θα προσπαθήσετε να την εξευμενίσετε. Οι ελεύθεροι, όσο δηλώνετε ανικανοποίητοι και όσο παραμένετε διστακτικοί, τόσο περισσότερο περιφρουρείτε την μοναξιά σας. Ο Άρης από τους Διδύμους έως τις 22, σας βοηθά να βρίσκετε δικαιολογίες, ή καταφύγιο από πιεστικές καταστάσεις και συμπεριφορές. Όσοι αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα δύσκολα αισθηματικά θέματα, φροντίστε να κερδίσετε χρόνο και μην επιχειρήσετε να δώσετε λύσεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Οικονομικά

Συγκρατήστε τη διάθεσή σας για περιττά έξοδα. Το πρώτο μισό  του μήνα αυξάνει τις ιδιωτικές σας ανάγκες  και μπορεί να ενεργοποιήσει κάποιες σκοπιμότητες που απαιτούν προβολή του εαυτού σας. Όσοι δεν έχετε τα περιθώρια να είστε ελαστικοί με τον προϋπολογισμό σας, επιβληθείτε στις επιθυμίες σας και λειτουργείστε ανάλογα. Ορισμένοι από εσάς, θα πρέπει να προσέξετε να μην παραπλανηθείτε από κάποιους οι οποίοι υπόσχονται λύση στα θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας. Ο Ποσειδώνας από τη θέση του στους Ιχθείς, ανακινεί αρκετές φορές ζητήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές σας επιδιώξεις. Επιβάλλεται να είστε σημαντικά προσεκτικοί, ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και συντηρητικοί, όσο κουρασμένοι και αν είστε από την διαιώνιση μιας σχετικής εκκρεμότητας, ή από την πίεση που δέχεστε από εξωγενείς παράγοντες. Η τελευταία εβδομάδα του μήνα περιλαμβάνει και ένα οικογενειακό ζήτημα το οποίο μπορεί να φέρει έκτακτα έξοδα, ή μια διαφωνία σχετικά στο προσωπικό σας περιβάλλον.

Εργασία

Οι καλές ιδέες σας απασχολούν και ανησυχούν αρκετούς από εσάς, ως προς τον τρόπο εφαρμογής τους. Όσοι χρειάζεστε υποστήριξη για την υλοποίησή τους, φροντίστε να έχετε καταστρώσει ένα λεπτομερές επαγγελματικό σχέδιο το οποίο θα το καταθέσετε μόνο στους αρμόδιους. Η πρώτη εβδομάδα του μήνα είναι ρευστή όσον αφορά τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα, τις συζητήσεις, τις συνεννοήσεις, αλλά και τις αναβολές που περιλαμβάνει. Επιμείνετε σε ότι αξίζει τον κόπο και, όπου συναντάτε αντιστάσεις, αλλάξτε τις μεθόδους σας. Όσοι ασχολείστε με την επικοινωνία, το εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών και τα καλλιτεχνικά, φροντίστε να εξετάσετε καλά τις προτάσεις που θα σας γίνουν. Επιλέξτε εκείνη που σας υποδεικνύει το ένστικτό σας, έστω και αν αφορά σε κάτι πρωτόγνωρο για εσάς. Το δεύτερο μισό του μήνα σας αναγκάζει να είστε πιο άμεσοι στις αποφάσεις και πιο δραστήριοι στις πράξεις σας. Όσοι εξυπηρετείτε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, θα χρειαστεί να παραμείνετε πιστοί στην στρατηγική σας και να μην παρεκκλίνετε από τη γραμμή που έχετε σχεδιάσει γι αυτό.

Ιχθύες

Η επιστροφή της αυτοπεποίθησης

Γίνεστε περισσότερο αποτελεσματικοί στις επιδιώξεις σας, καίριοι στις αναζητήσεις σας και εύστοχοι στις ενέργειές σας. Αυτά σημαίνουν ότι έχετε πολλή δουλειά με τον εαυτό σας και τώρα δείχνετε τα αποτελέσματα.

Σχέσεις

Το πρώτο μισό του μήνα αναστατώνει την προσωπική και αισθηματική σας ζωή, όχι τόσο με γεγονότα, όσο με την κυμαινόμενη διάθεσή σας. Πολλούς σας απασχολεί το ανικανοποίητο και δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε υποχωρήσεις σε ασήμαντα θέματα, μιας και θεωρείτε ότι αυτά που κάνετε είναι άμοιρα αποτελέσματος. Αυτή η κατάσταση πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς η Αφροδίτη στις 15 περνάει στον Ταύρο και ενισχύει τον χαρακτήρα, τις θέσεις, τις απόψεις αλλά και την γοητεία σας.  Πολλοί διαπιστώνετε ότι στην προηγούμενη κατάσταση αυτό που έφταιγε ήταν η γενναιοδωρία σας και ότι ασχοληθήκατε περισσότερο από όσο έπρεπε. Τώρα η τύχη και το απρόοπτο λειτουργούν περισσότερο και αποκαθίσταται σταδιακά η αυτοπεποίθησή σας. Οι έχοντες σχέση φροντίστε να θυμάστε ποια είναι τα θέματα ταμπού για τον σύντροφό σας και τι τον ενοχλεί όσο τίποτα. Σε κάποια άλλα θέματα χρειάζεται υπομονή και κάποιοι ειδικοί χειρισμοί για να μην επηρεαστούν οι ευνοϊκές ισορροπίες. Οι ελεύθεροι λειτουργήστε όπως σας αρέσει καθώς θα έχετε πολλές ευκαιρίες να προβληθείτε και να μαγνητίσετε το περιβάλλον σας.

Οικονομικά

Θετικός θεωρείται ο μήνας για τα πρακτικά και οικονομικά σας θέματα. Οι έξυπνες κινήσεις αποφέρουν αποτελέσματα και όσοι από εσάς τολμήσατε και ρισκάρατε στο παρελθόν, αρχίζετε να εισπράττετε το αποτέλεσμα των πράξεών σας. Το πρώτο μισό του Απριλίου  προβλέπεται να έχει μερικά επιμέρους έξοδα, τα οποία όμως είστε σε θέση να καλύψετε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Οι υποχρεώσεις των πιο συντηρητικών και προνοητικών από εσάς δεν διαφαίνεται να σας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Ο Ερμής στον Ταύρο  από τις 19 σας κάνει παραγωγικούς και εμπνευσμένους. Επίσης σας κάνει ευέλικτους και επινοητικούς στην διατήρηση των κεκτημένων σας, στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων αύξησης των εσόδων σας. Η Αφροδίτη από την ίδια θέση από τις 15 και μετά, ενισχύει την εύνοια που δέχεστε, αλλά επικεντρώνεται  κυρίως στην πειθώ και στα επιχειρήματά σας, τα οποία είναι ικανά να πείσουν και τους πιο δύσπιστους. Όσοι διαχειρίζεστε χρήματα τρίτων, φροντίστε να έχετε καθαρούς λογαριασμούς σε ότι αφορά σε αυτήν την δραστηριότητα. Μια αγοραπωλησία που έχει καθυστερήσει για ορισμένους από εσάς, φαίνεται να ενεργοποιείται και πάλι και να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και χειρισμούς.

Εργασία

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να κινηθείτε έξυπνα και αποτελεσματικά, έστω και αν το αντικείμενο που υποστηρίζετε είναι εποχιακό και θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να είναι και πάλι στην ακμή του. Όσοι άλλοι από εσάς έχετε θέματα με την παραγωγή, την εμπορία, τον χώρο στον οποίο ασκείτε τα επαγγελματικά σας καθήκοντα, φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας, ή να διαρρυθμίσετε έτσι το χώρο ώστε να ευνοείται η δραστηριότητά σας. Οι πρώτο-εργαζόμενοι, χρειάζεται να μάθετε τα μυστικά της δουλειάς, γι αυτό δώστε προσοχή στις υποδείξεις εκείνων που έχουν αναλάβει να σας εκπαιδεύσουν. Η αντίληψη και η αφοσίωσή σας θα αναγνωριστούν σύντομα, αρκεί όλο αυτό να τεθεί στη σωστή του βάση. Οι επιχειρηματίες μπορείτε να κάνετε τα βήματα που διστάζατε για να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό. Η σωστή και σοβαρή προσπάθεια θα φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα. Ο μήνας σε γενικές γραμμές είναι ευνοϊκά διακείμενος για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των περισσοτέρων από εσάς, γι αυτό και πρέπει να κινηθείτε ανάλογα των επιδιώξεων, των στόχων και των προσδοκιών σας!

Από το περιοδικό ΑΣΤΡΑ –ΖΩΔΙΑ & ΤΥΧΗ που κυκλοφορεί κάθε μήνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 10 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 09 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου

Μιχάλης Μάρδας

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου

Μιχάλης Μάρδας

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 4 Απριλίου

Μιχάλης Μάρδας

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου

Tinad