ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
LIFESTYLE

Ζώδια 2021: Οι ετήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια – Τι θα γίνει τη νέα χρονιά σε εργασιακά, οικονομικά, ερωτικά θέματα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η νέα χρονιά ξεκινά χωρίς τη συγκέντρωση των μεγάλων πλανητών στον Αιγόκερω, οι συνέπειες της οποίας άφησαν παγκόσμια το αποτύπωμά τους.

Η πορεία προς την κανονικότητα αρχίζει σταδιακά, αρχικά με εμπόδια με τα τετράγωνα του Δία και του Κρόνου από τον Υδροχόο με τον Άρη και τον Ουρανό από τον Ταύρο  και αλλαγή κλίματος από την Άνοιξη.

Οι εκλείψεις της χρονιάς μετατοπίζονται στον άξονα Διδύμων – Τοξότη και οι ανάδρομοι πλανήτες θα δημιουργήσουν πρόσκαιρα σκηνικό έντασης και αβεβαιότητας σε επιμέρους περιοχές και λιγότερο παγκόσμια.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, αφοσίωση σε στόχους και αντοχή σε αντιξοότητες όπου και όποτε αυτές μας απασχολήσουν επηρεάζοντας συνήθειες, συνθήκες ζωής και ωφέλιμες ή θεωρητικά σίγουρες σχέσεις!

Κριός
Ανακούφιση και επιλογή ρόλων

Μια σημαντική και ιδιαίτερη χρονιά ξεκινά για εσάς που απαλλάσσεστε από τους κεντρικούς, υποχρεωτικούς και σκόπιμους ρόλους που διαδραματίζατε μέχρι σήμερα, εξ αιτίας της παρουσίας του Άρη στο ζώδιό σας και τις όψεις που ενεργοποίησε.

Αισθηματικά

Ξεκινά μια περίοδος αποκατάστασης και καλύτερης συνεννόησης. Μπορείτε τώρα, μετά τον Ιανουάριο να φροντίζετε για την ισορροπία που επηρέασε σχέσεις με τους αγαπημένους και την οικογένεια. Ο Απρίλιος σας βοηθά να κάνετε μια νέα αρχή, χωρίς να θίγετε κεκτημένα και χωρίς να διακινδυνεύετε την καλή σας ψυχολογία. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε οτιδήποτε σας επηρεάζει βαθιά και να κάνετε προσεκτικά βήματα στην κάθε καινούρια σας επιδίωξη. Ο τομέας των σχέσεων θα βρεθεί αρκετές φορές στο προσκήνιο το 2021 και, κατά κάποιο τρόπο, πολλοί από εσάς μπορείτε να θεωρείτε τους εαυτούς σας τυχερούς καθώς οι περιορισμοί, σας έδωσαν τις απαραίτητες δικαιολογίες για να κλείσουν θέματα που έπρεπε να είχαν τελειώσει από καιρό. Ο πλανήτης Δίας που θα παραμείνει σε ευνοϊκή θέση για τα αισθηματικά σας έως και τον Νοέμβριο του 2021, θα σας βοηθήσει να κάνετε σημαντικά διαφορετικές επιλογές, θα σας ανοίξει τομείς δράσης που είχαν αδρανήσει και θα σας προσφέρει την απαραίτητη κάλυψη αισιοδοξίας που θα λειτουργήσει σαν κίνητρο. Προσοχή θα χρειαστεί η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης το επόμενο Φθινόπωρο. Φροντίστε τότε να μην αντιδράτε χωρίς να ελέγχετε τα γεγονότα και να μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασύρεται από ακατάλληλες συμβουλές. Οι ελεύθεροι μπορείτε να κάνετε μια νέα και σημαντική γνωριμία για την οποία όμως θα χρειαστεί να κοπιάσετε αρκετά μέχρι να εδραιώσετε κάποιου είδους σχέση, πριν όλο αυτό εξελιχθεί σε κάτι σημαντικό.

Εργασία

Ο Πλούτωνας παραμένει σε ζωτικό σημείο για την επαγγελματική σας ζωή, επηρεάζοντας κυρίως τις φιλοδοξίες και την ανάγκη σας για άμεση επιτυχία και διάκριση. Αυτό λειτουργεί και σαν παγίδα για εσάς που θέλετε να εκπληρωθούν όλοι σας οι στόχοι με τη μία προσπάθεια. Προσέξτε να μην εκτίθεστε εκεί που διακρίνετε κινδύνους και εκεί που οι συνθήκες είναι ρευστές. Για όλη τη διάρκεια του 2021 θα χρειαστείτε υποστήριξη στους σημαντικούς σας στόχους και προσαρμογή της στρατηγικής σας. Όσοι επιδιώκετε αλλαγή σταδιοδρομίας, αντικειμένου απασχόλησης και επέκτασης, επιλέξτε το τέλος της Άνοιξης για πρώτες επαφές, αποστολή βιογραφικών, βελτίωση γνώσεων και εξέλιξη των ιδιοτήτων σας. Οι άλλοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε θέματα που αφορούν τη διεκπεραίωση της επαγγελματικής σας καθημερινότητας και οι περισσότεροι από εσάς προβλέπεται ότι θα αυξήσετε ταχύτητα για να μπορέσετε να καλύψετε το χαμένο έδαφος και τον χρόνο που κόστισε αρκετά στη σημερινή σας επιτήδευση. Ο Κρόνος σας επηρεάζει μοιρολατρικά, αλλά στα μέσα και τέλη Μαίου ο Άρης καταφέρνει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα και να δώσει σημαντική ώθηση στην σταδιοδρομία, ή στην επαγγελματική σας δράση.  Από τον Αύγουστο και μετά θα πρέπει να επιχειρήσετε μόνοι. Συγκεντρωθείτε και προστατέψτε ό , τι είναι σημαντικό και δεχτείτε συμβιβασμούς σε δευτερεύοντα ζητήματα. Είναι σαν να πετάτε το περιττό βάρος από ένα αερόστατο και κερδίζετε ύψος και ταχύτητα. Η αναγνώριση που επιδιώκετε θα έρθει το 2021, αλλά μη βιάζεστε να την συγκρίνετε και με τις οικονομικές σας απολαβές, οι οποίες θα ακολουθήσουν ετεροχρονισμένα.

Οικονομικά

Το 2021 πρόκειται για ένα έτος συνειδητοποίησης των οικονομικών σας επιδιώξεων. Η μέχρι τώρα πορεία σας και ιδιαίτερα της τελευταίας τριετίας,  έφερε τους περισσότερους από εσάς σε έναν νέο δρόμο οικονομικής δραστηριότητας με αρκετές όμως μάχες, άλλες με επιτυχία και άλλες λιγότερο επιτυχείς. Σίγουρα όμως το διάστημα που προηγήθηκε ωφέλησε την προσαρμογή σας στις απαιτήσεις των σχεδίων σας. Τώρα ξεκινά η περίοδος που ωριμάζουν οι συνθήκες για κάποιες μικρότερες αλλαγές, οι οποίες όμως θα διευκολύνουν την επίτευξη των στόχων σας. Η Άνοιξη του 2021 δίνει τα πρώτα ελπιδοφόρα σημάδια εκεί κοντά στα γενέθλιά σας και μετά. Ο Δίας από τη νέα του θέση στον Υδροχόο φροντίζει να σας φέρνει προτάσεις οι οποίες χρειάζονται έναν καλό έλεγχο εκ μέρους σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο η φιλοδοξία και η καλή διάθεση, αλλά χρειάζεται και περισσότερη αφοσίωση και δουλειά. Όσοι είστε αποφασισμένοι να τα καταφέρετε, έχετε μπροστά σας ένα πεδίο δόξας λαμπρό. Οι υπόλοιποι που επιλέγετε να συμβιβαστείτε ή δεν διακινδυνεύετε, θα έχετε μεν μια καλή πορεία, αλλά όχι τις θεαματικές αλλαγές που περιμένετε. Από το Φθινόπωρο να ξέρετε ότι η κάθε οικονομική δραστηριότητα φέρνει νέους τομείς που χρειάζονται προσοχή. Ο παράγοντας του χρήματος επηρεάζει σχέσεις, κοινωνική ζωή, υγεία και, πολύ περισσότερο την ψυχολογία σας. Μη θίγετε κεκτημένα, μην αλλάζετε συνήθειες και βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με εκείνους που αγαπάτε και σας αγαπούν. Ένα περιουσιακό ζήτημα που αφορά ομάδα ανθρώπων προβλέπεται να σας απασχολήσει σημαντικά. Πρέπει να διατηρήσετε μια στρατηγική απόσταση από σημαντικές επιλογές ως προς αυτό το ζήτημα  μετά τις  11 Απριλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Επίσης να δώσετε βάσιμη προσοχή σε πληροφορίες και συζητήσεις από  τις 9  Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου. Μην αγνοείτε κάποιες παραινέσεις για προετοιμασίες αντιμετώπισής του μέσα στο καλοκαίρι και μην αφήνετε το χρόνο να κυλάει άσκοπα, προβάλλοντας οποιαδήποτε δικαιολογία για να αποφύγετε την ανάληψη ευθυνών.

Ταύρος
Ωφέλιμες αλλαγές και προσωπική ζωή

Επικεντρωθείτε στο να βελτιώσετε αρκετές από τις συνθήκες ζωής σας και ιδιαίτερα όσες επηρεάστηκαν από τους περιορισμούς που προηγήθηκαν. Πολλά μπορούν να αλλάξουν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, επομένως το 2021 θα έχει το χαρακτήρα μιας καθολικής αναμόρφωσης.

Σχέσεις

Αρχίζετε να σκέφτεστε σοβαρά την εξέλιξη μιας σχέσης που παραμένει στάσιμη αρκετό καιρό τώρα. Αφορμή για κάτι τέτοιο είναι οι επιρροές που δέχεστε από το περιβάλλον και κάποια συγγενικά πρόσωπα που ασχολούνται με τη ζωή σας, εξ αιτίας της θέσης του Ποσειδώνα στο ηλιακό σας ωροσκόπιο. Πρωτεύοντα ρόλο επίσης θα παίξει και ο Δίας από τη νέα του θέση στον Υδροχόο ο οποίος σας βοηθά να βρίσκεστε συχνά στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των άλλων, πολλές φορές μάλιστα, έχοντας το δίλημμα μιας δύσκολης επιλογής. Ο Ουρανός στο ζώδιό σας προσφέρει την απαραίτητη κάλυψη όταν την χρειάζεστε και όταν έχετε ανάγκη παράτασης χρόνου για να αξιολογήσετε καλύτερα τις καταστάσεις. Οι εποχές για εσάς δεν θα παίξουν τον συνήθη χρονικό τους ρόλο καθώς πολλά από αυτά που διαδραματίζονται και σας αφορούν, προβλέπεται ότι θα έχουν διάρκεια και θα περιπλέκουν την συνηθισμένη σας τακτική για καθαρές αποφάσεις και λύσεις. Ο Ιανουάριος σας προσφέρει την δυνατότητα να διαχωρίσετε κάποιες από τις σχέσεις σας, αλλά φαίνεται να είστε αρκετά απρόθυμοι να αποχωριστείτε ένα προνόμιο. Να θυμάστε ότι οι γενναίες αποφάσεις, αποδίδουν περισσότερο από τα ημίμετρα. Όσοι δεν έχετε ξεπεράσει ακόμα έναν χωρισμό, έχετε περιθώριο να επανεξετάσετε την κατάσταση τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο. Είναι προτιμότερο όμως να κλείσετε τους μεγάλους κύκλους, παρά να παρασυρθείτε στη δίνη τους από νέο σημείο εκκίνησης αυτήν την φορά. Η Άνοιξη φαίνεται να αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού και να σας φέρνει σε αμυντική θέση. Εκτός από τον μήνα των γενεθλίων σας, οι υπόλοιποι μήνες είναι αρκετά ρευστοί στα αισθηματικά σας. Προσοχή στις ανατροπές του Φθινοπώρου. Τα αισθηματικά σας δέχονται επιρροές ανασφάλειας και αυτό σας κάνει αρκετά υπερβολικούς στις αντιδράσεις σας. Φροντίστε να μην παρεξηγείτε την διαχυτικότητα του συντρόφου σας με τρίτους και να μην υποδαυλίζετε το κλίμα της έντασης που θα προκύπτει από την αμοιβαία μαχητικότητα απέναντι σε ένα κοινό σας ζήτημα.

Οικονομικά

Με την αλλαγή θέσης του Δία, από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο, αισθάνεστε ότι διαδραματίζονται γύρω σας αρκετές ευκαιρίες για οικονομική δραστηριότητα. Αυτό το αβέβαιο και προκλητικό περιβάλλον θα υπάρχει στην καθημερινότητά σας από τις αρχές του έτους μέχρι τις 14 Μαίου. Κινηθείτε αποφασιστικά στις επιδιώξεις σας και δημιουργήστε όσο το δυνατόν μια ασφαλή περιοχή για το συμφέρον σας. Προετοιμάστε ενέργειες που ξεπερνούν τις μέχρι σήμερα συνήθειές σας και παίξτε έξυπνα τα πλεονεκτήματα που διαθέτετε. Από τις 14 Μαίου   που  ο Δίας περνά στους Ιχθύς και συμμετέχει αρνητικά στις εκλείψεις του Μαίου και του Ιουνίου θα χρειαστεί να μετριάσετε την ένταση των κινήσεων και της επιθετικής, οικονομικής σας πολιτικής. Αν τα έσοδά σας προέρχονται από κοπιαστική εργασία, οφείλετε να είστε προσεκτικοί ολόκληρο τον Ιούλιο. Διατηρήστε κάποια προνόμια τότε και το δικαίωμα να καθυστερήσετε τις αποφάσεις σας όσον αφορά μια οικονομική σας δραστηριότητα ή συμμετοχή σε κάποιο επενδυτικό σχήμα. Τα πράγματα αρχίζουν να επανέρχονται σε φυσιολογική πορεία, δειλά τον Αύγουστο και πιο αποφασιστικά από τα μέσα Οκτωβρίου. Όλη αυτήν την περίοδο εσείς θα πρέπει να αντέξετε σε πιέσεις, να αποφύγετε έξοδα προς όφελος τρίτων, να παραμείνετε αγέρωχοι σε παρακλήσεις και να φτιάξετε ένα σκηνικό που αποθαρρύνει κάποιους να χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα μέσα που διαθέτουν και να επηρεάσουν την ψυχολογία σας. Το Φθινόπωρο, ο Άρης από τον Ζυγό από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Οκτωβρίου θα επαναφέρει στο προσκήνιο καταστάσεις που επηρεάζουν το εισόδημά σας. Οι καθυστερήσεις σε εισπράξεις και τα νέα έξοδα μπορεί να οδηγήσουν ορισμένους από εσάς σε αναθεώρηση αποφάσεων, αλλά το καλύτερο θα είναι να είστε υπομονετικοί και όχι αντιδραστικοί. Όσοι αντέξετε τις πιέσεις θα καταφέρετε να εστιάσετε την προσοχή σας σε νέους ορίζοντες, οι οποίοι θα ξεκαθαρίσουν το οικονομικό τοπίο γύρω σας. Η έκλειψη Σελήνης όμως στις 19 Νοεμβρίου στον άξονά σας με τον Σκορπιό θα φέρει αναστάτωση και αβεβαιότητα, ιδιαίτερα για τους μεγάλους παίκτες του ζωδίου σας στον οικονομικό τομέα. Αποφύγετε υπογραφές, συμφωνίες και συμβιβασμούς με κόστος μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να αντέξετε.

Εργασία

Πολλές φορές η εργασία σας βοηθά να ξεπεράσετε άλλα θέματα της ζωής σας και το 2021 που ξεκινά προβλέπεται να σας κρατήσει πολύ απασχολημένους και πάλι. Οι νεότεροι ξεκινάτε μερικούς σημαντικούς κύκλους εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι, όσο τα πεδία στα οποία δραστηριοποιείστε προσφέρουν σημαντικά εφόδια για το μέλλον. Οι πιο έμπειροι και καταξιωμένοι του ζωδίου σας θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένες συνεργασίες για να μετριάσετε τις συνέπειες της πανδημίας και των περιορισμών που προηγήθηκαν. Οι πλέον ασφαλείς και σοφοί από εσάς, ξέρετε ότι δεν υπάρχει αυτοματοποίηση στις αντιδράσεις σας και θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή, διαφυλάσσοντας κεκτημένα και την υστεροφημία σας. Ισχύει και εδώ η πορεία του Δία στον Υδροχόο και στους Ιχθύς, τόσο ορθόδρομος, όσο και ανάδρομος. Ο μήνας των γενεθλίων αποτελεί σημείο καμπής που είτε θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε, είτε θα σας παραπλανήσει και θα σας βάλει σε μια διαδρομή από την οποία θα έχετε αρκετές ταλαιπωρίες μέχρι να ορθοποδήσετε. Θυμηθείτε ότι οι δύσκολες επιλογές είναι και οι πιο κερδοφόρες.  Ο Φεβρουάριος επίσης και ιδιαίτερα στα μέσα του ενέχει κινδύνους για την επαγγελματική σας πορεία. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζεται να είστε περισσότερο προνοητικοί από άλλες φορές και πιο συντηρητικοί στις ενέργειές σας. Το συναίσθημα θα επηρεάσει αρκετό μέρος των επαγγελματικών σας αποφάσεων, αλλά μην βασίζεστε σε αυτό περισσότερο από όσο σας ωφελεί. Το Καλοκαίρι σας βοηθά  σε μια μερική επαγγελματική επαναφορά ή αποκατάσταση, ενώ το τέλος της χρονιάς, από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά,  είναι αρκετά προκλητικό για τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα και δραστηριότητες.

 Δίδυμοι

Αξιοποιήστε τα πλεονεκτήματά σας

Αλλαγές περιμένετε έτσι και αλλιώς αυτήν την χρονιά, καθώς αποτελείτε τον έναν άξονα των εκλείψεων της επόμενης διετίας. Φροντίστε να είστε σταθεροί στις επιδιώξεις σας αλλά ευέλικτοι στη στρατηγική σας

Σχέσεις

Σύνθετες επιδράσεις στα αισθηματικά σας φέρνει το 2021. Οι ελεύθεροι είστε πιο δραστήριοι και πιο αποφασισμένοι να διεκδικήσετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Πολλά από τα όνειρά σας είναι συγκεκριμένα και αυτό που απομένει σε εσάς είναι να είναι και εύστοχα. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας θα παραμείνουν ανενόχλητοι να καθορίζουν τις προσωπικές σας στιγμές και τις παθιασμένες, κατά καιρούς, συναναστροφές σας. Από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά, ευνοούνται οι τολμηρές κινήσεις, τη στιγμή που θα μπει ο κατάλληλος άνθρωπος στο περισκόπιό σας. Είστε από τις λίγες ζωδιακές ομάδες που κατάφερε να ξεπεράσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις. Ο Άρης, από τα μέσα Μαρτίου  έως τα μέσα Μαϊου σας χαρίζει ζωτικότητα και ειδικότητα στην εκμηδένιση εμποδίων. Η ανάδρομη πορεία του όμως μέσα στο Καλοκαίρι, σηματοδοτεί ένα περίεργο διάστημα από τα μέσα Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εκεί παραμείνετε στα κεκτημένα σας και μην κάνετε κινήσεις που μπορεί να σας εκθέσουν ή να δημιουργήσουν αιτίες παρεξηγήσεων.  Όσοι είστε σε σχέση ή σε γάμο, φροντίστε να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας και, όπου χρειάζεται, να ζητήσετε και να πάρετε πίστωση χρόνου ώστε να μπορέσετε να ασχοληθείτε και με τις ανάγκες και υποχρεώσεις στα επαγγελματικά, ή στην φροντίδα μεγαλύτερων συγγενών. Γενικά το Καλοκαίρι είναι ένα διάστημα που θα σας κρατά σε εγρήγορση, θα αλλάζει το πρόγραμμά σας και γι αυτό αποφύγετε να κάνετε σχέδια και ανακοινώσεις.  Επίσης οι εκλείψεις του Μαίου και Ιουνίου σας αφορούν καθώς επιδρούν στην ψυχολογία και στις ενδόμυχες αναζητήσεις σας. Μην ρισκάρετε όμως και μην παγιδεύεστε μέσα στις ίδιες σας τις επιθυμίες. Τέλος, ο Νοέμβριος του 2021 σας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις και αναστατώσεις τις οποίες, άλλοτε θα πρέπει να κρατήσετε μυστικές και άλλοτε να τις διαχειριστείτε με σοφία.

Οικονομικά

Η έννοια του χρήματος έχει μεγάλη πρακτική αξία για εσάς καθόλη τη διάρκεια του 2021. Οι ταλαιπωρίες του 2020 σας έχουν προβληματίσει και είστε αποφασισμένοι να αλλάξετε τακτική και πολιτική όσον αφορά την επιδίωξη της οικονομικής σας ασφάλειας. Ο Ιανουάριος σας προτρέπει να κινηθείτε προς πολλές κατευθύνσεις και να φροντίσετε να συμμαζέψετε ότι μπορείτε από τις σκόρπιες δυνατότητές σας. Το μυστικό είναι να επιδείξετε σοβαρότητα. Επίσης να κρατηθείτε μακριά από καταναλωτικούς πειρασμούς, όπως και απογοητεύσεις οι οποίες αυξήθηκαν την περίοδο των εορτών. Μην ξεχνάτε όμως ότι διανύουμε τις πιο περίεργες γιορτές όλων των εποχών. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος φαίνεται να λειτουργούν περισσότερο ευνοϊκά για το οικονομικό σας συμφέρον και παράλληλα, αυτοί οι μήνες, σας προσφέρουν μια αποκλιμάκωση της έντασης που περιστρέφεται γύρω από το περιεχόμενο του πορτοφολιού σας. Οι εκλείψεις του Μαίου και του Ιουνίου σας θέλουν προσεκτικούς σε συμφωνίες και διαπραγματεύσεις. Αποφύγετε τότε να κάνετε μεγάλα βήματα ή να πάρετε αποφάσεις που δεν είναι στέρεες. Το γράμμα του νόμου στα οικονομικά σας πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα για να διατηρήσετε την όποια κατάσταση σας εξυπηρετεί. Το Καλοκαίρι, παρά τη διάθεση των διακοπών, οι περισσότεροι από εσάς θα δεχτείτε σημαντική ενίσχυση στα οικονομικά σας, τον Ιούλιο. Είναι τότε που θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε σε υποχρεώσεις, ή να βγάλετε χρήματα από υπηρεσίες ή το αντικείμενο της δουλειάς σας. Επίσης, όσοι προετοιμάζετε το μέλλον, φανείτε τολμηροί και διορατικοί. Αξιοποιήστε πληροφορίες και προσεγγίστε ανθρώπους με τις κατάλληλες ιδιότητες που θέλετε.  Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αναμονής και μερικών καθυστερήσεων, αλλά από τα μέσα Οκτωβρίου, οι εξελίξεις μπαίνουν σε μια πιο ευνοϊκή πορεία για εσάς. Τέλος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος σς βοηθούν να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, πάντα όμως με μέτρο και σύμφωνα με τις δυνατότητές σας.

Εργασία

Οι ευκαιρίες στην εργασία αφορούν στην αποκατάσταση μιας τεχνητής έντασης, μιας παράκαμψης στην ιεραρχία, μιας απόδοσης ευσήμων για κάποιο σας επίτευγμα και μια νέα, αλλά αφανή δραστηριότητα. Ο κυβερνήτης σας Ερμής φροντίζει τους δύο πρώτους μήνες του 2021 να σας κρατήσει ασφαλείς, σκεπτόμενους, ιδιαίτερα δημιουργικούς και κάπως υπομονετικούς. Όσοι καταφέρετε να αντισταθείτε σε τυχοδιωκτικούς πειρασμούς θα δείτε την χρησιμότητα αυτής σας της στάσης λίγο αργότερα. Η πανδημία και οι περιορισμοί μπορεί να ανέκοψαν την επαγγελματική σας ταχύτητα, δεν αναίρεσαν όμως τις ικανότητες και τις δεξιότητές σας. Η Άνοιξη είναι η περίοδος που θα έχετε τα πρώτα δείγματα αναγνώρισης, ή ανάκαμψης της επαγγελματικής σας δεινότητας. Είναι σημαντικό μέχρι τότε να κάνετε οικονομία δυνάμεων, να προσέξετε προκλήσεις, τόσο στην εργασία, όσο και στον τομέα της υγείας σας. Οι εκλείψεις του Μαίου και του Ιουνίου σας ταλαιπωρούν σε συμφωνίες, σας αποσυντονίζουν από δραστηριότητες και σας αναγκάζουν να αναθεωρήσετε συνεργασίες ή σχέδια. Το σημαντικό για εσάς είναι να μην περιορίσετε τη δημιουργικότητά σας και να μην εκτεθείτε από τον ενθουσιασμό σας. Κρατήστε υπό έλεγχο τις επιθυμίες σας και φροντίστε πρωτίστως να κατοχυρώσετε θέσεις και δικαιώματα. Σπουδές και επικοινωνία με το εξωτερικό θα πρέπει να τεθούν σε ρεαλιστικές βάσεις και να εξυπηρετούν τις ανάγκες σας. Οι πιο φιλόδοξοι από εσάς θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί τον Οκτώβριο και να μην παρασυρθείτε από μια καλή πορεία ή θετικές ενδείξεις στην εργασία. Τέλος, οι εκλείψεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου ανακινούν ζητήματα του παρελθόντος, ανταγωνισμούς, αλλά παράλληλα ανταμείβουν την όποια σοβαρή προσπάθεια έχετε καταβάλει στην εξέλιξη του αντικειμένου που υπηρετείτε επαγγελματικά.

Kαρκίνος

Οι συνειδητές επιλογές ανοίγουν δρόμους

Η μετακίνηση του Κρόνου και του Δία στον Υδροχόο σας αποφορτίζει μερικώς και ειδικώς την χρονιά που ξεκινά. Το 2021 έχει πολλές ανοιχτές πόρτες για εσάς, αλλά δεν παύει να εξαρτά τις εξελίξεις από τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες σας.

Σχέσεις

Όσοι παραμείνατε συντηρητικοί στα αισθηματικά σας, έχετε να αντιμετωπίσετε, ή να διαχειριστείτε το ανικανοποίητο που έχει εισβάλει στη ζωή σας. Επειδή είστε από εκείνους που δεν παραδίνετε εύκολα τα όπλα και επειδή έχετε μάθει να επιμένετε μέχρι να επιτύχετε τους στόχους σας, αυτό που προέχει τους πρώτους μήνες της χρονιάς είναι η ανάκτηση της ισορροπίας σε μια σημαντική για εσάς σχέση. Οι δύο πρώτοι μήνες του 2021 σας βοηθούν να ερευνήσετε σε βάθος τα γεγονότα και να βρείτε τους λόγους που σας δημιούργησαν τα κενά που προσπαθείτε να αναπληρώσετε. Τα τετράγωνα του Δία και του Κρόνου από τον Υδροχόο με τον Άρη και τον Ουρανό από τον Ταύρο σας υποχρεώνουν σε κινήσεις τακτικής. Ο Μάρτιος είναι μήνας αποκατάστασης εν μέρει, αλλά χρειάζεται να είστε περισσότερο υπεύθυνοι και να μην ξεπερνάτε τα όρια της αντοχής του συντρόφου σας. Ο Άρης σας βοηθά μέχρι τα μέσα Μαίου να αποκαταστήσετε επικοινωνία και να υπερασπιστείτε καλύτερα την αγάπη σας. Οι εκλείψεις του Μαίου – Ιουνίου θα σας δείξουν τα λάθη που συνεχίζετε να κάνετε και τις συνέπειές τους. Ο Ιούλιος, μήνας των γενεθλίων των περισσότερων από εσάς μπορεί να δοκιμάσει τις βάσεις μιας σχέσης ή του γάμου σας. Μην υπερβάλετε και μην αρνείστε το δικό σας μερίδιο ευθύνης σε ότι συμβαίνει. Από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου ευνοείστε οι ελεύθεροι στις νέες γνωριμίες, στην αποκατάσταση σχέσεων με σημαντικούς ανθρώπους, αλλά και στην υποστήριξη ανθρώπων στα άλλα σας σχέδια. Ο Νοέμβριος χρειάζεται προσοχή καθώς η έκλειψη Σελήνης στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού αναμοχλεύει τα συναισθήματά σας, αλλά σας δημιουργεί και την αίσθηση της δύσκολης επικοινωνίας που με τη σειρά της αυξάνει την πιθανότητα παρεξηγήσεων και εντάσεων.

Οικονομικά

Το 2021 είναι ένα συντηρητικό οικονομικό έτος για τους περισσότερους από εσάς. Μπορεί να υπάρχουν θετικές εκδοχές σε ορισμένες περιόδους του χρόνου, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται αποκλειστικά για ανάσες που θα πάρετε, ύστερα από τις επίπονες προσπάθειες που εξακολουθείτε να καταβάλετε. Οι νέες αρχές φαίνεται να είναι περιορισμένης διάρκειας και να αφορούν επιμέρους δραστηριότητες. Ο Ιανουάριος προσφέρει κάλυψη σε αναγκαία έξοδα, αλλά προς το τέλος του μήνα. Μέχρι τις αρχές Μαρτίου είναι ενεργά τα τετράγωνα του Άρη από τον Ταύρο, με τον Κρόνο και τον Δία από τον Υδροχόο. Η επιθετική συμπεριφορά στη διεκδίκηση οικονομικών προνομίων ή δικαιωμάτων δεν αποδίδει όσο θα θέλατε και καλύτερα να ακολουθήσετε μια άλλη πολιτική. Άλλωστε οι ευθείς αντιπαραθέσεις δεν είναι και το δυνατό σας σημείο! Τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαίου είναι περίοδος αναπλήρωσης χαμένων πόρων, ή περιστασιακών ευκαιριών που σας βοηθούν να κερδίσετε τον χαμένο σας ύπνο. Όσον αφορά σε έξοδα για ανάγκες των παιδιών, φανείτε δίκαιοι και δημιουργικοί. Τα γενέθλιά σας το καλοκαίρι είναι περισσότερο επαρκή σε υλικά αγαθά και αυτό σας βοηθά να είστε αισιόδοξοι και μαχητικοί σε ότι διεκδικείτε. Οι αρχές του Σεπτεμβρίου σας προδιαθέτουν για κάποιο νομικό διακανονισμό ή έναν ωφέλιμο συμβιβασμό. Ο Οκτώβριος είναι μήνας νέων προσπαθειών όσον αφορά τα οικονομικά σας, ενώ  η Σεληνιακή έκλειψη του Νοεμβρίου σας κρατά σε επιφυλακή για τις επόμενες εορταστικές ανάγκες.

Εργασία

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε καταφέρει να αναδιπλωθείτε και έχετε περιορίσει τις απώλειες στον τομέα της απασχόλησης. Όσοι έχετε υποστεί ζημιές που ξεπέρασαν τα όρια της ασφάλειάς σας καταφέρατε με κάποιο τρόπο και πίεση προς τρίτους να βρεθείτε σε άλλον επαγγελματικό τομέα και να διατηρήσετε ζωντανά τα συμφέροντά σας. Ο Ιανουάριος του 2021 σας προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξετε συνεργάτες, ή να συμμετάσχετε σε ένα σχέδιο ανάκαμψης ή κρατικής χρηματοδότησης. Μην σνομπάρετε την βοήθεια που σας προσφέρει το σύστημα και μην αδιαφορείτε για τις νέες καταστάσεις που διαμορφώνονται γύρω σας. Η Άνοιξη είναι μια περίοδος που θα πρέπει να αποφασίσετε, ή να προφασιστείτε ότι αποφασίσατε. Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε εσάς που είχατε προτάσεις της τελευταίας στιγμής, ιδιαίτερα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαίου. Οι εκλείψεις Μαίου – Ιουνίου επηρεάζουν την επαγγελματική σας δραστηριότητα, ιδίως όσων από εσάς ασχολούνται με τομείς επικοινωνίας, πολιτικής, κοινωνικής εκπαίδευσης και μελέτης και όσους ταξιδεύετε για επαγγελματικούς σκοπούς. Ο Ιούλιος είναι ο πιο αποδοτικός μήνας της χρονιάς καθώς σας ενισχύει οικονομικά και σας επιτρέπει να αλλάξετε στάση απέναντι στα ζητήματα που σας απασχολούν. Κάποιες προετοιμασίες για Φθινοπωρινές δραστηριότητες θα ενταθούν τον Σεπτέμβριο και θα οριστικοποιηθούν τον Οκτώβριο. Η έκλειψη του Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού μπορεί να σας φέρει προσωρινά αντιμέτωπους με τα όσα ισχύουν νομοτελειακά στην εργασία. Όσοι είστε ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, φροντίστε να βελτιώσετε την εικόνα σας και να αποκαταστήσετε τη φήμη σας. Η έκλειψη του Δεκεμβρίου στον Τοξότη επηρεάζει αποφασιστικά τις πελατειακές σας σχέσεις.

Λέων

Με τόλμη και διπλωματία

Είστε έτοιμοι να διανύσετε μια δημιουργική χρονιά, αλλά φροντίστε να διατηρήσετε τα πλεονεκτήματά σας. Το 2021 θα σας προσφέρει βαθιές ανάσες ανακούφισης, αλλά παράλληλα θα δοκιμάσει την ικανότητά σας να συνδυάζετε τα δύσκολα και να ανταπεξέρχεστε προκλήσεις που προέρχονται από το προσωπικό, οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον

Σχέσεις

Το 2021 ξεκινά ημερολογιακά, ενώ για εσάς και τα αισθηματικά σας θα ξεκινήσει γύρω στα τέλη Ιανουαρίου. Είναι μια περίοδος με αρκετή αναστάτωση, προκλήσεις με θετικό αντίκτυπο, εκκαθάριση παλαιότερων εκκρεμοτήτων, λύσεις παρεξηγήσεων και επιλογή νέας αφετηρίας εκκίνησης. Η περίοδος αυτή θα κρατήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Το διάστημα είναι αρκετό για να προστατέψετε εκείνους που αγαπάτε, να δώσετε δημιουργικές μάχες στο πλευρό τους, αλλά και να κάνετε ευχάριστες και ουσιαστικές γνωριμίες οι ελεύθεροι. Ο Άρης επηρεάζει τον δυναμισμό που σας χαρακτηρίζει στις σχέσεις σας από τα μέσα Μαίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Αρκετοί από εσάς θα χρειαστεί να κάνετε κάποια πολύ τολμηρά βήματα στην προσωπική και αισθηματική σας ζωή. Αντίθετα με άλλες ζωδιακές ομάδες, το Καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον Ιούνιο και τον Αύγουστο δεν πρέπει να είστε υπερβολικά αισιόδοξοι για την αισθηματική σας ζωή. Άλλοι τομείς της ζωής σας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας και οι περισσότεροι από εσάς θα περάσετε τα γενέθλιά σας χωρίς να το καταλάβετε. Ο Σεπτέμβριος σας βρίσκει να αντιμετωπίζετε διλήμματα τα οποία όμως κρατάτε για τον εαυτό σας καθώς καταλαβαίνετε ότι αν εξωτερικεύσετε τις ανησυχίες σας, τότε είναι πολύ πιθανό να πληγώσετε τον άνθρωπο που αγαπάτε. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί αν ο σύντροφός σας ανήκει σε ζώδιο του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες). Σε τέτοιο ενδεχόμενο, η αντίδρασή του θα είναι έντονη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Καλύψτε τις αδυναμίες σας και περάστε προσεκτικά τον Νοέμβριο, που η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού επηρεάζει τον ψυχισμό σας και σας φέρνει αντιμέτωπους με ότι θεωρούσατε δεδομένο μέχρι χτες. Η τελευταία έκλειψη της χρονιάς πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο και είναι ηλιακή, που προβλέπεται να αντιμετωπίσετε την πολύ ανταγωνιστική συμπεριφορά του συντρόφου σας, ιδιαίτερα αν είστε υπόλογοι για μια υπόσχεση που δεν πραγματοποιήθηκε, ή άλλες ανατροπές στα μεταξύ σας συμφωνηθέντα.

Οικονομικά

Οι περισσότεροι είστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στις οικονομικές εξελίξεις του 2021. Κάτι τέτοιο είναι φυσικό, αν αναλογιστεί κανείς τις ανατροπές και τις δυσκολίες που υπεστήκατε το 2020. Όμως είναι καιρός για ανάκαμψη, ή τουλάχιστον να την προσπαθήσετε. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 φαίνεται σαν μια επανάληψη των δυσκολιών της προηγούμενης χρονιάς και μπορεί να νιώσετε ένα είδος απογοήτευσης και τέλματος. Όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν αν συνεχίσετε να σκέπτεστε τρόπους με τους οποίους θα ξεπεράσετε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που σας ταλαιπώρησε και που σας αποδιοργάνωσε. Ο Ουρανός από τον Ταύρο σας κάνει σήμα να συνεχίσετε και να μην πτοήστε από τα εμπόδια που συναντάτε. Επίσης σας συνιστά να μην είστε βιαστικοί, αλλά αποτελεσματικοί. Πολλοί μπορείτε να δημιουργήσετε νέες οικονομικές επιτυχίες, αν συντονιστείτε με τις χρονικές περιόδους που σας επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Η αρχή της Άνοιξης σας προσφέρει ένα πολύ σύντομο τέτοιο διάστημα, ενώ στην πορεία, πολλοί θα αναρωτηθείτε αν κάνατε λάθος εκτίμηση της κατάστασης. Οι εκλείψεις του Μαίου και του Ιουνίου χρειάζονται προσήλωση στην υπεράσπιση του συμφέροντός σας, ενώ θα πειστείτε για να εστιάσετε αλλού την στρατηγική σας. Ένας σημαντικός παράγοντας θα παίξει ένα είδος διπλού ρόλου και θα χρειαστεί να παίξετε έναν ρόλο που ίσως δεν σας ταιριάζει καθόλου. Είπαμε όμως ότι πρέπει να εξυπηρετήσετε το συμφέρον σας και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ερμής από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου περνά στο ζώδιό σας και σηματοδοτεί ένα δεκαπενθήμερο ιδιαίτερης προσοχής και αυξημένης προσπάθειας. Η συνύπαρξή του με την Αφροδίτη στον Ζυγό τις πρώτες δέκα ημέρες του Σεπτεμβρίου σας βοηθά να έχετε αποτελέσματα σε προσπάθειες που αφορούν ζητήματα που σας ενθουσιάζουν. Πωλήσεις και συνεργασίες φαίνεται να αποδίδουν εισόδημα. Μετά όμως και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου πρέπει να αποδείξετε ότι εννοείτε αυτά που λέτε και ότι δεν σας πτοούν οι δυσκολίες ώστε να αναιρέσετε υποσχέσεις και συνεργασίες. Οι εκλείψεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, σημαίνουν έξοδα, ανατροπές, αλλά και την επιλογή σας να παραμείνετε ασφαλείς όσον αφορά το περιεχόμενο του πορτοφολιού σας.

Εργασία

Όπως και στα οικονομικά σας, είστε αποφασισμένοι να υποστηρίξετε τις επιλογές σας και να καλύψετε μεγάλη απόσταση μέχρι να κατακτήσετε τους στόχους σας. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα χρειαστεί να το καταστήσετε ξεκάθαρο σε όσους παρεμβάλλονται στο δρόμο σας, είτε στέκονται στο πλευρό σας, είτε βρίσκονται απέναντί σας. Η αποφασιστικότητα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις δυσκολίες καθώς και η ταχύτητα με την οποία παίρνετε τις αποφάσεις. Είναι φυσικό να μην ξέρετε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των όσων ενεργοποιείτε, αλλά ξέρετε πολύ καλά πώς να διατηρείτε τον έλεγχο των πράξεών σας. Τα μέσα Μαίου μέχρι και του Νοεμβρίου  οριοθετούν ένα αρκετά μεγάλο και ενδιαφέρον διάστημα στο οποίο θα χρειαστείτε κάθε δυνατή υποστήριξη που μπορείτε να αποκτήσετε. Θα σας φανεί πολύ εύκολη η υπόθεση της υποστήριξης των θέσεων και των επιδιώξεών σας από τη στιγμή που θα πείσετε ότι σοβαρολογείτε και ότι θα χειριστείτε όλα τα μέσα που διαθέτετε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Για τους Λέοντες η επιτυχία φαίνεται στα μάτια των άλλων και στην αποδοχή που γνωρίζετε εκ μέρους σας. Προσπαθήστε να μην εγκλωβιστείτε σε ανταγωνισμούς που στην πραγματικότητα δεν σας εξυπηρετούν, αλλά σας εγκλωβίζουν και σας αφαιρούν ζωτικότητα. Θέματα υγείας που επηρεάζουν την αποδοτικότητά σας είναι πιθανόν να εμφανιστούν στις αρχές του Φθινοπώρου, ιδιαίτερα αν παρατηρηθεί μια αναταραχή καιρικών φαινομένων. Και πάλι, οι εκλείψεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν σαν συνέχεια του κύκλου των καλοκαιρινών εκλείψεων και για αυτό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ώστε να μην θέσετε την σταδιοδρομία, ή τις επιδιώξεις σας σε κίνδυνο.

Παρθένος

Ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί

Το 2021 σας βοηθά να ενεργοποιήσετε όλα σας τα ταλέντα. Το ζήτημα είναι προς ποια κατεύθυνση θα κινηθείτε και που θα κερδίσετε οφέλη, πέρα από τις εντυπώσεις που σας ευνοούν.

Σχέσεις

Το 2021 είναι μια χρονιά που θα βοηθήσει να επαναφέρετε την πολυπόθητη τάξη στην αισθηματική σας ζωή, χαρίζοντάς σας ξεκάθαρα γεγονότα, που κι αυτά με τη σειρά τους οδηγούν στις κατάλληλες αποφάσεις και συμπεριφορές. Η αλήθεια είναι ότι είστε εύκολο βιβλίο και οι άλλοι μπορούν να σας διαβάσουν χωρίς δυσκολία. Προσέξτε λοιπόν τα μηνύματα που στέλνετε στο περιβάλλον και σε εκείνους που σας αφορούν. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στηρίζουν έμπρακτα τις σωστές σας επιλογές οι οποίες είναι ευκολότερες τώρα από ότι στο παρελθόν. Φυσικά και μετρά η εμπειρία και η ανάγκη σας για σταθερότητα. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι το διάστημα που θα γίνει το εσωτερικό φιλτράρισμα των όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα. Ο Μάρτιος και ο Μάιος θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον σας για κάποιον άνθρωπο, είτε αυτός είναι ο σύντροφός σας, είτε κάποια νέα γνωριμία για τους ελεύθερους από εσάς. Στη δεύτερη περίπτωση φροντίστε να μην αγνοείτε τα σημάδια των καιρών και να μη βιάζεστε να αποτραβηχτείτε επειδή σας επηρέασε μια πρόσκαιρη δυσκολία, ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν οι εκλείψεις, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Το συναίσθημα θα βρει διαρκώς τρόπους να εκφραστεί το 2021, αλλά πρέπει να προστατευτείτε από προκλήσεις και αταίριαστα γεγονότα και προκλήσεις από τα μέσα Αυγούστου έως και το μεγαλύτερο μέρος του Φθινοπώρου. Ο Άρης, επιβαρύνει το κλίμα στα αισθηματικά σας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Σε αυτήν την επιδείνωση συνηγορούν και οι εκλείψεις εκείνης της εποχής, επομένως, φροντίστε για το όσο το δυνατόν λιγότερο εντυπωσιακό τέλος της χρονιάς.

Οικονομικά

Το 2021 κάποιοι από τους στόχους σας καλύπτονται από άλλες ανάγκες και προτεραιότητες, αλλά όλα συνηγορούν στην αναζήτηση βελτίωσης της κατάστασης που διαμορφώθηκε από τους περιορισμούς του 2020. Κατά καιρούς προβλέπεται να επηρεαστείτε από τις εκλείψεις της χρονιάς με έμμεσο όμως τρόπο. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες που πρέπει να κινηθείτε αμυντικά και σοβαρά όσον αφορά τα οικονομικά σας, καθώς ο Δίας και ο Κρόνος από τον Υδροχόο σχηματίζουν όψεις τετραγώνου με τον Άρη και τον Ουρανό από τον Ταύρο. Αποφύγετε να ριψοκινδυνεύσετε κεκτημένα και μην αγνοείτε τις ανάγκες συντήρησης ή βελτίωσης της ακίνητης περιουσίας σας. Επεκτατικές κινήσεις δεν ευνοούνται, αντίθετα, ευνοούνται κινήσεις εκκαθάρισης εκκρεμοτήτων, κλεισίματος ανοιχτών λογαριασμών με μεγάλους οργανισμούς που οφείλονται σε καθυστερήσεις δόσεων δανείων και άλλων διευκολύνσεων. Τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαίου σας προσφέρουν πιο ξεκάθαρη εικόνα των αποτελεσμάτων των προσπαθειών σας και σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε κάθε κίνηση για τη βελτίωση του εισοδήματός σας. Η σταθερότητα και ο προγραμματισμός εξακολουθούν να είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν σαν κίνητρο για να βελτιώσετε την ψυχολογική σας διάθεση και να απαλλαγείτε από πιέσεις ανασφάλειας. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος σας επιτρέπουν να οργανώσετε καλύτερα τις οικονομικές σας συναλλαγές, ενώ προβλέπονται και μικρές ενισχύσεις από το ευρύτερο περιβάλλον. Ο Αύγουστος επηρεάζει τη διάθεσή σας για κατανάλωση και μπορεί να ξεπεράσετε κατά κάποιο τρόπο τα όριά σας. Ο Σεπτέμβριος εστιάζει το ενδιαφέρον σας στις ανάγκες των παιδιών ή της οικογένειας και η περίοδος των γενεθλίων σας θεωρείται περίοδος αναπροσαρμογής σε νέα δεδομένα. Τέλος, οι εκλείψεις των δύο τελευταίων μηνών της χρονιάς επηρεάζουν τη διάθεσή σας και τη συναρτούν σημαντικά με τις εξελίξεις στον οικονομικό τομέα.

Εργασία

Ο κυβερνήτης σας Ερμής διαγράφει μια ιδιαίτερη πορεία το 2021 και σας δίνει ποικιλία ενδιαφερόντων και εξελίξεων στην εργασία. Πολλά θα εξαρτηθούν από το είδος απασχόλησής σας, το αντικείμενο που υποστηρίζετε, την τόλμη και την ετοιμότητά σας να ανταποκριθείτε σε προκλήσεις και ευκαιρίες. Προσοχή χρειάζεται το διάστημα που ο Ερμής είναι ανάδρομος, τον Φεβρουάριο, τα τέλη Μαίου και το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου και τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις 19 Οκτωβρίου. Είναι οι περίοδοι που θα δυσκολέψουν προσπάθειες, θα καθυστερήσουν εξελίξεις, θα αλλάξουν δεδομένα και θα υπονομεύσουν εμπορικούς και επαγγελματικούς στόχους. Το εξωτερικό περιβάλλον και οι διεθνείς συνθήκες θα παίξουν σημαντικό ρόλο και θα επηρεάσουν εσάς που δραστηριοποιήστε εκτός Ελλάδος, ακόμα και εσάς που έχετε μεταναστεύσει επαγγελματικά στο εξωτερικό. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε τη νομοθεσία και να αποφύγετε να συγκεντρώσετε όλες σας τις ελπίδες σε κάποια παράθυρα του νόμου. Ο Φεβρουάριος όμως μετά τις 21 προσφέρει την εύνοια της Αφροδίτης σε συνεργασίες, ρεαλιστικές αποφάσεις, συγκεκριμένες επαφές και αναζήτηση εφοδίων σε ελλείψεις που επηρεάζουν την κατάσταση της αγοράς. Οι εκλείψεις Μαίου, Ιουνίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου σηματοδοτούν αλλαγές σε συμφωνίες, συμπεριφορές, σχέσεις και επικοινωνία στον επαγγελματικό τομέα και είναι οι περίοδοι που πρέπει να είστε αυξημένα προσεκτικοί στην προστασία του συμφέροντός σας. Τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου και τα μέσα Νοεμβρίου έως αρχές Δεκεμβρίου χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί με τους άλλους, αλλά σταθεροί σε ότι υποστηρίζετε για τον εαυτό σας. Αποφύγετε να βάλετε άπιαστους στόχους και φροντίστε να τροφοδοτείτε θετικά την ψυχολογία σας, εκτιμώντας ανάλογα κάθε μικρή ή μεγάλη σας επιτυχία, που θα συμβαίνει τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021

Zυγός

Εξελίξεις στα προσωπικά και στα επαγγελματικά

Η αποφασιστικότητα είναι το στοιχείο που θέλετε να εξελίξετε για τη νέα χρονιά. Θεωρείτε σωστά, ότι έχετε πολλά να επιμεληθείτε, εστιάζοντας τη δυναμική σας σε νέα καθήκοντα, ιδιότητες και σχέσεις. Οι περισσότεροι έχετε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μετρήσει ωφέλιμα ο χρόνος.

Σχέσεις

Όσοι αντιμετωπίζετε θέματα με τη σχέση σας, έχετε τον πρώτο ενάμισι μήνα της νέας χρονιάς να τα επεξεργαστείτε, να κάνετε τις κινήσεις που πρέπει, είτε αυτές είναι επιθετικές, είτε αμυντικές για να φέρετε την κατάσταση στα μέτρα σας. Πολλοί από εσάς αλλάζετε στάση και γίνεστε πιο αυστηροί είτε με τον σύντροφό σας, είτε με εκείνους που θεωρείτε ότι σας πιέζουν για συμπεριφορές που δεν σας ταιριάζουν. Από τις 15 Φεβρουαρίου φαίνεται να αρχίζει μια σταδιακή αλλαγή στα γεγονότα, στις γνωριμίες για τους ελεύθερους και για συμπτώσεις και συγκυρίες που ενθαρρύνουν τον ψυχισμό σας. Γίνεστε περισσότερο τολμηροί, καλοί συνομιλητές, αναγνωρίζετε αιτίες που περιέπλεξαν τις καταστάσεις και δίνετε λύσεις σε δυσκολίες. Η άνοιξη σας βρίσκει περισσότερο ικανοποιημένους από άλλες χρονιές. Οι ελεύθεροι έχετε εντοπίσει τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, ο οποίος βρίσκεται στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Φροντίστε την εμφάνιση, τις δραστηριότητες και την αξιοποίηση του χρόνου σας ώστε όλα να έχουν θετικό αντίκτυπο. Το τέλος Μαίου με την σεληνιακή έκλειψη στις 26 μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με εσωτερικά θέματα σπιτιού, οικογένειας, η μιας δύσκολης φάσης της σχέσης σας. Φροντίστε να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις και να μη δημιουργήσετε περισσότερες εντάσεις από όσες μπορείτε να αντέξετε. Το ίδιο σκηνικό προβλέπεται και για την έκλειψη του Ιουνίου, με μετατόπιση του κέντρου βάρους στις φιλίες και στις κοινωνικές σχέσεις. Το καλοκαίρι όλα είναι θέμα ευελιξίας σας. Όσο περισσότερο φορτίζετε το κλίμα με τις επιθυμίες σας, τόσο περισσότερο αυξάνουν και οι πιθανότητες να συμβιβαστείτε με ότι σας προσφέρετε. Με μια πιο διπλωματική συμπεριφορά, το δούναι και λαβείν θα είναι πιο ισορροπημένο και πιο ικανοποιητικό για εσάς. Ο Σεπτέμβριος προμηνύει διάθεση ανεξαρτησίας από πιέσεις που δημιούργησαν οι συνθήκες κάποιων υποχρεώσεων, αλλά ακόμα δεν ξέρετε τον τρόπο με τον οποίο θα την επιτύχετε. Οι ελεύθεροι έχετε καλύτερες προοπτικές για νέα συντροφιά κοντά στα γενέθλιά σας, ενώ οι εκλείψεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου βάζουν όρια στις επιθυμίες σας.

Οικονομικά

Το 2021 επαναπροσδιορίζει τους στόχους σας, καθορίζει φίλους και συμμάχους,  αλλά και περιοχές με οικονομικό ενδιαφέρον. Είστε πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο βήμα το οποίο θα αποφέρει οφέλη και αυτό που χρειάζεστε είναι οργάνωση και αποφασιστικότητα. Πριν από οτιδήποτε όμως θα ήταν καλό να επιλέξετε εκείνους με τους οποίους θα συνεργαστείτε και θα συνδυάσετε ιδιότητες και ειδικότητες. Οι δύο πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς δεν φαίνεται να φέρνουν δυνατά αποτελέσματα και αν το νιώθετε και εσείς, αφήστε τον χρόνο να κυλήσει χωρίς εμπόδια. Ο Μάρτιος είναι μήνας ζυμώσεων και τακτοποίησης εκκρεμοτήτων. Η ακίνητη περιουσία σας απασχολεί όσον αφορά την αξιοποίησή της τον Απρίλιο και το μεγαλύτερο μέρος του Μαίου. Φροντίστε να βρείτε λύσεις που σας εξυπηρετούν, αλλά αποφύγετε να αφήσετε την εποπτεία σε τρίτους. Οι εκλείψεις Μαίου- Ιουνίου είναι μοχλός εξόδων και για αυτό φροντίστε να μην κλείνετε το ένα μέτωπο και να ανοίγετε το άλλο. Οι περισσότεροι από εσάς ονειρεύεστε ένα ταξίδι το οποίο είχατε αναβάλει στο παρελθόν. Οι συνθήκες θα επιτρέψουν την πραγματοποίησή του, αλλά έχετε κι εσείς έτοιμη μια εναλλακτική, αν τα έξοδα που απαιτούνται σας φαίνονται υπερβολικά. Η μηχανή της προώθησης του οικονομικού σας συμφέροντος αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα από τα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο που ο Ερμής είναι στο ζώδιό σας. Το πρώτο μισό του Οκτωβρίου ο πλανήτης αυτός γυρίζει ανάδρομος πάλι στο ζώδιό σας και θα χρειαστεί να κινηθείτε μετρημένα και συντηρητικά.  Οι εκλείψεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου επηρεάζουν τη γενικότερη κατάσταση στο περιβάλλον από το οποίο προέρχονται τα χρήματά σας και καλό θα ήταν να είστε προνοητικοί για να μη διακοπεί η μέχρι τότε πορεία σας.

Εργασία

Οι περισσότεροι από εσάς βρίσκετε νέο ενδιαφέρον στην επαγγελματική σας ζωή και βάζετε νέους στόχους για το 2021. Αν τους επιδιώξετε με σοβαρότητα, τότε μπορείτε να τα καταφέρετε και να αισθανθείτε ικανοποίηση. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος με την μετακίνηση και την πορεία του Δία και του Κρόνου στον Υδροχόο, είναι το διάστημα στο οποίο θα χρειαστεί να κινηθείτε με ακρίβεια και ευστοχία. Μην βιαστείτε να χαρακτηρίσετε μια επιτυχία σαν οριστική και μην αγνοείτε εκείνους που σας βοήθησαν. Ένας υπόγειος ανταγωνισμός μπορεί να σας κάνει υπερβολικούς τον Μάρτιο και είναι τότε που θα χρειαστείτε την υποστήριξη από έναν συνεργάτη, πελάτη ή φίλο που ξέρει να χειρίζεται τα δύσκολα. Όμως  η εξέλιξή σας έχει αρχίσει και  ο Απρίλιος σας βοηθά να κάνετε ένα αποφασιστικό βήμα στην καριέρα σας. Αυτό μπορεί να είναι από μια στροφή 180ο ή μια απόφαση να εξελίξετε τις γνώσεις σας σε κάποιο πανεπιστήμιο, ή ακόμα να εκσυγχρονίσετε τον μηχανολογικό εξοπλισμό της επιχείρησής σας. Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι ακατάλληλοι μήνες για επεκτατικά σχέδια, ενώ αντιθέτως ευνοούν την άσκηση των καθηκόντων σας σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο. Η επαγγελματική σας κατάρτιση και εμπειρία επίσης, σας βοηθούν να ξεπεράσετε μια ανταγωνιστική τροχοπέδη τρίτων. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή μέχρι τις 23 Ιουνίου στους Διδύμους εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα στα επαγγελματικά σας και πρέπει να είστε προσεκτικοί. Το καλοκαίρι βοηθά τους εποχικά εργαζόμενους να αναπληρώσετε το χαμένο έδαφος και ενισχύει τις συνεργασίες ορισμένων από εσάς. τΟΝ Σεπτέμβριο κινηθείτε αποφασιστικά και δημιουργικά. Στα τέλη του μήνα και στο μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου ο Ερμής είναι ανάδρομος στο ζώδιό σας και πρέπει να είστε προσεκτικοί στα επαγγελματικά σας. Η χρονιά κλείνει με εκλείψεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αλλά σας βρίσκουν πολύ καλά προετοιμασμένους για τα επόμενα βήματά σας.

Σκορπιός

Εσείς δημιουργείτε τις ευκαιρίες

Ξεκινάει μια χρονιά στην οποία μπορείτε να δώσετε ώθηση στα συμφέροντά σας, να υπερασπιστείτε καλύτερα τις επιθυμίες σας και να ανοίξετε νέους κύκλους στη ζωή σας. Οι νέες κατευθύνσεις έχουν ήδη αποσαφηνιστεί και δεν μένει παρά να βρείτε τα μέσα για να τις ακολουθήσετε.

Σχέσεις

Το 2021 σας βοηθά να κλείσετε κάποιους λογαριασμούς με το παρελθόν. Φροντίστε να απαλλαγείτε από συναισθηματικές αγκυλώσεις τους δύο πρώτους μήνες και να βάλετε πλώρη για νέες καταστάσεις και νέες συγκινήσεις. Μέσα σας μπορεί να είστε απολύτως αποφασισμένοι αλλά θα σας πάρει τουλάχιστον δύο μήνες καιρό μέχρι να το αποφασίσετε και να το υποστηρίξετε. Όσοι δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, έχετε να ασχοληθείτε με οικογενειακά ζητήματα, στα οποία μπορεί να παρεμβάλλονται και οικονομικοί λόγοι που σας ταλαιπωρούν. Ο Μάρτης είναι μήνας μερικής ανακούφισης καθώς απομακρύνεται ο Άρης από τον Ταύρο και αδρανούν τα τετράγωνα που σχημάτιζε με τον Δία και τον Κρόνο από τον Υδροχόο. Δικαιώνεστε στις επιλογές σας, ενισχύετε τη γοητεία σας και σας είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε θετικές εντυπώσεις στο περιβάλλον σας. Οι του πρώτου δεκαημέρου περνάτε μια μικρή φάση αναθεώρησης την οποία χρειάζεται να ολοκληρώσετε πολύ γρήγορα. Εδώ προσέξτε μην αδικήσετε τον σύντροφό σας, ή τους ανθρώπους που σας αγαπούν και ανήκουν στο ευρύτερο περιβάλλον σας. Οι εκλείψεις του Μαίου και του Ιουνίου μπορεί να φέρουν πρόσκαιρα εμπόδια στην αισθηματική σας ζωή, αλλά θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσετε με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση. Ο Αύγουστος είναι μήνας σταθερότητας και εστιάζει κυρίως σε ζητήματα του γάμου σας. Οι ελεύθεροι μπορείτε να είστε περισσότερο τολμηροί στις επιδιώξεις σας. Μετά τις 11 Σεπτεμβρίου η Αφροδίτη στο ζώδιό σας αποτελεί παράγοντα τύχης, έμπνευσης και συναισθηματικής ικανοποίησης.  Ο Οκτώβριος σας θέλει προσεκτικούς στα λόγια και μετρημένους στα έργα, ενώ ένα θέμα ζηλοτυπίας δεν αποκλείεται να σκιάσει για λίγο τη σχέση σας. Η έκλειψη της Σελήνης του Νοεμβρίου φέρνει ένταση την οποία πρέπει να διαχειριστείτε χωρίς υπερβολές. Οι συνέπειές της θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην επόμενη έκλειψη, ηλιακή αυτήν την φορά του Δεκεμβρίου. Υπερασπιστείτε τον εαυτό  σας, τις καταστάσεις που δεν θέλετε να αλλάξουν και βρείτε τη χρυσή τομή στη συμπεριφορά σας στον σύντροφό σας.

Οικονομικά

Η χρονιά ξεκινά με τον Δία στον Υδροχόο και είναι η πιο ευνοϊκή θέση για τα οικονομικά των περισσότερων από εσάς. Ο δρόμος της επιτυχίας δεν προβλέπεται ανέφελος, σίγουρα όμως αυτή η όψη και μάλιστα στο πρώτο δίμηνο του 2021 σας δίνει καθαρά πλεονεκτήματα τα οποία και θα πρέπει να διαχειριστείτε αποτελεσματικά. Όσοι είχατε απογοητευθεί από το παρελθόν, είχατε επηρεαστεί από τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις της πανδημίας και είχατε περιοριστεί εισοδηματικά, μπορείτε τώρα να θέσετε σε εφαρμογή τα σχέδια που είχατε σκεφτεί, να πάρετε μικρά, αλλά ουσιαστικά ρίσκα και να αρχίσετε να ανακάμπτετε. Ο κίνδυνος είναι να μην αφήσετε τους άλλους να σας πείσουν ενάντια σε ότι πιστεύετε και σε ότι έχετε οργανώσει, αφιερώνοντας ώρες πολλές τον καιρό που σας απασχολούσε το αύριο. Ο Άρης από τον Ταύρο σας θέλει καίριους και αποτελεσματικούς, ενώ από τις αρχές Μαρτίου που περνά στους Διδύμους σας προκαλεί με συμβάντα που επηρεάζουν έμμεσα τα οικονομικά σας. Από τα μέσα Μαρτίου μπορείτε να κάνετε τοποθετήσεις χρημάτων ή να αναζητήσετε συνεργασίες που θα προσφέρουν ρευστότητα στην επιχείρησή σας. Αν διαθέτετε μετρητά, φροντίστε να αποφύγετε σπατάλες που εξασθενούν το περιεχόμενο του πορτοφολιού σας και δεν το αναπληρώνουν. Οι εκλείψεις Μαϊου – Ιουνίου ανακόπτουν προσωρινά την πορεία σας και φέρνουν εμπόδια στη διεκπεραίωση ή στην έγκριση ενός δανείου, καθυστερούν την έκδοση μιας απόφασης από κάποιο δικαστήριο ή αναιρούν με κάποιο απρόσμενο τρόπο μια συμφωνία σας. Το υπόλοιπο Καλοκαίρι εργαστείτε για ανάπτυξη και ευημερία. Όσο περίεργα και αν εξελιχτεί αυτό το διάστημα σαν γενική κατάσταση, κρύβει ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να ανακαλύψετε και να χειριστείτε.  Το Φθινόπωρο, οι πιο εκτεθειμένοι από εσάς, αποφύγετε τη δημιουργία σκανδάλων ή ατασθαλιών. Οι υπόλοιποι ακολουθήστε έναν συμβατό με τα συμφέροντά σας δρόμο

Εργασία

Το 2021 σας βοηθά να είστε δημιουργικοί και συγκεντρωμένοι στις επαγγελματικές σας ασχολίες. Πολλοί από εσάς προβλέπεται να αλλάζετε επαγγελματική κατεύθυνση ικανοποιώντας μια βαθύτερη ανάγκη σας που σχετίζεται με αναγνώριση κάποιου ταλέντου σας. Όσοι έχετε ενδοιασμούς, μπορείτε να ασχοληθείτε με τα ταλέντα σας σαν μερική ή παράλληλη απασχόληση. Οι δύο πρώτοι μήνες του χρόνου θα φέρουν σύνθετα συναισθήματα στα επαγγελματικά σας και θα προσπαθήσουν να θολώσουν λίγο τα νερά του εργασιακού σας περιβάλλοντος. Η αβεβαιότητα για εσάς αποτελεί κίνητρο για να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Ένας συνεργάτης ή τροφοδότης θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή που θέλετε προς τον Μάρτιο, τότε που θα νιώσετε περισσότερο ενισχυμένοι από ένα απρόσμενο γεγονός ή από μια θετική είδηση. Ο Απρίλιος σας βρίσκει σε οργανωτική διάθεση αλλά φροντίστε να ασχοληθείτε με θέματα ουσίας και όχι τύπων. Η αυστηρότητα προς τους συνεργάτες και τους υφιστάμενους πρέπει να παραμείνει σε λογικά πλαίσια και να μην κάνετε υπέρβαση του θεσμικού σας ρόλου. Είναι η περίοδος που δεν σας συμφέρει κανενός είδους αντιπαράθεση και ανταγωνισμού. Οι εκλείψεις Μαίου και Ιουνίου τροφοδοτούν την ματαιοδοξία σας, αλλά καθυστερούν την ολοκλήρωση παλαιότερων σχεδίων σας. Την κατάσταση επιδεινώνει κατά κάποιο τρόπο και ο ανάδρομος Ερμής του Ιουνίου. Νέα εκκίνηση ή ικανοποίηση προμηνύεται τον Ιούλιο για εσάς, ιδιαίτερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους απασχολείστε στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επικοινωνία. Οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος αναπαράγουν μια παλαιότερη ευκαιρία την οποία δεν υποψιαστήκατε, ή την αφήσατε ανεκμετάλλευτη. Τέλος ο Νοέμβριος μπορεί να δώσει θετικό απολογισμό για όλη τη χρονιά, αλλά η έκλειψη Σελήνης στον άξονά σας δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας ως προς τις επαγγελματικές συνεργασίες και πρέπει να είστε προσεκτικοί. Η επόμενη έκλειψη του Δεκεμβρίου επιβραβεύει όσους παραμείνατε επιφυλακτικοί και συντηρητικοί στις επαγγελματικές σας κινήσεις.

Τοξότης

Ξεπερνάτε εμπόδια, βάζετε στόχους!

Αυξημένη η διάθεσή σας για περιπέτεια το 2021 και αρκετές φορές θα καταφέρετε να τη ζήσετε. Αν και  εστιάζετε περισσότερο στη βελτίωση των οικονομικών σας, λόγω των πρόσφατων περιορισμών και ζημιών, θεωρητικά εύχεστε να φτιάξετε βαλίτσες και να τα αφήσετε όλα πίσω σας.

Σχέσεις

Τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκε η ανάγκη για έναν σύντροφο που να το λέει η καρδιά του και να μην εγκλωβίζεται σε τυπικότητες και ανασφάλειες. Οι πιο τυχεροί από εσάς είχατε στο πλευρό σας κάποιον με κατανόηση, ο οποίος σας βοήθησε να διατηρήσετε ζωντανή την επιθυμία. Οι υπόλοιποι ταλαιπωρηθήκατε από αλλαγή σε αλλαγή, όσο και αν κάτι τέτοιο σας βοηθούσε να συνεχίσετε την αναζήτηση. Το ξεκίνημα του 2021 σας βρίσκει αποφασισμένους να υποστηρίξετε περισσότερο τις ανάγκες σας και να εκπληρώσετε τις επιθυμίες. Τα τετράγωνα του Άρη και του Ουρανού με τον Δία και τον Υδροχόο όμως, μέχρι τις αρχές Μαρτίου εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων σχέσεων, παρά το γεγονός ότι στο περιβάλλον σας βρίσκονται αρκετοί ενδιαφέροντες άνθρωποι και δυνητικοί σύντροφοι. Επίσης εφέτος μετακινείτε και ο άξονας των εκλείψεων στο δικό σας ζώδιο και αυτό προσθέτει ανησυχία, ένταση και τάση απόδρασης. Οι πιο αποφασιστικοί θα τα καταφέρετε να μπείτε σε περιπέτειες που σας συναρπάζουν και θα ευχηθείτε να είναι μακρύ το ταξίδι γιατί έχει να κάνει με την ανανέωση και τη ζωτικότητά σας. Η Άνοιξη και ιδιαίτερα ο Απρίλιος συνηγορεί στις αναζητήσεις σας και στην πρόσκαιρη συναισθηματική σας ικανοποίηση. Ταξίδια και μετακινήσεις προσφέρουν ευκαιρίες μετά από όλην αυτήν την απαγόρευση και τις συνέπειές της. Προσοχή στα τέλη Μαϊου και αρχές Ιουνίου, όταν συμβαίνουν οι εκλείψεις και οι άνθρωποι γύρω σας αλλάζουν συμπεριφορά. Οι περισσότεροι από εσάς το αντιλαμβάνεστε προτού συμβεί και γι αυτό δεν πρέπει να αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις του ενστίκτου σας. Το Καλοκαίρι με τον Άρη στον Λέοντα από τα μέσα Ιουνίου έως τέλη Ιουλίου είναι το διάστημα που πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί και διπλωμάτες στα αισθηματικά σας. Αύγουστος  – Σεπτέμβριος συνηγορούν για νέες γνωριμίες, ή μια πιο ήρεμη ερωτική ζωή με τον σύντροφό σας. Η χρονιά κλείνει επεισοδιακά με τις εκλείψεις του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, όπου σας βγαίνουν υποχρεώσεις που παρεμβάλλονται σε ότι συναισθηματικό έχετε σχεδιάσει για την εποχή.

Οικονομικά

Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο καλά ξέρετε να διαβάζετε τα σημάδια της εποχής, αλλά και από την μοναδική ικανότητα που διαθέτετε να βρίσκετε λύσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Επίσης είστε εσείς που δεν υπολογίζετε το κόστος μιας απώλειας, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι αν θέλετε μπορείτε να την αναπληρώσετε. Η χρονιά ξεκινά με συγκεκριμένες δραστηριότητες με στόχο την κάλυψη αναγκών, την τακτοποίηση υποχρεώσεων, αλλά και την έξοδο από μια περίοδο ισχνών αγελάδων εξ αιτίας των περιορισμών και των εμποδίων στις δραστηριότητές σας. Φανείτε συγκαταβατικοί εκεί που οι άλλοι σας πιέζουν για δικούς τους λόγους, άγνωστους ακόμα σε εσάς. Βγαίνετε από αυτήν την πιεστική περίοδο τον Μάρτιο, όπου ξεκινά μια μεγάλη περίοδος αναδιάταξης των οικονομικών και των εσόδων σας. Εσείς που έχετε δημιουργήσει εκκρεμότητες με τρίτους και έχετε εγγυηθεί για την ομαλή εξέλιξη μιας υποχρέωσης, βρίσκετε τον τρόπο και καταφέρνετε να μην εκτεθείτε. Οι εκλείψεις Μαίου – Ιουνίου σας δίνουν μια γεύση των όσων πρέπει να προσέξετε και να αποφύγετε. Ο κύκλος πουξεκινά τώρα στα οικονομικά σας κλείνει με τις επόμενες εκλείψεις στο τέλος της χρονιάς. Τότε θα γίνει ο σωστός απολογισμός και τότε μόνο θα ξέρετε αν χάσατε η κερδίσατε. Στην πραγματικότητα όμως το Καλοκαίρι και οι δύο πρώτοι μήνες του Φθινοπώρου φαίνεται να είναι μήνες ανάπτυξης με στόχο την ευημερία και την ασφάλειά σας.

Εργασία

O επαγγελματικός τομέας είναι αυτός που θα αναπληρώσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τις χρήσιμες ασχολίες σας. Όποια και αν είναι η θέση σας, θα βρείτε τρόπους να αυξήσετε το κύρος, τις ευθύνες, την απόδοση της ομάδας στην οποία είστε μέλος και στη βελτίωση της σχέσης με τους πελάτες σας. Οι δύο πρώτοι μήνες σας βοηθούν να πάρετε αποφάσεις, να επιλέξετε τομείς δραστηριότητας, να ξεκαθαρίσετε μια διαμάχη που σας έχει στοιχίσει, αλλά και να εμπνεύσετε τους άλλους για έναν μεγάλο σκοπό. Είστε οι μόνοι που ξέρετε πώς να περιβάλλετε και πώς να «πουλήσετε» τον ενθουσιασμό σας. Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που θα ευνοήσει σχέσεις που βρίσκονται σε ύπνωση ή χαλάρωση να επαναλειτουργήσουν και να αποκτήσουν χρησιμότητα. Ο Μάιος βοηθά με μια μικρή οικονομική διευθέτηση ή διευκόλυνση ένα επιχειρηματικό σας σχέδιο.  Προσέξτε να έχετε ολοκληρώσει μέχρι τέλη Μαίου και να αποφύγετε τις προκλήσεις των εκλείψεων κα του Ιουνίου. Εκείνη τη περίοδο είναι ανάδρομος και ο Ερμής, επομένως κρατήστε μικρό καλάθι, αλλά προσπαθήστε πολύ να κρατήσετε την κατάσταση υπό έλεγχο. Μια εργασία υψηλού επιπέδου με χαμηλή αμοιβή είναι πιο επιθυμητή σε σχέση με μια εργασία χαμηλού επιπέδου με υψηλή αμοιβή. Είστε απόλυτοι ως προς αυτό και θα σας βοηθήσει το καλοκαίρι να το εξακριβώσετε. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος σας βοηθούν να κρατήσετε πελάτες και συνεργάτες σε εποικοδομητική πορεία και σχέση. . Όσοι όμως από εσάς έχετε προβλήματα με νομικές εμπλοκές,  πρέπει να προσπαθήσετε να τακτοποιήσετε τα ζητήματα αυτά, προτού δημιουργηθούν νέες προστριβές και απανωτές αντιδράσεις. Το τέλος της χρονιάς σας βρίσκει με αρκετά οφέλη αλλά οι εκλείψεις στα γενέθλιά σας σάς θέλουν προσεκτικούς στις κινήσεις, στις συνεννοήσεις και στις αποφάσεις σας.

Αιγόκερως

Επέκταση ορίων και κάλυψη αναγκών

Το 2021 σας βοηθά να αναπτυχθείτε μέσω της εργασίας και ορισμένων ωφέλιμων  σχέσεων και συγκυριών. Γίνεστε ακόμα πιο πρακτικοί, αλλά έχετε αποτελέσματα που σας ικανοποιούν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους και επεκτείνετε τα όριά σας.

Σχέσεις

Οι αλλαγές στον τομέα των σχέσεων γίνονται άμεσα αισθητές από την αρχή της νέας χρονιάς. Η ψυχολογία σας δείχνει σημάδια ανακούφισης και μπορεί τώρα να επεκταθεί σε προσωπικές βλέψεις και κατακτήσεις. Οι ελεύθεροι θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο προσαρμογής και εφαρμογής των όσων προηγήθηκαν σε άλλους τομείς, όπως η εργασία, η κοινωνική ζωή και, για ορισμένους και η αλλαγή κατοικίας. Οι υπόλοιποι θα δεχτείτε θετικές επιρροές από το περιβάλλον της οικογένειας το οποίο προστατέψατε με ορισμένες δικές σας θυσίες. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι το μεταβατικό στάδιο σε αυτήν την αλλαγή. Δεχτείτε την πραγματικότητα και ξεκινήστε τις βελτιώσεις από το σημείο που χρειάζεται. Ο Μάρτιος βοηθά την επανεκκίνηση ή το ουσιαστικό ξεκίνημα μιας σχέσης που υπέβοσκε, αλλά πάντα προσέκρουε σε εμπόδια της τελευταίας στιγμής. Η καλύτερη συνεννόηση και μερικές φορές η έκθεσή σας σε κοινωνικά περιβάλλοντα που δεν γνωρίζετε λειτουργεί θετικά για τα αισθηματικά σας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Η οικογένεια σας υποστηρίζει περισσότερο, ενώ ένα ακανθώδες ζήτημα του γάμου ορισμένων από εσάς, περνά σε δεύτερη μοίρα και ατονεί. Οι εκλείψεις Μαίου και Ιουνίου σας βάζουν με το ζόρι σε μια υποχρέωση που ταλαιπωρεί την αισθηματική σας ζωή. Κάποιοι μπορεί να αισθανθείτε ακάλυπτοι από τη συμπεριφορά του συντρόφου σας, αλλά θα πρέπει να την υπομείνετε καθώς ένα κοινό συμφέρον χρειάζεται υποστήριξη και από τους δυο. Μια αντιπαλότητα με τον σύντροφό σας μπορεί να μετριαστεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, ίσως γιατί συνειδητοποιείτε ότι δεν θα πάρετε την ικανοποίηση που αναζητάτε με τον τρόπο που θέλετε. Υπεύθυνος γι αυτό είναι ο Άρης από τον Λέοντα ο οποίος μπορεί να σας αιφνιδιάσει σε αισθηματικά ζητήματα. Ο Αύγουστος μέχρι τα μέσα του είναι καλός μήνας για διακοπές με το ταίρι ή την οικογένεια, ενώ ο Σεπτέμβρης εξελίσσεται επισημαίνοντάς σας τις ειδικές και ιδιαίτερες ανασφάλειές σας. Το Φθινόπωρο είναι η περίοδος του απολογισμού των πεπραγμένων και εδώ θα πρέπει να τα δείτε όλα από την πρακτική τους πλευρά που οδηγούν σε συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον, παρά τα διαλείμματα των εκλείψεων του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Οικονομικά

Εδώ θα υπερισχύσουν οι σκοπιμότητες και αυτό, για το πρακτικό σας μυαλό θεωρείται θετικό. Επειδή είστε από εκείνους που υποστηρίζουν το σύστημα, καταφέρνετε να προσαρμοστείτε από την αρχή του χρόνου στις ειδικές συνθήκες που ορίζονται από το συμφέρον σας. Πολλοί θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο παρελθόν για να μπορέσετε να διορθώσετε ζημιές που υποστήκατε και να επουλώσετε τις αιτίες διαρροής μέρους του εισοδήματός σας. Η αποφασιστικότητα που σας διακρίνει λειτουργεί αμέσως με την είσοδο του Άρη στον Ταύρο από τις 5 Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου. Αρκετό διάστημα που σας δίνει περιθώρια να αξιοποιήσετε τα ταλέντα και την εργατικότητά σας για ίδιο οικονομικό όφελος καθ όλη την πορεία του 2021. Οι υποχρεώσεις, οι κακές αμοιβές, ορισμένα από τα χρέη σας φαίνεται να τακτοποιούνται μερικώς την Άνοιξη και αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το μέγεθός τους και από το πόσο αναγκαστήκατε στο παρελθόν να ζητήσετε βοήθεια. Κάποιες ενισχύσεις του περιεχόμενου του πορτοφολιού σας σας βοηθούν να υποστηρίξετε τις ανάγκες της οικογένειας και κυρίως των παιδιών. Οι εκλείψεις του Μαίου – Ιουνίου επηρεάζουν συνεργασίες και την επικοινωνία. Είναι και ο ανάδρομος Ερμής που παρεμβάλλει εμπόδια, ορισμένα από τα οποία όμως λειτουργούν προστατευτικά για την ασφάλειά σας. Το Φθινόπωρο πρέπει να προσέξετε συμφωνίες, σχέσεις και συναλλαγές με το εξωτερικό όσοι έχετε, αλλά και με τους δύσκολους πελάτες οι οποίοι φαίνεται να εμπιστεύονται τις ικανότητές σας και γι αυτό περιμένουν να έχετε τις λύσεις στο κάθε ζήτημα που τους απασχολεί.

Εργασία

Το ξεκίνημα του 2021 ενεργοποιεί τις κρυμμένες σας δυνατότητες και σας φέρνει στο σημείο να αναζητάτε λύσεις στα θέματα που έχουν προκύψει στον επαγγελματικό τομέα. Κάποιοι αισθάνεστε λίγο αποκομμένοι από το υπόλοιπο περιβάλλον της εργασίας σας και αυτό γιατί βλέπετε ότι οι υπόλοιποι περιμένουν κάτι να συμβεί, ενώ εσείς είστε πεπεισμένοι ότι μόνο αν το επιδιώξετε με όλες σας τις δυνάμεις, αυτό το κάτι που θα κάνει τη διαφορά μπορεί να συμβεί. Αποφύγετε όμως τις συνεργασίες με εκείνους οι οποίοι δεν σας επιτρέπουν να ξεδιπλώσετε τη δημιουργικότητά σας, αν και αυτή βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς από τους τομείς του αντικειμένου που υποστηρίζετε. Ο Μάιος είναι ο μήνας που σας επιτρέπει να αποστασιοποιηθείτε, αφού προηγουμένως έχετε στρώσει κατάλληλα το έδαφος που θα γονιμοποιήσει τις κινήσεις σας. Φροντίστε ώστε πριν το τελευταίο δεκαήμερο αυτού του μήνα να έχετε οργανώσει τη στρατηγική σας, να έχετε κατοχυρώσει τις θέσεις σας και να ξέρετε ποιους θα προσεγγίσετε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βλέπετε μια σημαντική αναβάθμιση της ζήτησης των υπηρεσιών σας, ιδιαίτερα όσοι από εσάς ασχολείστε με την επικοινωνία και την  μηχανολογική υποστήριξη και εξέλιξη. Το Καλοκαίρι σας βρίσκει πολυάσχολους, αλλά ταυτόχρονα και ικανοποιημένους καθώς ξεπεράσατε σκοπέλους και επιβιώσατε από κάποιες οπισθοδρομικές επιλογές των ανωτέρων σας, του συστήματος που υπηρετείτε επαγγελματικά, αλλά και από κάποιες ειδικές συνθήκες που υπαγορεύονταν από το μέρος στο οποίο ασκείτε τα επαγγελματικά σας καθήκοντα. Το Φθινόπωρο φροντίστε να μην παρασύρεστε από υποσχέσεις που είναι μετέωρες και προσπαθήστε να πιστεύετε αποκλειστικά στις δικές σας δυνατότητες. Μπορείτε τότε να κάνετε βήματα επιμόρφωσης, να δεχτείτε υποδείξεις από ειδικούς και να κάνετε μικρά βήματα εκσυγχρονισμού του επαγγελματικού σας εξοπλισμού.

Υδροχόος

Με λογική και ευαισθησία

Η χρονιά ξεκινά με τη δική της λογική που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τη δική σας, ούτε με όσα προγραμματίζετε να κάνετε άμεσα. Δώστε σημασία και προσοχή στα μεγαλεπήβολά σχέδιά σας. Αναπτύξτε ωφέλιμες σχέσεις και δώστε περιθώρια χρόνου μέχρι το 2021 να βάλει σε τάξη τις προτεραιότητές σας.

Σχέσεις

Οι δύο πρώτοι μήνες σας προβληματίζουν σχετικά με την εξέλιξη των αισθηματικών σας υποθέσεων. Αρκετοί από εσάς θεωρείτε ότι δεν κάνατε αυτό που έπρεπε την στιγμή που είχατε την ευκαιρία, αλλά αυτό τώρα πια δεν μπορεί να αποδειχτεί.  Οι συναισθηματικές σας ανασφάλειες εξακολουθούν να είναι υπερβολικές και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το ανικανοποίητο που δημιουργείται από τη δύσκολη όψη του Άρη και του Ουρανού από τον Ταύρο με τον Δία και τον Κρόνο στο ζώδιό σας. Αποφύγετε λοιπόν τις ευθύς αντιπαραθέσεις και εξαντλήστε την υπομονή που διαθέτετε. Από τις αρχές Μαρτίου μπορείτε να είστε περισσότερο αισιόδοξοι, τόσο για τις εξελίξεις που έχετε δρομολογήσει, όσο και για τα νέα αισθηματικά σας ενδιαφέροντα. Κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες σας επιτρέπουν να εστιάσετε το ενδιαφέρον σας σε κάποιον νέο δυνητικό σύντροφο οι ελεύθεροι. Τον Μάιο και τον Ιούνιο οι εκλείψεις επηρεάζουν κάποιες οικογενειακές δραστηριότητες και αλλάζουν λίγο τις ισορροπίες που επικρατούν εκεί. Ο Άρης στον Λέοντα από τις 12 Ιουνίου σας κάνει πιο αποφασισμένους από ότι άλλες φορές και αυτό ευνοεί τις επιδιώξεις σας. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιούλιο, ενώ  κάποιοι από εσάς θα ξεπεράσετε ενδοιασμούς και εμπόδια και θα γίνετε οι πρωταγωνιστές των γεγονότων σε στενό όμως κύκλο. Ο Αύγουστος φέρνει συναισθηματικές υποχρεώσεις και αφορά κυρίως εσάς που βρίσκεστε σε μακρόχρονη σχέση ή γάμο. Οι υπόλοιποι μπορείτε να διασκεδάσετε, αλλά μην επιδιώκετε ευκαιριακές δεσμεύσεις που θα καταλήξουν άδοξα. Ο Σεπτέμβριος προβλέπεται ερωτικός για τους περισσότερους από εσάς, ιδιαίτερα στο πρώτο του δεκαήμερο. Μετά, η Αφροδίτη από τον Σκορπιό εξάπτει τη φαντασία και σας οδηγεί σε ακατάλληλα μονοπάτια. Ο Οκτώβριος φέρνει τύχη στις φιλίες και στην κοινωνική ζωή, ενώ δεν αποκλείεται μια σύντομη επανασύνδεση με άτομο του παρελθόντος σας. Οι εκλείψεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου σας αναγκάζουν να είστε πιο ρεαλιστές και λιγότερο ιδεαλιστές στις σχέσεις σας.

Οικονομικά

Ο Ποσειδώνας είναι σύμμαχός σας για όλη τη χρονιά και ευνοεί τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Δείτε λοιπόν τις δυνατότητές σας, εστιάστε σε ότι μπορεί να βελτιωθεί και θυσιάστε κάτι μικρό, έστω και αν σας ξεβολεύει για να κερδίσετε κάτι μεγαλύτερο. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι η περίοδος που σας φέρνει αντιμέτωπους με ότι ξέρατε μέχρι σήμερα. Θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες παραχωρήσεις για να διατηρήσετε το στάτους κβο που εξυπηρετεί την καθημερινότητά σας και τις υποχρεώσεις που τρέχουν . Ο Μάρτιος ευνοεί κάποια έξοδα παράστασης και επιτυχίες σε νέο περιβάλλον, ενώ οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο δεν αποκλείεται να κάνετε και μια σημαντική αγορά. Κάποιοι θα διακινδυνεύσετε τον ύπνο σας, αλλά αν εξυπηρετήσετε, τότε θα εξυπηρετηθείτε. Ο Απρίλιος δείχνει μια πρόσκαιρη δυσκολία στην είσπραξη χρημάτων, ή κίνδυνο απώλειας, ή επιστροφή για λίγο υποχρεώσεων που θεωρούσατε ότι είχαν λήξει οριστικά. Μην υπαναχωρείτε στις αποφάσεις σας το πρώτο μισό του Μαίου, καθώς οι εκλείψεις του μήνα αυτού και του Ιουνίου αυξάνουν τα έξοδά σας. Ο Ιούλιος φέρνει ισορροπία μετά τις 12, ενώ μπορείτε να υπολογίζετε σε βοήθεια από την οικογένεια ή από συγγενείς. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι άλλοι ζητούν να αιτιολογήσετε τα έξοδά σας. Ο Αύγουστος σας βοηθά σε εισπράξεις και ιδιαίτερα εσάς που ρισκάρετε σε εποχικές δραστηριότητες. Ο Σεπτέμβριος προβάλει πιο ήρεμος και πιο εντυπωσιακός στις οικονομικές σας δραστηριότητες. Ο Οκτώβριος σας θέλει αποφασιστικούς γιατί μόνο έτσι θα ξεπεράσετε τον ανταγωνισμό που σας ταλαιπωρεί. Εδώ σας επιτρέπεται να κινηθείτε και λίγο έξω από τα συνηθισμένα και καθιερωμένα. Οι δύο τελευταίοι μήνες του  2021 σας βοηθούν να κλείσετε οριστικά κάποιες εκκρεμότητες και να υποστηρίξετε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις που αποφέρουν κέρδος.

Εργασία

Η κοινωνική εργασία, η ανάπτυξη, η προσφορά στους άλλους, η ανάδειξη ταλέντων και ικανοτήτων θα είναι μερικές από τις ενισχύσεις που θα φέρει το 2021 σε εσάς. Εννοείται ότι τίποτα δεν θα συμβεί ως δια μαγείας και ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να βάλετε τα πράγματα σε ροή, κάνοντας και τις απαραίτητες ενέργειες. Τις περισσότερες φορές θα πλησιάσετε αρκετά τους στόχους σας, ενώ άλλες, θα επιλέξετε να αλλάξετε πορεία ακολουθώντας κάποιο άλλο δέλεαρ που πριν δεν υπήρχε στον ορίζοντα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πιστέψετε στον εαυτό σας και να λειτουργήσετε πρωταρχικά για εσάς. Όταν φτάσετε στο σημείο που θέλετε και νιώσετε ασφάλεια, τότε θα μπορέσετε να βοηθήσετε και τους άλλους. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος φέρνουν επαγγελματικά άγχη, ιδιαίτερα σε εσάς που επηρεάστηκε η δουλειά σας από την απαγόρευση και την πανδημία. Είναι τότε που θα έχετε αυξημένη κούραση και που δεν θα σας επιτρέπεται να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας ή με εκείνους που αγαπάτε. Το σκηνικό αλλάζει την Άνοιξη, όπου οι δύο πρώτοι μήνες θα αποτελέσουν την ατμομηχανή της νέας περιόδου, που σημειωτέον, δεν περιορίζεται μόνο στη διάρκεια του 2021. Επειδή όμως χρειάζεστε δείγματα επιτυχίας για να συνεχίσετε, εστιάστε σε ότι καλό συμβαίνει εκείνη την περίοδο και αξιοποιήστε το. Οι εκλείψεις του Μαίου και του Ιουνίου επηρεάζουν συνεργασίες, αλλά και ανυπόστατα όνειρα. Στη δεύτερη περίπτωση φροντίστε να προσγειωθείτε ομαλά και να συντονίσετε τις προσπάθειές σας με άλλους με τους οποίους σας συνδέει κοινό επαγγελματικό συμφέρον. Το Καλοκαίρι έχει τόσο ευκαιρίες αλλά και χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε διαφορετικά. Εσείς θα θέσετε τις προτεραιότητές σας ανάλογα με τις ανάγκες, τις συγκυρίες και τις δυνατότητές σας. Οι καλές οικονομικές προοπτικές ας μην μείνουν ανεκμετάλλευτες, ιδιαίτερα μετά τις τόσες ταλαιπωρίες του προηγούμενου χρόνου. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος φέρνουν ειδικές ευκαιρίες για μακρόχρονους στόχους, ή για εξέλιξη με σπουδές και επιμόρφωση. Η χρονιά κλείνει με εκλείψεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, καθιστώντας τον Νοέμβριο περισσότερο κουραστικό και ιδιαίτερο μήνα για εσάς, παρά τον Δεκέμβριο.

Ιχθύες

Πρακτικοί και σίγουροι

Η χρονιά έχει τόσο συναισθηματική, όσο και πρακτική αξία για τους περισσότερους από εσάς. Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και η σωστή διαχείριση των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίσατε σας βοηθούν να βρείτε τα ήρεμα νερά που ψάχνετε για τη νέα χρονιά.

Σχέσεις

Κάθε φορά που εκφράζετε με σαφήνεια τα συναισθήματά σας βγαίνετε κερδισμένοι. Το  2021 θα κινηθεί πολύ γύρω από αυτόν τον άξονα και παρά τις επιμέρους αντιξοότητες κατά καιρούς, εσείς πρέπει να μείνετε σταθεροί στις επιδιώξεις σας. Άλλο η διπλωματία που σας καθιστά ευέλικτους και άλλο η επιμονή σε κάτι το οποίος δεν λειτουργεί αλλά τρέφει τον εγωισμό σας.  Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος κρύβουν αρκετό παρασκήνιο στα αισθηματικά σας, αλλά και εσείς διαθέτετε αλάθητο ένστικτο το οποίο σας καθοδηγεί στα δύσκολα. Έχετε επισημάνει τις αλλαγές που επιθυμείτε, αλλά το πρώτο δίμηνο της χρονιάς δεν ευνοεί κινήσεις ανεξαρτητοποίησης, ή περιχαράκωσης των ορίων σας. Συχνά θα βρεθείτε εκτεθειμένοι στις διαθέσεις του συντρόφου σας, ενώ οι ελεύθεροι δεν συγκινείστε εύκολα από κάποιες παρουσίες στο οπτικό σας πεδίο. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σας τον Μάρτιο και δεν πρέπει να εγκλωβίσετε την εύνοια που σας προσφέρει σε μικρές χαρές. Είναι καιρός να επωφεληθείτε από το περιβάλλον που βρίσκεστε, την ευκαιρία ανάδειξης ταλέντων και ικανοτήτων καθώς και να περιποιηθείτε την εικόνα σας. Οσο μικρές και αν θεωρείτε κάποιες αλλαγές, να είστε σίγουροι ότι γίνονται ευχάριστα αισθητές από κάποιους που μπορούν να παίξουν κάποιο πιο ουσιαστικό ρόλο στη ζωή σας. Ο Απρίλιος δεν έχει ποικιλία στις εξελίξεις του αλλά επικεντρώνει το ενδιαφέρον σας στο γάμο και στην οικογένεια. Οι εκλείψεις του Μαίου και του Ιουνίου σας θέλουν συντηρητικούς για να απολαύσετε το Καλοκαίρι που ακολουθεί. Ο Σεπτέμβριος στην αρχή του σας θέλει να υποστηρίζετε μια αισθηματική κατάσταση και ορισμένοι από εσάς σκέφτεστε και τον γάμο. Ο Οκτώβριος είναι πολύ προκλητικός συναισθηματικά για τους ελεύθερους από εσάς, αλλά φροντίστε να ξέρετε που να σταματήσετε. Η Αφροδίτη από τον Τοξότη ενεργοποιεί τις επιθυμίες σας, αλλά δεν προσφέρει εγγυήσεις ότι μια νέα γνωριμία μπορεί να αντέξει στο περιβάλλον που την τοποθετείτε. Τέλος, το 2021 κλείνει με εκλείψεις, επομένως ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος χρειάζονται προσοχή στα απρόοπτα και σε κάποια γεγονότα που φαντάζουν ακίνδυνα, αλλά κρύβουν καλά τις συνέπειες που τα ακολουθούν.

Οικονομικά

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στα οικονομικά σας την χρονιά που πέρασε, φαίνεται να σας έχουν επηρεάσει και αγχώσει αρκετά. Η χρονιά που ξεκινά είναι περισσότερο ανταποδοτική και αυτό σημαίνει ότι θα ανταμείψει κάθε σοβαρή σας προσπάθεια. Οργανωθείτε λοιπόν και αποφύγετε να προδιαγράψετε αποτελέσματα χωρίς να βασίζεστε σε ρεαλιστικές προοπτικές. Το καλό με εσάς είναι ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη και αναγνώριση, τόσο στα οικονομικά, όσο και στα επαγγελματικά σας. Οι πρώτοι μήνες ενεργοποιούν παλαιότερες υποχρεώσεις ή δεν δίνουν τις κατάλληλες λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζετε. Προσπαθήστε περισσότερο είναι το μήνυμα και θα ανταμειφθείτε την κατάλληλη στιγμή. Ο κυβερνήτης σας Ποσειδώνας φροντίζει να έχετε επάρκεια σε ότι χρειάζεστε, αν και μερικές φορές δοκιμάζει την ανταπόκρισή σας στις ευκαιρίες που σας παρουσιάζει. Η Άνοιξη είναι αρκετά ωφέλιμη για όσους ετοιμάζεστε είτε να επιστρέψετε σε δραστηριότητες που έχουν διακοπεί, είτε ενεργοποιείτε ταλέντα και υπηρεσίες προς όφελος του πορτοφολιού σας. Από τις 4 έως τις 18 Απριλίου έχετε ένα σύντομο διάστημα ευκαιριών και οικονομικών προοπτικών το οποίο και πρέπει να εκμεταλλευτείτε. Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι το διάστημα που ορίζει αποτελέσματα διαπραγματεύσεων, οριοθέτηση υποχρεώσεων και δοσοληψίες με το εξωτερικό. Ο ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους επίσης τον Ιούνιο δικαιώνει την επιφυλακτική σας στάση απέναντι σε μια προσφορά ή σε μια διαδικασία κέρδους στην οποία δεν συμμετείχατε. Ο Ιούλιος μπορεί να σας μπλέξει σε ανεπιθύμητες συναλλαγές, ή σε οτιδήποτε είναι χρονοβόρο στην απόδοσή του. Ο Αύγουστος ευνοεί εσάς που ασχολείστε με το εμπόριο, την επικοινωνία, την μεταποίηση εποχικών ειδών και όσους διαπραγματεύεστε την ανανέωση κάποιας οικονομικής συμφωνίας. Φροντίστε να έχετε δώσει την κατάλληλη σημασία στις λεπτομέρειες σε ότι συμβεί τον Σεπτέμβριο γιατί έτσι εξασφαλίζετε την αμοιβή σας Οι πλέον φιλόδοξοι ξεκινάτε ένα ειδικό στάδιο διαχείρισης της περιουσίας σας τον Οκτώβριο. Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος περιλαμβάνουν αποφάσεις που μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους είτε με το σύστημα που σας τροφοδοτεί οικονομικά, είτε με ανθρώπους που δεν θέλετε να δυσαρεστήσετε.

Εργασία

Από τους πιο ευπροσάρμοστους ζωδιακούς τύπους και το 2021 θα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να το αποδείξετε. Η επαγγελματική στενότητα του 2020 σας βοήθησε να επεξεργαστείτε τρόπους ώστε να μην ξαναπεράσετε τα ίδια. Πολλά θα εξαρτηθούν από την γενικότερη κατάσταση αλλά μετά τους δύο πρώτους μήνες   της νέας χρονιά, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε και πάλι να χειριστείτε τις καταστάσεις, να βασιστείτε στις ειδικότητές σας, ή να βελτιώσετε τις αποδόσεις σας. Μόνο που αυτήν την φορά θα το κάνετε για καθαρά δικό σας όφελος. Ο Μάρτιος ευνοεί την παροχή υπηρεσιών, ή εσάς που βρίσκεστε σε νέο επαγγελματικό περιβάλλον. Ότι και αν κάνετε και σε ότι και αν ασχολείστε, προσπαθήστε να αποκτήσετε ειδικότητα που θα σας βοηθήσει να έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο Απρίλιος είναι πιο βολικός για μια νέα αρχή, αλλά ακόμα και για εσάς που συνεχίζετε στο αντικείμενο που υποστηρίζετε χρόνια, βοηθά να καλύψετε ανάγκες, να δημιουργήσετε νέες επαγγελματικές σχέσεις, να συμβουλεύσετε καλύτερα τους πελάτες σας και να δημιουργήσετε μια περιοχή αποκλειστικής δραστηριότητας. Οι εκλείψεις του Μαίου και του Ιουνίου, καθώς και ο ανάδρομος Ερμής δίνει ένα διαφορετικό επαγγελματικό χρώμα στο Καλοκαίρι που ξεκινά. Είστε μαθημένοι στις δυσκολίες και φαίνεται ότι και αυτήν την φορά θα τις ξεπεράσετε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Σεπτέμβριος φέρνει ανανέωση και ενίσχυση στις επαγγελματικές σας προσπάθειες αλλά δεν πρέπει να παρασυρθείτε και να θεωρήσετε σαν μονιμότητα την προσωρινή αποφυγή εμποδίων, ή την καλύτερη συνεννόηση και το σχετικό κλίμα που επικρατεί στην εργασία. Οι πιο φιλόδοξοι από εσάς μάθετε να στηρίζεστε αποκλειστικά στις δικές σας δυνάμεις, χωρίς να βιάζεστε και χωρίς να επηρεάζεστε από άτομα που έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα από εσάς. Ο Νοέμβριος σας βοηθά να κάνετε έναν πολύ σωστό λογαριασμό των όσων καταφέρατε αυτή τη χρονιά, ενώ ο Δεκέμβριος σας προβληματίζει με εξελίξεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε ή να επηρεάσετε. Αυτό πιθανώς να αφορά σε μια γενικότερη κατάσταση που επηρεάζει όλο τον κλάδο στον οποίο ανήκετε επαγγελματικά.

Ειδήσεις 

Ζώδια: Είστε Παρθένος; Διαβάστε όλα όσα θα γίνουν το 2021!

Ζώδια: Είστε Λέων; Διαβάστε όλα όσα θα γίνουν το 2021!

Ζώδια: Είστε Καρκίνος; Διαβάστε όλα όσα θα γίνουν το 2021!

Ζώδια: Είστε Δίδυμος; Διαβάστε όλα όσα θα γίνουν το 2021!

Ζώδια: Είστε Ταύρος; Διαβάστε όλα όσα θα γίνουν το 2021!

Ζώδια: Είστε Κριός; Διαβάστε όλα όσα θα γίνουν το 2021!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 10 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 09 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου

Μιχάλης Μάρδας

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου

Μιχάλης Μάρδας

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 4 Απριλίου

Μιχάλης Μάρδας

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου

Tinad