Ελεύθερος Τύπος
LIFESTYLE

Για αυτά τα τρία ζώδια το φθινόπωρο θα μοιάζει… χειμώνας!

Καιρός: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Αυτά είναι τα τρία ζώδια που το φθινόπωρο πρέπει να κάνουν μεγάλη υπομονή για να χαμογελάσουν τον χειμώνα.

Ταύρος

Αισθηματικές διακυμάνσεις και προκλήσεις

Με τον Ουρανό να εξακολουθεί την πορεία του στο ζώδιό σας, οι αισθηματικές σας υποθέσεις περνούν διάφορες διακυμάνσεις. Είναι γεγονός ότι το δεύτερο μισό του 2020 θα σας φέρει απρόοπτα και αναστατώσεις καθώς θα ανατρέψει δικά σας σενάρια εξ αιτίας κάποιων σύνθετων εξελίξεων.

Οι καθοριστικοί παράγοντες για τους περισσότερους από εσάς είναι η ηλικία, με την έννοια ότι εμπλουτίζει το μυαλό, η καθημερινότητα, επειδή οι συνθήκες καθορίζουν συνήθειες και ανάγκες και η ενόχληση από το περιβάλλον που,  σας ωθεί να πάρετε μέτρα προφύλαξης και διασφάλισης της προσωπικής σας ζωής. Πόσο εύκολα και σε τι ποσοστό θα λειτουργήσουν όλα αυτά, μένει να φανεί από τις επιλογές σας, τις νέες γενικότερες αναστατώσεις και δυσκολίες που αναμένονται να αναζωπυρωθούν μετά τις 10 Σεπτεμβρίου και από κάποιες μεγάλες διαπιστώσεις που θα κάνετε σχετικά με τη συναισθηματική σας ασφάλεια.

Τον Σεπτέμβριο διαπιστώνετε ότι  οι άνθρωποι είναι λίγο πιο προσεκτικοί και σφιχτοί όταν πρόκειται για τις καρδιές και τα χρήματά τους! Η ανάδρομη πορεία του Άρη στον Κριό που ξεκινά από τις 10 του μήνα, μπορεί μεν να σας δίνει ένα σχετικό προβάδισμα στην προσπάθεια κατάκτησης κάποιου δυνητικού συντρόφου, η θέση όμως της Αφροδίτης στον Λέοντα δίνει πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό. Εδώ θα παίξει μεγάλο ρόλο η υπερηφάνεια, η οποία μπορεί να κερδίσει την υπεροψία του αντιπάλου. Και όταν λέμε αντίπαλο δεν εννοούμε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, αλλά εκείνον που στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και εκείνον.

Η επιμονή και η μεθοδικότητά σας όμως καταφέρνουν να σας κρατήσουν στο προσκήνιο. Από τις 2 έως τις 27 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη επηρεάζει από τη θέση της στην Παρθένο τα αισθηματικά σας και σας βοηθά να επιτύχετε τους στόχους σας. Σε αυτήν την περίπτωση, ευνοείστε περισσότερο όσοι είστε σε μακρόχρονη σχέση ή σε γάμο. Μπορεί να διαπιστώσετε τώρα ότι λύνονται χρόνια προβλήματα, ή αίρονται κάποια νομικά εμπόδια που εμπόδιζαν τα βήματά σας στο μέλλον. Οι ελεύθεροι και όσοι είστε αναποφάσιστοι αισθηματικά, θα έχετε απρόοπτα που θα σχετίζονται με το παρελθόν. Φροντίστε να μην μπερδέψετε την επιθυμία με την πραγματικότητα και προσπαθήστε να είστε όσο περισσότερο ρεαλιστές μπορείτε. Μια ικανοποίηση είναι αρκετή έστω και λεκτικά. Μην δίνετε δείγματα της δικής σας διάθεσης και αφήστε την άλλη πλευρά να εκδηλώσει πρώτη τις προθέσεις της.

Ο Νοέμβριος μέχρι τις 13, δίνει συνέχεια στις εξελίξεις του προηγούμενου μήνα και δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε λόγους να δοκιμάζετε τα αισθήματα του συντρόφου σας, ούτε τις εντυπώσεις των άλλων απέναντί σας. Είναι το διάστημα που ο Άρης εξακολουθεί να είναι ανάδρομος στον Κριό και δεν σας συμφέρει να τον προκαλέσετε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Αντιμετωπίστε επιδερμικά ότι σας ενοχλεί και μην αφιερώνετε σκέψη και χρόνο σε οτιδήποτε διαγράφει μια μικρή πορεία στη ζωή σας. Από τις 14, εσείς επιστρέφετε σε μια ταχύτερη καθημερινότητα και ο Άρης σε ορθή πορεία. Αυτό φέρνει ανταγωνισμούς, μικρές μάχες επικράτησης και μικρές απώλειες επίσης. Όσοι καταφέρατε να μπείτε στη ζωή κάποιου ανθρώπου, μπορεί να κάνετε δεύτερες σκέψεις και να αναρωτηθείτε αν βιαστήκατε να επιλέξετε ή αν σας γοήτευσε μια διαφορετική εικόνα από την πραγματική. Αν κάνατε καλά ή όχι θα το διαπιστώσετε τον επόμενο μήνα ή ίσως ακόμα και στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Με την Αφροδίτη στον τομέα των συνεργασιών μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στον επαγγελματικό χώρο, ή ακόμα, μια προηγούμενη φορτισμένη συναισθηματικά κατάσταση, να μετατραπεί σε αποδοτική συνεργασία. Το θέμα του θάρρους θα παίξει ρόλο στην αισθηματική ζωή των ελεύθερων από εσάς και αυτό σημαίνει πρωτίστως, ότι θα πρέπει να εκτεθείτε περισσότερο προκαλώντας το ενδιαφέρον του ανθρώπου που σας αφορά. Οι έχοντες σχέση ευνοείστε στις προσπάθειες να ξεκαθαρίσετε καταστάσεις, να περιποιηθείτε τις ανάγκες του συντρόφου σας, αλλά και να κερδίσετε ένα μεγάλο περιθώριο χρόνου για να εφαρμόσετε σχέδια που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη θέση που σας αξίζει και που δικαιούστε!

Δίδυμοι

Αφήστε χώρο στην αγάπη

Η χρονιά που διανύουμε έδωσε αρκετές αφορμές για αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές των αισθημάτων σας. Πολλοί, χωρίς να το καταλαβαίνετε είναι αλήθεια, προτάξατε τον εγωισμό σας  και δεν δώσατε αρκετό χρόνο και χώρο στην καλλιέργεια και καρποφορία των καλών στοιχείων, τόσο των δικών σας, όσο και του συντρόφου σας.

Παρότι ο Αύγουστος είναι η κλασική περίοδος των διακοπών και των ευχάριστων δραστηριοτήτων, φέτος θα είναι ο Σεπτέμβρης που θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς, καθώς η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο του Λέοντα σχηματίζοντας αρμονική όψη με τον Άρη από τον Κριό. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι οι δυο πρώτες εβδομάδες θα κυλούν γρήγορα και διαφορετικά και θα έχουν πολλές εναλλαγές που θα επηρεάσουν σημαντικά την αισθηματική και ερωτική σας ζωή.  Πρόκειται για μια περίοδο όπου οι άλλοι μιλούν τη δική σας γλώσσα και βρίσκονται μέσα στο ερωτικό σας πεδίο. Ενεργοποιήστε λοιπόν τη γοητεία σας και δείτε τα αποτελέσματα. Είναι τότε που οι όποιες σχέσεις ή γνωριμίες γίνονται αισθησιακές, κτητικές, άνετες και, το πιο σπουδαίο, δυνητικά μακροχρόνιες! Στις 10 του μήνα όμως ο Άρης ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Κριό και επηρεάζει την ευθυκρισία και την προθυμία σας να εξυπηρετήσετε ένα κοινό στόχο ή συμφέρον. Το δεύτερο μισό λοιπόν του Σεπτέμβρη χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στη διαχείριση κρίσεων, περιστατικών και της όποιας έντασης προκύψει από ασήμαντη κυρίως αφορμή.

Τον Οκτώβρη η Αφροδίτη έχει περάσει στο ζώδιο της Παρθένου, σχηματίζοντας καλές όψεις με τους μεγάλους πλανήτες στο ζώδιο του Αιγόκερω και με τον Ουρανό στην ανάδρομη πορεία του στον Ταύρο. Είναι η χρονική περίοδος της εξόφλησης της εύνοιας και της υποταγής σας στον νόμο της συνέπειας. Ο παράγοντας της τύχης γίνεται πιο σπάνιος και πιο απαιτητικός απέναντί σας και αυτό δυσκολεύει αρκετά την καθημερινότητά σας. Η απόδραση από ότι σας καταπιέζει αποκτά πρωταρχικό ρόλο και, όταν δεν τα καταφέρνετε, το πιθανότερο είναι να ξεσπάτε σε τρίτους και σε ανθρώπους αμέτοχους στην κατάσταση που σας ταλαιπωρεί.

Ο Άρης εξακολουθεί την ανάδρομη πορεία του μέχρι τις 14 Νοεμβρίου στον Κριό. Η πίεση της καθημερινότητας σας αναγκάζει να περιορίσετε τον χρόνο που περνάτε με τον σύντροφό σας. Μετά, στην ορθόδρομη πορεία του, φαίνεστε απρόθυμοι να προκαλέσετε προβλήματα ή δυσάρεστες καταστάσεις οποιουδήποτε. Γίνεστε πιο εύκολοι και πιο συνεννοήσιμοι στα αισθηματικά σας, αλλά εξακολουθείτε να νιώθετε ένα είδος ανικανοποίητου καθώς μπορεί να είστε σε ειρήνη με άλλους και σε πόλεμο με τον εαυτό σας ή μπορεί, λόγω προηγούμενων εμποδίων και εμπειριών να κάνετε έναν συμβιβασμό για τον οποίο θα κατηγορήσετε αργότερα τον εαυτό σας. Οι ελεύθεροι είστε σε καλύτερη περίοδο το δεύτερο μισό του μήνα, καθώς η Αφροδίτη από τον Ζυγό σας βοηθά να ωραιοποιήσετε τις καταστάσεις, να γνωρίσετε ανθρώπους, να προβάλετε ιδιότητες και γενικά, να γίνετε πολύ ελκυστικοί. Προσοχή θα χρειαστεί η έκλειψη της Σελήνης στις 30 Νοεμβρίου στο ζώδιό σας, καθώς επηρεάζει τη φυσική σας ενέργεια και την αυτοπεποίθησή σας.

Η επόμενη έκλειψη είναι ηλιακή και πραγματοποιείται στον απέναντί σας Τοξότη στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ η Αφροδίτη περνά επίσης στον Τοξότη στις 16 του μήνα ενώ στο ίδιο ζώδιο πραγματοποιείται και Πανσέληνος στις 21. Η χρονιά λοιπόν τελειώνει με έναν πολύ ενδιαφέροντα Δεκέμβρη από την άποψη των ανατροπών και της απόδειξης της χρησιμότητας της κάθε δυσκολίας. Επειδή όμως ανήκετε στους ανθρώπους που δεν ικανοποιούνται εύκολα, πρέπει να ξέρετε ότι οι σχέσεις που ξεκινούν τώρα είναι αληθινές και ότι συχνά, αυτή τους η ιδιότητα μπορεί να σημαίνει και μακρόχρονη δέσμευση, ακόμα και στη δική σας, ιδιάζουσα περίπτωση!

Kαρκίνος

Πιστοί στο σενάριο της ζωής σας

Είστε εσείς που δεν σταματάτε να ζητάτε και να επιδιώκετε βελτίωση σε όλα. Έχετε τον τρόπο να τα καταφέρετε και αυτό το αποδείξατε περίτρανα το διάστημα των περιορισμών που προηγήθηκε. Παρά τις αντιξοότητες, παρά τους επαγγελματικούς περιορισμούς, παρά τις εκλείψεις στον άξονά σας συνεχίζετε να υποστηρίζετε την αισθηματική σας επιλογή.

Η αλλαγή περιβάλλοντος για τον Σεπτέμβρη επιδρά στον ψυχισμό των περισσότερων από εσάς. Αυτό αφορά στην επιστροφή στο σπίτι από τις διακοπές, ή και αντίθετα, την αρχή των διακοπών για ορισμένους εκλεκτούς. Ο γάμος γίνεται μια απαιτητική καθημερινότητα, την οποία μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά μέχρι τις 9 του μήνα. Την επομένη, ο Άρης αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Κριού και αν δεν προσέξετε μπορεί να σας γεμίσει με πολλά ερωτηματικά σχετικά με την προσωπική σας ζωή, τις ελλείψεις που έχετε επισημάνει στον εαυτό σας και το ψυχολογικό σας ανικανοποίητο το οποίο καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο χώρο στην διαμορφωμένη σας πραγματικότητα. Μπορείτε να επιχειρήσετε αλλαγές στην επιδίωξή σας να βελτιώσετε αυτά που μπορείτε, αλλά πρέπει προηγουμένως να αναρωτηθείτε για τις αντοχές σας να ανταποκριθείτε σε μια δοκιμασία που βάζετε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας. Οι νέοι σπουδαστές φροντίστε να είστε περισσότερο ελαστικοί και δεκτικοί σε ότι νέο αρχίζει να σας αφορά και μην κάνετε βιαστικά βήματα που επιδρούν στην προσωπική και συναισθηματική σας ασφάλεια.

Ο Οκτώβρης θεωρείται πιο παραγωγικός μήνας για τις σχέσεις σας, καθώς έχει πια διαμορφωθεί το πλαίσιο στο οποίο κινείστε και στο οποίο αναζητάτε την συναισθηματική σας ικανοποίηση. Ο Άρης εξακολουθεί την ανάδρομη πορεία του, αλλά η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο της Παρθένου, σχηματίζοντας καλές όψεις με τους Δία, Κρόνο και Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, όπως και με τον Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου. Αυτός ο τελευταίος δεν είναι και πολύ της εμπιστοσύνης σας, αλλά όσο περισσότερο του αντιστέκεστε στους πειρασμούς που προβάλλει στο δρόμο σας, τόσο περισσότερο αποκτάτε συνείδηση του τι σημαίνει ουσιαστική αναζήτηση. Με λίγα λόγια, τον Οκτώβρη πρέπει να αποφύγετε τις επιπολαιότητες και να μείνετε εκεί που έχετε παλέψει να αναμορφώσετε. Οι αργές εξελίξεις σε ζητήματα που σας αφορούν δεν πρέπει να σας απογοητεύουν, καθώς κάθε αποτέλεσμα κατοχυρώνεται θετικά υπέρ σας, αρκεί να έχετε την υπομονή και την διορατικότητα που χρειάζεται.

Ο Άρης εξακολουθεί να είναι ανάδρομος στον Κριό έως τις 13 Νοεμβρίου. Αυτό λειτουργεί σαν μια προειδοποίηση για τα περιθώρια που διαθέτετε ακόμα για να τακτοποιήσετε τις πρακτικές υποθέσεις που επηρεάζουν τη σχέση σας. Λειτουργήστε διορατικά, επεκτείνετε την επικράτειά σας σε ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και δώστε σημασία στην οργάνωση και στις πρακτικές απολαβές μιας σχέσης. Επηρεάζονται αυτόν τον μήνα οι σχέσεις εξ αποστάσεως καθώς και η επικοινωνία. Ο Άρης γυρίζει σε ορθή πορεία στις 14 Νοέμβρη και επαναλαμβάνει πιέσεις στους τομείς που νομίζατε ότι είχαν τακτοποιηθεί. Η Αφροδίτη περνά στον Σκορπιό στις 22  και ευνοεί τους ελεύθερους από εσάς σε θέματα γοητείας, επικοινωνίας και ερωτικής συμπεριφοράς. Οι έχοντες σχέση ή εσείς που βρίσκεστε σε γάμο, απολαμβάνετε ένα σύντομο διάστημα ηρεμίας, εκτός και αν έχετε συνηθίσει να ζείτε με ένταση και σας είναι δύσκολο να δεχτείτε την ευκολία με την οποία κάποια πράγματα τακτοποιούνται. Εκτός των άλλων, στις 30 του μήνα έχουμε έκλειψη Σελήνης στον άξονα Διδύμων – Τοξότη η οποία επηρεάζει θέματα που σχετίζονται με το παρελθόν και τη διαχείρισή τους. Αποφύγετε τη σύνδεση με ότι σας αφορούσε παλαιότερα, αν αυτό έχει περάσει πια στην ιστορία της ζωής σας.

Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη μπορείτε να βασίζεστε σε μια ευνοϊκή διευθέτηση ζητημάτων με τον σύντροφό σας, λόγω της Αφροδίτης στον Καρκίνο, αλλά αποφύγετε να θέσετε νέα ζητήματα απέναντί του, καθώς ο Άρης εξακολουθεί να εμποδίζει τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες σας, ή σας ζητά ένα μεγάλο αντίτιμο για να σας βοηθήσει να τα καταφέρετε. Στις 14 έχουμε την έκλειψη του Ήλιου στον Τοξότη, ημέρα νέας Σελήνης στο ίδιο ζώδιο ενώ στις 16 περνά και η Αφροδίτη στον ίδιο τομέα. Σε όλα αυτά τα φαινόμενα συμμετέχει και ο Άρης από τον Κριό.  Εδώ χρειάζεται προσοχή ώστε να αποφύγετε να εκτεθείτε εκεί που δεν χρειάζεται, να κρατήσετε χαμηλούς τόνους στις διαφωνίες σας και να μπορέσετε να προφυλαχτείτε από κακόβουλες σκέψεις τρίτων. Είναι καλύτερα να βρεθείτε στην περίμετρο προστασίας κάποιου ισχυρότερου από εσάς, ενώ στην περίπτωση της σχέσης σας, αφήστε στον σύντροφό σας τον πρώτο ρόλο, ενώ εσείς θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με λεπτομέρειες, που θα σας βοηθήσουν στην τακτοποίηση ενοχλητικών ζητημάτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 19 Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σία Κοσιώνη: Η συγκινητική αναφορά στο πρόβλημα υγείας της πεθεράς της, Ντόρας Μπακογιάννη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο καρκίνος είναι αρρώστια που μπορείς να πολεμήσεις – Θα δώσω και αυτήν τη μάχη

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κώστας Μπακογιάννης: Το «ευχαριστώ» για τη στήριξη του κόσμου – «Η μητέρα μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ντόρα Μπακογιάννη: Τα μηνύματα στήριξης του πολιτικού κόσμου – «Θα συνεχίσω να παλεύω»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα – Ποια τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Λάμπρος Κατσαρός

Ντόρα Μπακογιάννη: Διεγνώσθη με καρκίνο – Η συγκλονιστική της εξομολόγηση

Λάμπρος Κατσαρός

Ζώδια: Σήμερα αλλάζουν τα πάντα – Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από τη Μάρι Γιόβα!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα ζώδια για σήμερα Δεύτερα 18 Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom