Ελεύθερος Τύπος
LIFESTYLE

Το σωστό και τα λάθη της κίνησης του Κέβιν Σπέισι να βγάλει το βίντεο

Το σωστό και τα λάθη της κίνησης του Κέβιν Σπέισι να βγάλει το βίντεο

Γράφει ο Βαγγέλης Λημνιώτης

Περίπου ένα χρόνο μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, και μάλιστα σε μια περίπτωση εναντίον ανηλίκου, ο Κέβιν Σπέισι έκανε την επανεμφάνισή του με ένα βίντεο όπου χρησιμοποιεί τον χαρακτήρα του στο House of Cards για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Μια κίνηση που κανείς δεν κατάλαβε.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για μια μυστηριώδη προαναγγελία της επιστροφής του Φρανκ Άντεργουντ ως απάντηση στον τρόπο που τον αντιμετώπισε η παραγωγή της σειράς. Αν και απίθανο, το σενάριο ο Κέβιν Σπέισι να απαντήσει με έναν τηλεοπτικό τρόπο στον θάνατο του Άντεργουντ δεν πρέπει να αποκλειστεί εντελώς.

Άλλοι μίλησαν για μια στυγνή και τραγικά λανθασμένη εκμετάλλευση της επιτυχίας του ρόλου και μια άστοχη σύζευξη του με τον βίο του Σπέισι. Ούτε αυτό απέχει από την αλήθεια. Τι ακριβώς όμως ήθελε να πετύχει ο Κέβιν Σπέισι με αυτό το βίντεο;

Απ΄όλα όσα λέει στο λογύδριο του ως Φρανκ, υπάρχει μόνο ένα σωστό πράγμα. Για κατηγορίες που ποτέ δεν τις παραδέχτηκε ή δεν απεφάνθη κάποιο δικαστήριο, εμφανίστηκαν οι κλασικοί δικαστές της κοινής γνώμης για να τον σκυλεύσουν και να τον εξαφανίσουν ουσιαστικά. Κι αυτό συνέβη σε πολλές περιπτώσεις. Άσχετα με το ποιος είναι ένοχος και ποιος αθώος, οι ετυμηγορίες έρχονται πρώτα από τους κανονικούς δικαστές και μετά απ΄όλους τους άλλους.

Από κει και πέρα, η συνέχεια των όσων λέει ο Σπέισι δεν βγάζουν νόημα. Επί της ουσίας συγχέει τη στάση του κοινού απέναντι σε έναν fictional χαρακτήρα με μια πραγματική κατάσταση. «Αποδεχτήκατε και γοητευτήκατε απ΄όλα όσα έκανε ο Φρανκ, αλλά με τον Κέβιν δε συνέβη το ίδιο» θα μπορούσε να πει ευθαρσώς ο Σπέισι. Let Me Be Frank είναι ο τίτλος του βίντεο κι η ερμηνεία είναι διττή.

«Αφήστε με να είμαι ο Φρανκ», αλλά και «Ας Είμαι Ειλικρινής». Μια ειλικρίνεια που αν είναι αυτό που φαίνεται, σοκάρει. «I shock you with my honesty» φωνάζει. «Σας έδειξα για τι είναι ικανοί οι άνθρωποι. Με εμπιστευτήκατε αν και ξέρατε ότι δεν πρέπει». Εν ολίγοις, ο Σπέισι επιχειρεί να εξαγνίσει πράξεις που δεν αποδέχεται ακόμα, βάζοντας μπροστά τον Φρανκ Άντεργουντ.

Η φράση στην οποία τελικά εμπεριέχεται το ζουμί της σκέψης του είναι το «στη ζωή και την τέχνη τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται».

Το μέλλον θα δείξει ποιο ήταν το κίνητρο και οι βλέψεις του Σπέισι με αυτό το βίντεο. Ένα βίντεο όπου ενώ αρνείται ξανά όσα του καταλόγισαν, προσπαθεί να δικαιολογήσει. Παράξενα πράγματα. Πολύ παράξενα…

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Τα viral της ημέρας: Η ζηλιάρα γάτα, το μωρό-πιανίστας και η εκδίκηση ενός σκύλου

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Ο σκύλος- πιανίστας, η πανέξυπνη αγελάδα και μια έκπληξη γενεθλίων που πήγε στραβά

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Ο αστείος τρόπος που ένας μπαμπάς χτενίζει την κόρη του και τα «καλούδια» που έστειλε ο Μπέζος στο διάστημα

Μαρίνα Μπενέκου

TikTok: Εταιρεία θησαύρισε φτιάχνοντας «ψεύτικους» ινφλουένσερς

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Το κοριτσάκι που πέτυχε τον πιλότο μπαμπά της σε πτήση και άλλα…

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Η αρκούδα- καμεραμάν και ο σκύλος που διέλυσε μια πρόταση γάμου

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Ο σκύλος με ταλέντο στο μπιλιάρδο και άλλα…

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Η γάτα που…έδειρε σκύλο και ο παπαγάλος που την «έπεσε» σε γάτα

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας: Το σκιουράκι που δεν θέλει να πάει για ύπνο και άλλα…

Μαρίνα Μπενέκου